Ingen slinger i bistroen – en overraskende god oplevelse!
Slinger Bistro tager rollen som bistro seriøst. Her får du velsmagende mad, velovervejet vin og en betjening, der har overblik og giver sig tid til gæsterne. I bistro-segmentet er der efter vores vurdering ikke noget bedre i Aarhus til prisen for tiden.
I øsregnvejr trådte vi ind på Slinger Bistro, der ligger på hjørnet af Skolegade, hvor Hereford Beefstouw tidligere huserede. En smilende værtinde fik os hurtigt til det bestilte bord. Straks efter stod der isvand, snack og brød med olie og fransk salt på bordet. Kyllingeskind med rogn og rygeost, små boller med torsk og sauce tatare samt lotus frugt. En imødekommende start på aftenen, der skulle vise sig at blive både overraskende og velsmagende.
Hyggelig på den moderne måde
Det åbne køkken falder os i øjnene. Også “dekorationerne” i vindueskarmene med fyldte og tomme vinflasker, fanger vores opmærksomhed. Det er hyggeligt, og vi får da også understreget, at ejeren Ann Karina Juul Hansen går op i vin. Der er højt til loftet, rislamper med dæmpet belysning og et fyrfadslys på bordet. Lokalerne er blevet meget flottere og hyggeligere, end da den tidligere steakrestaurant huserede her.
Vild med dans – Cha cha cha, tango, pasodoble eller mambo
Slinger Bistro har fire menuer. Der kan vælges mellem tre – seks retter til priser fra 268 kroner til 440 kroner. Det er også muligt at vælge Slinger klassikere, Slinger specials tasting menu og så dessert plus en ost. Hvorfor menuerne har navn efter diverse danse ved jeg ikke, men der er nok en sammenhæng med restaurantens navn. Vi bestemte os for en 4-retters Tango-menu til 325 kroner, og så 4 retter fra Slinger specials – Tasting menuen, hvor vi selv valgte, hvad vi ville have.
Stort vinudvalg
Vinen er i fokus her. Dejligt. Vinkortet er stort og varieret. Flere vine er interessante, og der er god rådgivning omkring vinene. Betjeningen er opmærksom og lydhør over for vores præferencer. Vi lader dog tjeneren lave en vinmenu, efter at have snakket med hende om det.
Vi tog en tango
De fire retter i Slinger menuen var Fladfisk “Omasaki” med luftig estragon og ponzu, kammuslinger Fiesta med tamari og jordskokkechips, aromatisk gris “Amour” med løg og Carl johan-smør og til dessert Basilikum “Touché” med parfumeret hvid chokolade. Fisken var en skærising. På toppen var æbler, japansk sauce med hasselnødder og kaviarperler lavet på æbler. Ved bordet, blev der hældt estragon henover. Især æblet og fisken spillede godt sammen.
På vinmenuen var første vin en Domaine Montrose Rosé fra Languedoc 2014. Udmærket vin til at starte med. Da glasset næsten var drukket, blev der fyldt ekstra i. God stil!
Flot og fin “Fiesta”
Anden forret var kammuslinger “Fiesta” med tamari og jordskokkechips. Det var serveret i en dyb tallerken som en havbund med sten og østersskaller. To store skaller med kammuslinger og råmarineret jordskokker. Der var østersskum over. Smukt så det ud. En flot og velsmagende ret, hvor østerssaucen gav salt til retten og de råmarinerede jordskokker.
Vinen til kammuslingerne var en Grauer Burgunder fra Weingut Rieger, Baden 2014. En let økologisk hvidvin med en perfekt syre, der passede godt til det vilde hav. Er godt glas vin.
Perfekt kød og vinmatch
Så var vi nået til hovedretten i dagens menu. Aromatisk gris “Amour” med løg og Carl johan-smør lød den på. En ret med mange grøntsager og svinekæber blev serveret. Svinekæberne var møre og fulde af smag. Grøntsagerne var af lidt blandet karakter. Nogle sprøde mens andre var mere bløde i det.
Vinen var en Massimo 2011 Rosso del veneto IGT, Cantine Lenotti. En typisk italiensk vin. Den har power og syre med noter af tobak, læder, lidt eg og kraftig bærsmag. Ikke en kompleks vin.
I den mere fancy afdeling
Til dessert var der Basilikum “Touché” med parfumeret hvid chokolade. Den ser bedre ud, end den smager. Man skal være vild med basilikum for at nyde denne dessert. Den var lige i overkanten for os. Det skal dog siges, at den hvide chokolade gjorde det godt. Dessertvinen blev en 2013 MDO, Moscato de Ochoa, Navarra, Bodegas Ochoa.
