ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Anmeldelse: L.O.C. tilbage i topform med kæberaslere til politikere og opmærksomhedsjunkies på Instagram

Bysbarnet gav en fornem forsmag på sit længe ventede album ‘Ekkokammer’ i Musikhuset

 

Anmeldelse: L.O.C. tilbage i topform med kæberaslere til politikere og opmærksomhedsjunkies på Instagram

 

Han kan endnu. I allerhøjeste grad. Pladen er simpelthen ikke færdig endnu. Vi troede ellers, den skulle udkomme i oktober. Man kunne ellers godt have sin tvivl, for L.O.C. – med det borgerlige navn Liam O’Connor – er blevet 39 år, og der har ikke været megen larm fra hans side, siden han fik en søn tilbage i 2016.

 

Faktisk er det hele fem år siden, han sidst udgav en plade, Sakrilegium. Men nu er en ny på trapperne, og i den forbindelse er den aarhusianske rapstjerne på mini-turné i landets fire største byer.

Fredag ramte han hjembyen og Musikhuset Aarhus, og her blev al tvivl gjort til skamme. Manden er stadig dansk hiphops ukronede konge.

 

Ufærdigt album

Det var bebudet, at koncerten kun ville byde på numre fra den nye plade, som han har navngivet ‘Ekkokammer’, og derfor undrede det, at gavflaben klædt i sit karakteristiske sorte outfit med trenchcoat, læderhandsker og pomadehår lagde ud med en håndfuld gamle ørehængere.

 

Jeg har dog otte numre klar til jer,” lød det fra rapperen, der var usædvanligt snakkesalig, selvom han efter eget udsagn hader musikeres lange enetaler under koncerter.

 

Du kan fixe dit fjæs, men du får stadig grimme børn. Men det gjorde ikke det mindste, for L.O.C. er charmerende, sjov og har noget på hjerte, og det har han sandt for dyden også på sit kommende album, hvor han skyder efter såvel sig selv som bestemte mennesker.

“Musik nutildags lyder sgu så ens og handler om det samme. Jeg har prøvet at lave noget om holdninger og meninger. Noget, der skiller sig ud,” sagde han, før han affyrede første salve med nummeret ‘Ny religion’, som vist mest af alt handler om at spilde sit liv med ligegyldigheder.

 

“Du får stadig grimme børn”

Det må man også sige, at det grungede titelnummer ‘Ekkokammer’ gør. Her får intetsigende Instagram-modeller, der lever i en selvbekræftende boble en bredside af de større.

 

“Det er mig, mig. Du er din helt egen profet. Alene i dit ekkokammer. (…) Det er ligemeget, hvor smuk du er, for alle er grimme, når de græder. Du kan fixe dit fjæs, men du får stadig grimme børn,” lød den flænsende tekst rettet mod ‘opmærksomhedsjunkierne’.

 

På nummeret ‘Befri dit liv’ er det selvdestruktive mennesker med behov for at pointere, hvor hårdt et liv de har, der stod for skud.

“Man tager pis på dem, der faktisk har det hårdt,” pointerede L.O.C. før fremførelsen.

 

‘Parafrase Lanterne’, der er inspireret af “Danmarks største kærlighedssang” af TV-2, er en sviner af karat til den krænkelsesparate offermentalitet, der præger debatterne, og så får fremmedfjendskheden og politikere, der sælger frygt, også en lyrisk kæberasler fra den bedst sælgende rapper i landet på nummeret ‘Gud bevare’.

 

Klasseforrædder

L.O.C. ser dog også indad og reflekterer over sig selv. På et af de mest interessante, nye numre rapper han som 21-årig til sit 39-årige jeg i det ene vers og omvendt i det næste.

 

“Du blev det, du sagde, du ikke ville,” anklager den 21-årige Aarhus V-rod og kalder den feterede superstjerne en klasseforræder, mens den 18 år ældre rapper fortæller sit unge, naive og romantiserende jeg, hvor dum han var.

Nummeret ‘Gamle mænd i nye bitches’, der handler om urealistisk selvopfattelse og 40-årige mænd, der tager sig selv i at være den gamle mand på klubben, har velsagtens det største potentiale til at blive et radiohit af de smagsprøver, det aarhusianske publikum fik serveret fredag aften.

 

Nyt mesterværk

Det hele kan virke dystert og pessimistist, erkendte han på scenen. “Grunden til, at jeg virker pessimistisk er nok, at jeg har fået mulighed for at se verden gennem andres øjne,” forklarede L.O.C., før han fremførte det nummer, der er grobund for hele albummet. Et nummer skrevet til sønnen Constantin.

 

“Jeg havde ellers en idé om, at jeg ville overlade den slags til Lukas Graham eller Rasmus Seebach,” grinte han.

 

Meget tyder på, at rap-kongen har kreeret endnu et mesterværk, og det lod også til at hjemmepublikummet i Musikhusets Store Sal var svært imponeret. Ikke mindst efter de afslutningsvist blev sendt ud i det aarhusianske natteliv med en god gang gamle hits og fællessang.

 

Anmeldelse: L.O.C. tilbage i topform med kæberaslere til politikere og opmærksomhedsjunkies på Instagram

 

Del artikel