Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Anmeldelse: Rasmus Seebach fik bøgekronerne til at lette i Tivoli Friheden

Af Freja Dumont
Arkivfoto: Tivoli Friheden
Arkivfoto: Tivoli Friheden

Fredag aften indtog en af Danmarks absolut største musikere og sangskrivere, Rasmus Seebach, scenen i Tivoli Friheden.

Sidste år blæste hitmageren publikum bagover til Fed Fredag, og han er derfor i år at finde på plakaten både fredag og lørdag.

Seebach er dog tilsyneladende (stadigvæk) en ultrapopulær herre blandt det aarhusianske publikum, og efter nogle få timer var samtlige billetter udsolgt.

Der var derfor et tætpakket og forventningsfuldt publikum der denne fredag fik en totaludsolgt koncertoplevelse fyldt med nærvær, fællessang og samhørighed på tværs af generationer.

Solen bryder frem

Fredag var lidt af en grådag, men da Rasmus Seebach kl. 20.15 trådte op på scenen, brød solen pludselig frem mellem skyerne og oplyste det brogede publikum bestående af unge såvel som ældre, der alle hujede ved synet af popsangeren.

Koncerten åbnede på en smuk, intim note med Seebach ved klaveret, syngende “Guderne skal vide, vi har kaldt hinanden lidt af hvert. Med et temperament som dit og mit, kan det nogle gange være svært”.

Det var en stille men kraftfuld start, der hurtigt gik over i et mere uptempo-beat til lyden af “Så længe vi danser”, hvor alles hænder blev løftet i vejret til rytmen af “Åh-åh, He-e-i-yeah, Åh-åh-åh”.

Allerede ved andet nummer blev tonen for aftenen sat med konfetti, der eksploderede ud over publikum, mens Seebach dansede rundt på scenen.

Anmeldelse: Rasmus Seebach fik bøgekronerne til at lette i Tivoli Friheden

Nærvær og fællesskab

“Det varmer mit hjerte at se så mange forskellige mennesker i aften. Det er det musik kan – samle mennesker,” sagde han og ramte hovedet på sømmet, mens han fremførte “Olivia”, hvor alle sang med.

Lige da man troede, at stemningen havde nået et højdepunkt, blev publikum endnu vildere, da Seebach gik ned fra scenen, mens han sang og rystede hænder med de forreste fans.

“Jeg falder for jer, Aarhus,” erklærede han – og følelsen var tydeligvis gengældt fra publikum, der kvitterede med en hujen, der nærmest brød lydmuren.

Der blev også tid til en dansebattle under “Mord på det dansegulv”, som bragte et ekstra lag af fest til aftenen.

Et af højdepunkterne kom med sangen “Millionær”, hvor Stine King, en af de dygtige korsangerinder, leverede et imponerende rap-vers over 50 Cent-beatet “In Da Club”.

“Jeg føler mig ekstremt lykkelig lige nu – og det er jeres skyld. Tak Aarhus,” udbrød Seebach, inden han spillede “Tusinde farver”, hvilket fik folk til at juble og synge – hvis muligt – endnu højere end før.

Personlige øjeblikke og store følelser

Rasmus Seebach delte også personlige øjeblikke med publikum, som da han afslørede, at han snart skal være far for tredje gang – denne gang til en datter.

Herefter fulgte sangen “2017”, som er dedikeret til hans førstefødte søn, og den personlige sang vakte tydeligvis mange følelser i hovedpersonen.

Senere rockede han scenen med en energisk version af “Lidt i fem”, hvor det virkelig dygtige band i den grad trådte i karakter.

Hen mod slutningen af koncerten proklamerede Seebach, at han ville synge en af sin fars sange, nemlig “Under stjernerne på himlen”.

Det var tydeligt at mærke, hvor meget faren og hans musik betyder for Rasmus Seebach, og det blev en rørende stund, hvor fællessangen pludselig føltes som en national vuggevise.

En magisk afslutning

“Engel” blev sunget i et mere afdæmpet tempo, og “Krøller eller ej” var den perfekte afrunding, som også engagerede det lidt ældre publikum.

Koncerten sluttede med et brag på nummeret “Natteravn”, hvor bøgekronerne i Tivoli Friheden næsten lettede, og der blev skreget med på omkvædet: “Jeg kalder på dig, jeg kalder på dig”.

Dette understregede i den grad publikum som værende aftenens helt store kor, og der må være en del, som har hæse stemmer i dag.

Efter 1 time og 20 minutter havde Rasmus Seebach bevist, at han stadig – efter over 15 år på de danske hitlister – er folkeeje.

Det er tydeligt at mærke, at han gør sig ekstremt umage for at give publikum den ultimative koncertoplevelse, og Rasmus Seebach demonstrerede oprigtig spilleglæde denne fredag aften i Friheden.

Han formåede i den grad at engagere og interagere med sit publikum, der sang med på alle sangene, og det skabte en ægte magi.

Alt i alt en koncertoplevelse fyldt med eufori, glæde, fællesskab og uforglemmelige øjeblikke, som fortjener fuld plade på stjernerne.

Anmeldelse: Rasmus Seebach fik bøgekronerne til at lette i Tivoli Friheden

Rasmus Seebach giver endnu en koncert i Tivoli Friheden i aften kl. 20.00.

Del artikel

Andre læser også