Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Niels & Gretes æg – Anbefalet festival(morgen)mad

Af Jan L. Pedersen

Niels & Gretes æg er synonym med forskelligfarvede æg fra glade, fritgående og økologiske høns. Du kender nok æggene fra Føtex og Bilka, som er håndsorteret og pakket på gården i Hinge. På Northside har de en lille, hyggelig madbod, som, nok ikke tilfældigt, mest af alt ligner et åbent hønsehus. Her kan du få arme riddere og æggeslice.

arme riddere på NS16

Velsmagende men fedtede riddere

På to store pander over bunsenbrændere, med rigeligt smør, blev der stegt æg på højtryk, i Northside’s såkaldte Outside-område. Du får to arme riddere, eller french toast som det også kaldes, for 20 kr. Fin pris! Brødene havde ligget og suget æggemasse til sig og efter stegning blev der rundhåndet strøet kanel og puddersukker på de flotte, mørke brød. Der er mange forskellige måder at lave arme riddere på; nogle bliver mere dessert-egnede med sødestoffer, som her, andre holdes mere til den salte side.

Ristede arme riddere på NS16

Som en dessert, eller måske amerikaner-inspireret morgenmad, var disse rigtig gode. De kunne dog godt have været en anelse mere sprødstegt, især fordi de, meget overraskende, var ment som håndholdt spise. Det faktum, at de ikke engang havde bestik ved boden, til dem der måske ikke havde lyst til at kaste sig ud i det ret fedtede projekt, undrede os meget.

 

Næsten perfekt æggeslice

Æggeslicen stod også til den taknemmelige pris på blot 20 kr. Den var perfekt sprødstegt og rundhåndet strøet med salt og purløg. Jeg elsker mine blommer flydende. Det var denne men hviden var ikke helt stegt igennem. Der var dog nok kun tale om mindre end et minut, før den havde været det.

Arme riddere på NS16-2

Vores vurdering

Absolut god (morgen)mad til priser man kan følge med til. God og venlig betjening. Jeg vil dog anbefale dem at anskaffe sig engangsbestik; det var var en unødvendig fedtet affære.

Æggeslice på NS16

Del artikel

Andre læser også