Specialmenuen og sherryen
I den selvvalgte menu startede vi også med fladfisk “Omasaki” med luftig estragon og ponzu. Som anden ret havde vi valgt rørt oksetatar “Danoise” med trøffel og knoldselleri til 110 kroner. En stor og cremet ret. Tataren var yderst velsmagende og spillede godt sammen med den syrlige, råmarinerede knoldselleri og den cremede mayo. Trøflerne duftede som ind i himlen, og der var ikke sparet på den.
Aftenens overraskelse var anbefalingen af sherry til maden. Det er ikke hver dag, vi får anbefalet sherry til tatar. Et glas fra Bodegas Barbadillo, Amontillado Principe. En overset drik, hvis tørre nøddeagtige smag var god sammen med den cremede ret. Helt sikkert en stor oplevelse og hatten af for det mod.
En ret i toppen
Tredje ret var ristet foie gras med solbær og rødbede, samt oksespidsbryst til 110 kroner. Foie grasen var perfekt tilberedt og kombinationen med den syrlige rødbede sovs og solbærene pirrede til fedmen. En servering helt i toppen. Til prisen byens bedste – uden tvivl!
Vinen hertil var en Promis Rosso 2012 DI Toscana IGT, GAJA. En mere kompleks vin med bløde tanniner. Samtidig var den rund og blød, med let smag af chokolade. Vinen sad lige i skabet og var eminent til den fede foie gras. En vin der kan drikkes til næsten alt.
Til dessert var der Creme brulee med havtorn is og syrlige marengs til 90 kroner. Sprød på toppen, godt cremet og med vanilje i bunden. I en tallerken for sig kom is og marengs. Det var den syrlige del af desserten, og de to tallerkener var gode sammen.
Værtskab med stort V
Der er hyggeligt på Slinger Bistro. Uden tvivl en af byens bedste bistroer. Restauranten er simpelt opbygget med robuste borde og stole, man sidder godt på en hel aften. Det skal dog siges, at der er varmt i restauranten.
Betjeningen er professionelle, smilende og venlige. De er opmærksomme, selvom der er fart over feltet. Konstant bliver der skiftet isvand på bordet, og samtidig er der ro og tid til at præsentere mad og vin.
Vi sluttede af med en kop kaffe, og dertil blev der serveret trøfler, cookies og hasselnøddecreme med frysetørret bær. Nu var vi bestemt også mætte!
Value for money
Vi betalte 1.365 kroner i alt. Det var for snack, to gange 4-retters menuer – den ene en Tango og den anden en selvvalgt med tilhørende vinmenuer og kaffe. Det var hver en kroner værd. Der er heller ingen tvivl om, du får meget vin for pengene på Slinger Bistro. Priserne på menuerne er bestemt også attraktive, eftersom maden er af gode råvarer og velsmagende. Man får i den grad valuta for pengene. Slinger Bistro er yderst rundhåndet med vinskænkningen.
Vores vurdering
- Der er et godt flow i restauranten med det fransk grundkøkken som fundament. Maden er velanrettet og smagfuldt, som fransk mad skal være. Tak for det. Der arbejdes ambitiøst i køkkenet, der samtidig udstråler overblik og ro og sammen med samspillet mellem mad og vin, den opmærksomme betjening og nærværet, gav det os en sublim oplevelse.
- Betjeningen var lydhør, fornemmer meget tydelig hvad gæsterne søger og er god til at rådgive, men også prøve at overraske. Der er gang i restauranten. Næsten fuldt hus,og alligevel formår personalet at virke rolig og med overskud. På vinsiden er Slinger Bistro pæn repræsenteret, og det var her, vi fik de største overraskelser denne aften. Rosé til forret og sherry til tataren. Skønt!
- Vinene komplementerede generelt maden godt. Slinger Bistro er nomineret til Årets Bistro i en dansk spiseguide. Det har de også fortjent, for de leverer en præstation helt ud over, hvad vi forventede. Jeg har svært ved at finde en bistro i Aarhus, som scorer så højt på både betjening, mad, atmosfære, pris og på det vi drak.
- På Slinger Bistro siger de “Merci! fordi vi er til.” Der er ingen slinger i valsen, når vi siger “Merci! fordi I er til!”
Slinger Bistro
Skolegade 5, 8000 Aarhus C
Email: info@slingerbistro.dk
Telefon: +45 30 31 32 45
[mappress mapid=”633″]