Remouladen, smørrebrødet og provinsens smukkeste udsigt!
“Velkommen hjem” er det første, du ser, når du åbner menukortet på Restaurant Remouladen i Vejle. Byen som man ofte ser fra Vejlefjordbroen eller fra toget. Umiddelbart er det en kæmpe fejl, for Vejle har i den grad meget at byde på. Masser af gode spisesteder er skudt op, og udvalget har aldrig været større. En af dem, som skiller sig ud, og kan matche landets bedste frokostrestauranter, er Restaurant Remouladen. Deres mad er i særklasse, og har en skarphed som vi sjældent oplever. Maden tog fuldt hus hos os, men betjeningen var i den mere famlende ende af skalaen, og matchede på ingen måde niveauet på maden.
Overskueligt og letforståeligt menukort
I menukortet ligger et afkrydsningsark, hvor du kan udvælge de stykker smørrebrød, du ønsker samt hvilket type brød, der skal være bunden for stykket. Tre slags er der at vælge imellem. Rugbrød, lyst brød eller stenalderbrød. Alt brødet var smurt med smør.
Silden
Vi udså os seks stykker smørrebrød og prøvede lidt forskelligt brød. Kirks sildemad er en klassiker. Den er opkaldt efter de to ejere af Remouladen. Stykket var enkelt. Kryddersild med kartoffel og kapers til 75 kroner. Velkrydrede Christiansø-sildefilet fra Bornholm. Brødet var stenalderbrød – vi valgte det selv, og det var så dagens første fejl fra os. Umiddelbart ville Thomas Rode nok have ros det, men til dansk smørrebrød holder det ikke. Der var alt for mange nødder og kerner i det. Det var som om, de tog fokus fra pålægget. Synd og skam i det her tilfælde.
Spætten
Andet stykke var smørstegt rødspættefilet med håndpillede rejer og hjemmerørt remoulade til 80 kroner. Det var en sprød og stor fisk, der blev serveret. På toppen var der rejer og en citronskive. Ved siden af var den hjemmerørte remoulade. Den var grov og velsmagende. Et fint stykke, hvor især remouladen tog kegler.
Spidsbrystet
Fisken var nu klaret, og vi gik videre til kødet. Soyabraiseret kalvespidsbryst med rygeostmayo, syltede kartofler og kartoffelchips til 80 kroner lød det ene stykke på. En vinder i den bedste liga. Hold nu kaje, hvor smagte det godt. Smagen var indbegrebet af umami. Sprøde og møre stykker spidsbryst, som nærmest smagte, inden det kom ind i munden.
Skinken
Remouladen har altid sæsonens smørrebrøds-specialitet på menuen. Vi spurgte tjeneren, hvad stykket lød på. Det var denne dag serranoskinke, grønne asparges, yoghurt, spæde salater, purløg og med fintsnittet løg på toppen til 88 kroner. Vi havde også valgt stenalderbrødet til dette stykke. Vi vil foretrække rugbrød i fremtiden, og det kan vi jo heldigvis selv vælge på Restaurant Remouladen.
Stegen
Håndskåret ribbensteg af dansk frilandsgris med kål og surt til 75 kroner var næste stykke. Det var okay sprødt svær, der var krydret med salt og peber, vi havde med at gøre. Den hjemmelavede rødkål gav god syre, og de syltede agurker gav en lidt sødere smag til stykket. Smagen var god. Et stykke hvor der ikke var sparet på ribbenstegen. Et jævn stykke vil jeg betegne stykket som. Dertil drak vi en IPA – ikke en god madøl, og slet ikke herti. Men var god i sig selv.
Hønen
Hønsesalat af Hopballemølle unghaner, svampe og tørsaltet bacon til 75 kroner. Vi er i den lette genre, hvor det friske purløg og den røde peberfrugt stikker ud. Kødet er i den svage ende. Konsistensen er god og stykket smager fremragende. Det tørsaltede bacon er spitze. Hold nu op, hvor smagte det godt.
En gennemtrængende smag af friske krydderier, rødløg og bacon var blot en konstatering. Et smukt stykke, hvor råvarerne kom til sin ret.
Enestående udsigt
Vi valgte at sidde ude og se ud over Vejle fjord i det strålende solskinsvejr. Beliggenheden fejlede bestemt ikke noget. Vi havde udsigt til Vejlefjordbroen og skovene ned til fjorden. En smuk ramme at nyde sin frokost i. Der var godt liv omkring restauranten, og vi nød at se på de smukke både, der lå i havnen.
Det endte med dansk pilsner
Af drikkevarer valgte vi øl. Grunden var, vi var tørstige, og vi ikke kunne finde vinkortet. Tjeneren anbefalede øl, selv om vi gerne ville have haft vin til frokosten. Udvalget er ikke det største, og til smørrebrød skal øllen ikke være for kraftig. Vi spurgte om råd, men det fik vi ikke. Tværtimod sagde tjeneren, at det var ligemeget, hvad vi drak til. Underlig udmelding. Ingen anbefaling er i vores verden lig med dårlig stil på en restaurant. Vi bestemte os for en Klassik og en almindelig pilsner. Begge var fra Jyske Bryghus og koster 55 kroner for en stor øl. Sidste satsning var en IPA til 60 kroner. Den stak helt af, og passede på ingen måde til maden. Bitterheden slog smagen i hønsesalaten ihjel. Øllet smagte ellers fremragende, men passede bare ikke til smørrebrødet efter vores mening. Senere fik vi at vide, at vores tjener var studerende og afløser. Men det var ligesom lidt for sent med den udmelding.
Vores vurdering
Betjeningen var af svingende karakter. Alt for svingende og sløv i min bog. Der var ikke styr på det mest elementære, men de var trods alt venlige og hjælpsomme. Maden tog kegler. Ubetinget. Smørrebrødet var i en høj klasse. Det ligger i min top 10 over det bedste smørrebrød i Danmark. Komfort og indretningen var smuk. Udsigten over lystbådehavnen og fjorden var storslået. Den slår det meste. Øllet var fint. Dog var der en svipser med en meget bitter øl til maden, men det var på ingen måde øllets skyld, men derimod tjeneren som anbefalede den. Stenalderbrød er anderledes, når vi taler om smørrebrød. Kerner og nødder tager for meget af opmærksomheden fra pålægget. Men det er smag og behag. De to andre typer brød var helt perfekte.
En anbefaling herfra
Vi slutter af med en anbefaling, især for maden. Næste gang du er i Vejle eller kører forbi, så giv dig selv den oplevelse, at spise et måltid på Restaurant Remouladen. Det var hver en krone værd. Lad os håbe, de får mere styr på betjeningen inden da!
Restaurant Remouladen
Stævnen 55
7100 Vejle
Telefon: 7573 8300
Mail: info@restaurantremouladen.dk
Website
Åbningstider og bordbestilling
Mandag – torsdag: 11.30 – 21.00
Fredag – lørdag: 11.30 – 22.00