Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Morgenmad hos ffood på Vesterbro Torv

Af Line Ingwar Karlsen

Nogle gange kan det være svært, at finde det helt rigtige måltid i Aarhus. Udbuddet er stort – også så stort at man af og til mister overblikket. Brunch er normalt ikke noget at skrive hjem om. Det meste er alt for kedeligt. Derfor er det altid skønt, når man en sjælden gang får noget, som er godt – og som skiller sig ud. Det gjorde vi forleden.

 

Ffood på Vesterbro Torv er i mange henseender en overset perle. De er kendte for deres friske sandwich og salater, men også deres juicer er blandt de bedste i Aarhus. Men nu har de lavet en morgenkomplet (brunch), som de serverer fra klokken 10.00 til 12.00. Vi bestilte den, og fik en overraskelse af de positive.

ffood på Vesterbro Torv

110 kroner for dagens morgenkomplet

Prisen er inklusiv en valgfri juice. Menuen står skrevet på den sorte tavle. Umiddelbart ser det ud til, at være en stor omgang. Det er det også, men du bliver mæt på den gode måde. Kun kaffen kom ud over de 110 kroner.

Morgentavlen på ffood

Den hotteste morgenmads-trend

Overnight oats med chiafrø. Man har blandet noget mælk og yoghurt med chiafrø, friske hindbær og blåbær, nogle sunde olier. Ud over det var der små chokoladestykker i. Blandingen står natten over i køleskabet. Deraf navnet. Et forrygende godt indspark. Hvor sund den er, skal jeg ikke kloge mig på. Men efter sigende er vi i den sunde afdeling. Flot og i den grad perfekt.

Dagens morgenmad på ffood

Bagt avocado med et økologisk spejlæg. Spændende. Men avocadoen havde fået lige rigeligt. Den var brændende varm. Der var godt med salt på. Ægget var ikke smilende, men det var måske heller ikke meningen. Et fint  – og ikke mindst anderledes indslag.

Morgenkomplet på ffood

Tre skiver chorizo med avocado. Perfekt krydret. To oste var der på brættet. En Port Salut og en Danbo-lignende halvfast ost . Vi spurgte, hvad det var for nogle oste, men det vidste betjeningen ikke. Port Saluten var let at gætte. De smagte ganske fint, selvom det var mainstream oste. En hjemmelavet nutella med små stykker chokolade tog kegler. Den smagte af “rigtig” chokolade. Tak for det. På brættet var der også lidt sydlandsk frugt. Man får en brødkurv med to slags friskbagt brød. Sprødt brød, der var varmt. Perfekt.

Grønsagsjuice i cykelkurven ved ffood

God kaffe og en masse juice

Juicen var valgfri. For mit vedkommende blev det til nummer 4. Ananas, æble og lemon. Frisk og nypresset juice er nummer et. En helt igennem anstændig juice. Kaffen er fra La Cabra Coffee. Et godt valg. 35 kroner for en kande stempelkaffe med bønner fra La Cabra. Der er tre små kopper kaffe i sådan en type kande. En sympatisk pris.

Kaffemaskinen på ffood

Her er god tid

Betjeningen var rolig – nok også lidt for rolige. Men den ene ekspedient var lige startet, så han skulle have en chance for at komme op i gear. Den har han hermed fået. Der er lidt ventetid hos ffood. Grunden er, at det tager lidt tid at bage avocadoen. Vi ventede omkring et kvarter.

Rolig betjening på ffood

Vurdering

Til prisen en rigtig flot omgang morgenmad. Gennemtænkt og frisk. Man følte sig mere sund og bedre tilpas, da vi gik fra ffood. Maden var spændende, omend osten var lidt kedelig. Brødet var nybagt og lunt. Til 110 kroner får du value for money. Meget endda. Betjeningen var søde og flinke. Dog kunne de godt skrue lidt mere op for tempoet, uden det gjorde noget. En stor anbefaling herfra, er kun på sin plads.

 

ffood

Vesterbro Torv 8
8000 Aarhus C
Email: ffood8000@gmail.com
Telefon: +45 25 70 63 55
Link til hjemmeside

 

Del artikel

Andre læser også