Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Anmeldelse af Restaurant Unico: En konge af smørrebrød

Af Jan L. Pedersen

Om man spiller golf eller ej, er Restaurant Unico i Aarhus Golf Club et must for smørrebrødselskere.

 

Håndmadder, højt belagt og betegnelser som for eksempel dyrlægens natmad; så ved enhver, at det er smørrebrød, vi taler om.

 

Utallige udgaver og ikke mindst udførelser er der nok af, og i Aarhus er det ikke svært at finde steder med godt smørrebrød, ligesom det desværre heller ikke er svært at finde steder med en mere tvivlsom kvalitet.

 

Og så er der enkelte, der kæmper om pladsen om at være kongen af dem alle, og blandt dem er uden tvivl Anders Udengaard på Restaurant Unico. Her får man smørrebrød, der hver for sig er komplette retter, og som ofte er bygget på klassikere med ikke bare et twist, men nærmere en overhaling, så de fremstår både unikke og delikate, ja nærmest vulgære, som min medspiser udtrykte det. Positivt ment.

 

Mere end et stykke

Vi besøgte Unico en lun solskinsdag og sad ude med dejlig udsigt over golfbanerne, bestilte to stykker hver á 99 kroner og fik til at starte på lidt hjemmelavede flæskesvær og et glas køligt hvidvin fra Jean-Jacques Auchère i Sancerre – behagelig sauvignon blanc med en smule bitterhed og let sødme, som passede til terrassevejret.

Anmeldelse af Restaurant Unico: En konge af smørrebrød

Nu lyder to stykker smørrebrød ikke umiddelbart af meget, men tro mig, det er det – måske endda lige i overkanten, for et enkelt stykke kan også fint dække en let frokostsult.

 

Vi lagde ud med henholdsvis en frikadellemad og ”Sol over Unico”. Lækre frikadeller, der var sprøde i kanten og bløde indeni og med en dejlig smag. I bunden stuvet spidskål, syltede sennepskorn og tyttebær – en klassisk mormorret samlet på et stykke perfekt hjemmebagt rugbrød.

Anmeldelse af Restaurant Unico: En konge af smørrebrød

”Sol over Unico” var en udgave af smørrebrødsklassikeren Sol over Gudhjem med røget sild og æggeblomme samt nye kartofler og radiser. Alt var sprødt og frisk, det skinnede tydeligt igennem, at Unicos råvarer er af højeste kvalitet, og samtidig er man ifølge indehaveren bevidst om at handle lokalt, miljø- og dyrevenligt. Det kan man jo som sådan ikke altid smage, men det giver alligevel de sidste procenter til den samlede oplevelse. Og den var i top. Dejlig røgsmag og god struktur i silden.

Anmeldelse af Restaurant Unico: En konge af smørrebrød

 

Smørrebrødsorden

Næste ”stykke” til mig var hønsesalat krydret med sommertrøffel, asparges, æggeblomme, røget spegeskinke og tyttebær.

Anmeldelse af Restaurant Unico: En konge af smørrebrød

Sammensætningen var igen optimal, fedme, sødme og syre var nøje afstemt, og ikke mindst anretningen var smuk – Unico forstår at skabe komplet orden i smørrebrød, som ellers kan være en rodet affære, fordi alting skal på samme stykke brød.

 

Dagens topscorer blev min medspisers sprængte oksebryst. Nok er hun smørrebrødskender – og -elsker – men denne anretning tog fusen på hende. Lovprisningen ville ingen ende tage af især kødet, der var alt andet end tørt og kedeligt, og sammen med peberrod, remoulade, syltede rødløg og agurk gik det hele op i en højere enhed. Især igen på grund af den perfekte afstemning, hvor ingen af elementerne blev for dominerende, og det kan ellers let gå galt, når det handler om stærke sager som peberrod eller syrlige som syltet grønt.

Anmeldelse af Restaurant Unico: En konge af smørrebrød

 

Ostebomben

Ikke fordi vi trængte, men fordi vi ikke kunne lade være, sluttede vi af med at dele en ”Enestående ostemad” til 88 kroner.

Anmeldelse af Restaurant Unico: En konge af smørrebrød

Tre forskellige oste af forskellig karakter udgjorde maden, flødeost, gammelknas og havgus, og den var nærmest en eksplosion af ostesmag, der til dels blev holdt nede af friske elementer som hyben og syrener. Til at toppe smagen blev maden overhældt med brændende rom. En bombe uden lige, der satte sig direkte i smagsløgene og på sidebenene. Et fremragende alternativ til en klassiske ostemad eller osteanretning.

 

Konge for en stund

Smagen er generelt i top hos Unico, og det samme er råvarerne, tilberedningen og anretningerne, og derfor går kongetitlen i denne omgang til den hyggelige restaurant ved golfbanerne. Den er dog kun til låns, for der er også andre, der kandiderer til titlen.

 

Men med de smukke anretninger og de nydelige sammensætninger, og ikke mindst de relativt lave priser, kan det blive svært for de fleste at nå samme niveau. Maden er alle pengene værd, omgivelserne er smukke (særligt i godt vejr), og betjeningen er i orden.

 

Begge tommelfingre opad 

 

Anmeldelse af Restaurant Unico: En konge af smørrebrød

 

Restaurant Unico

Ny Moesgårdvej 50
8270 Højbjerg
Website og book bord her:

 

 

Del artikel

Andre læser også