Le Coeur de L’île – fin sydlandsk stil med omtanke
Le Coeur de L’île er en lille fransk inspireret restaurant beliggende i den livlige gade, Nørre Allé i Aarhus. Der har restauranten ligget siden september 2015. Den har ikke gjort meget væsen af sig. Vi havde bestilt bord til en sen frokost. En Spotdeal med fem små anretninger til 79 kroner. Billigt, var vores første tanke. Om det var for billigt ville tiden vise.
Varm modtagelse
Der var ikke mange gæster denne tirsdag eftermiddag. Formentlig pga. tidspunktet. Det var jo sen frokost. Vi blev venligt modtaget af ejeren selv, der tog imod vores jakker og lod os vælge et bord. God stil! Vi valgte et ved vinduet og fik straks menukortet. Da det var en spotdeal, var valget jo taget for os, så det var drikkevarerne, vi havde fokus på. Vi spurgte til de fem anretninger, men tjeneren ville gerne overraske os. Han kom dog ud med, at der var noget fisk, noget ost og kød. Tjeneren anbefalede en øl, men vi bestemte os for at tage et glas fransk hvidvin til fisken, og så kunne øllen følge efter.
5 velkomponerede anretninger
En brødkurv med to slags brød blev placeret på bordet lige inden maden. Dertil var der smør. Brødet var frisk og i tynde skiver. Første anretning var en lakserose med tangsalat på toppen. Under laksen var der en sprød fennikelsalat marineret med persillepesto. Salaten havde god smag og spillede godt sammen med laksen. Til laksen drak vi et glas hvidvin. Anciens Temps, Colombard/Sauvignon Blanc. En frisk og let hvidvin. Sauvignon Blanc markante syre blev afrundet af Colombard. 65 kroner for et glas. Helt fair.
Anden anretning var svinemørbrad marineret i rødvin med urteglace, tyttebær og trøffelsne, også kaldet malto, ovenpå. Derunder syltede æbler, der friskede retten op. Der var en anelse purløg på samt en sprød chips på toppen. De mange dele fik det hele til at gå op i en højere enhed.
Specialøl til fransk mad
Glasset var nu tomt, og vi gik med på anbefalingen af en Øl nummer 2, som var en Ask Steenurt. En kraftig ale med 7,1% alkohol. Duften var rund og let røget. Smagen kraftig og let bitter. 65 kroner var prisen for 0,5 liter.
I midten af tallerkenen var en skive spansk seranoskinke og en skive chorizo med enkle sprøde salater og en ovnbagt tomat med tørret rosmarin til. Ikke noget overraskende der, men det smagte fint.
Kyllingen fik topkarakter
Det fjerde element på tallerkenen var frokostens vinder. Den bestod af en kyllingterrine bagt med nogle nødder. Enkelt. Ovenpå var der skovsvampe, trøffelcreme, soltørrede tomater, pistacie- og cashewnødder og i bunden balsamico. Der var ikke sparet på kyllingen. Trøffelcremen var eminent. Alt spillede suverænt sammen og var tilpas samstemt. Vi sluttede af med røget brie med cashewnødder og mandler. Okay, uden at overraske.
Sydlandsk hygge
På Le Coeur De L’île støder du direkte ind i Eiffeltårnet, der som andre tårne er tegnet på væggene. På stengulvet ligger forskellige tæpper, og i højtalerne lyder stille jazz. Der er god plads omkring bordene, og i de store vindueskarme står mange levende lys, forskellige øl og lidt planter. De små lamper, med dæmpet belysning, skaber en hyggelig atmosfære.
Ejeren fylder rummet
Gæsterne mødes med store smil og venlighed. Betjeningen var helt nede på jorden og fik os straks til at føle os hjemme. Nok er det sydlandsk, men tempoet var ikke i sydlandsk stil. Drikkevarerne kom straks, og maden ventede vi ikke længe på. Betjeningen var opmærksom på os og var klar på en lille snak ved bordet.
Prisen
Vi havde købt en Spotdeal. 79 kroner for maden. Billigt – yderst billigt! Det var alt for billigt set med vores anmelderøjne. Friske råvarer, god tilberedning og velkomponerede retter til den pris, skal man lede længe efter. Vi købte to glas hvidvin til 65 kroner glasset og delte en øl ligeledes til 65 kroner. Alt i alt kom vi af med 353 kroner for to personer.
Vurderingen
Der er ikke overladt meget til tilfældighederne hos Le Coeur de L’île. Ejeren har hjertet på det rette sted, og ønsker alle får en dejlig oplevelse med både mad, stemning og betjening. I alle tilfælde var det et god frokost. Der er tænkt over tingene. Der var kræset om de fem anretninger, vi fik og de tog sig pænt ud på tallerkenen.
Nok er navnet fransk men restauranten er sydlandsk inspireret. Ejeren har en forkærlighed for Frankrig, Spanien og Italien og bruger ingredienser fra alle tre lande. Vi vil anbefale en tur forbi Le Coeur de L’île. Små forskellige retter med mange smagsindtryk og passion for mad og stemning er, hvad der venter gæsterne i den hyggelige restaurant. Du kan købe spotdealen her: