ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Anmeldelse af Madkonsulatet: Tilforladelig og billig frokost

Af Jan L. Pedersen

Madkonsulatet slægter flere af dets kollegaer i Mejlgade på med så lave priser, at det er svært at forlange meget mere end bare noget at spise. 

 

Der mangler ikke noget i ordvalget om restauranten Madkonsulatet, når den beskriver sig selv på stedets Facebook-side: ”Sæsonens friske råvarer”, ”elsker at lege med menuen og kokkens fantasi” og ”et godt måltid mad til en god pris”.

 

Indretning og stil er hyggelig, så samlet set ledes tankerne hen på en fransk bistro med en forventning om god mad og service. Og der er da heller ikke noget, der som sådan fejler noget, når man besøger restauranten, som vi gjorde til frokost, hvor menukortet er en god blanding af internationale retter.

 

De eneste gæster

I det flotte vejr plantede vi os udenfor på det smalle fortov, hvor en menutavle oplyste om de mulige ni retter lige fra moules frites og carpaccio til gyros og falafel – en enkelt ret til 85 kroner, mens ellers med et snit på cirka 55 kroner.

 

Der var ikke umiddelbart andre end os hverken ude eller inde, så det var lidt underligt, at ”dagens braiserede” var udsolgt, men den flinke tjener anbefalede i stedet en gyros med kylling, så den hoppede jeg på, mens min makker valgte fish’n chips.

 

Indehaveren, som tidligere har haft Madrepublikken i Jægergårdsgade og Just Bistro i Mejlgade (hvis navn i øvrigt stod på dagens regning), meddelte efter et lille kvarter, at maden ville blive forsinket, og han spurgte, om vi var okay med det?

 

Det var okay, og på den føromtalte Facebook-side, står da også, at ”ting tager tid, god mad tager god tid”. Men hvorfor maden blev forsinket, når der nu ikke var andre end os, kan jeg kun gisne om.

 

Tzatziki fantasy

Var den så efter cirka endnu et kvarter værd at vente på? Tja, i kategorien ”god mad” vil jeg nok ikke placere den, men det var ganske udmærket, om end vi ikke helt forstod sammensætningerne. Måske røg det ind under ”kokkens fantasi”?

 

Fisken til fish’n chips var helt orden i både smag og sprødhed, og fritterne ligeså. Men hvad en ordentlig klat tzatziki, der ikke smagte af vældig meget, lavede på tallerkenen, forstod vi ikke helt. Hvorfor ikke køre stilen helt igennem med bare tatarsauce?

Anmeldelse af Madkonsulatet: Tilforladelig og billig frokost

I det mindste stod der på menutavlen, at min gyros med kylling blev ledsaget af tzatziki, men her blev jeg nu alligevel overrasket, for agurken var skiftet ud med gulerødder… lidt pudsigt. Ellers smagte det fint uden at være prangende og virkede som udmærkede råvarer: Friske grøntsager, mørt kød og fin pandekage. 

Anmeldelse af Madkonsulatet: Tilforladelig og billig frokost

 

Ingen værtskabet

Vi så ikke betjeningen, efter maden var serveret, selvom der nu kun var to personer udover os. Og det er lidt billedet af Madkonsulatet: Man bliver ikke rigtig taget i hånden, og man føler sig på trods af enkelte smil ikke sådan virkelig velkommen.

 

Men altså, som en lille håndfuld af lignende steder i samme gade, handler det om mad, der ikke umiddelbart er hverken mindeværdig eller delikat, men som er billig og spiselig. Betjening er der ikke mere af end det absolut nødvendige, men tilsyneladende er der et marked for denne type restauranter, selvom de bestemt ikke er min kop te.

Anmeldelse af Madkonsulatet: Tilforladelig og billig frokost

Når regningen inklusive et glas drikkeligt, halvlunken hvidvin og en cola på dåse lyder på blot 200 kroner, så er det også virkelig svært at forlange ret meget mere end blot at være mæt og nogenlunde tilfreds. Konklusionen er derfor, at kvalitet og service står mål med de lave priser.

 

Anmeldelse af Madkonsulatet: Tilforladelig og billig frokost

 

Madkonsulatet

Mejlgade 36
8000 Aarhus C
Website:

 

 

 

Del artikel