ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Suveræn thai-mad i Aarhus – i en kælder på Frederiks Allé

Af Line Ingwar Karlsen

Godt gemt i en kælder på Frederiks Allé ligger en lille thai takeaway. THA er navnet. Ret let at huske. Tre trin ned og du træder ind i en duft af krydderier og frisklavet mad. Et lille bord med to stole et par barstole ved vinduet, en disk hvor betjeningen står klar og et hul i væggen, der giver udsyn til køkkenet, er, hvad der kan være i lokalet.

 

Storsmilende og snaksaglig

Den unge mand bag disken var imødekommende og lod os få et par minutter sammen med menukortet. Han var glad. Smilede hele tiden til os og var god til at rådgive os.

 

Stærk – men på den gode måde

Vi bestemte os for at prøve nummer 9, kylling med ingefær og forårsløg tilberedt med sort fongus champignon og grøntsager, til 79 kroner. Ingefæren var der en del af, men det var jo også en hovedingrediens, og det gav retten sammenhæng. Hvis du ikke er vild med ingefær, så gå uden om den her, da den er meget gennemtrængende.

Nummer 9, kylling med ingefær og forårsløg, fra Tha i Aarhus_

Den anden ret var nummer 13. Pad Ped ped Yang som er andesteg i Thai Chilisauce. Prisen var 89 kroner. Der var tre chilier ud for retten på menukortet. Lige i overkanten tænkte vi. Betjeningen var dog hurtig til at sige, vi selv kunne bestemme mængden, og vi valgte en chili her. Til gengæld blev der lagt en lille pose med ekstra chili i vores takeaway pose, så vi selv kunne bestemme graden af chili.

Pad Ped ped Yang, fra Tha i Aarhus_

Sidste ret var en nummer 14. Peneang hed den. Det var en ret med thai rød karry og oksekød tilberedt med kokosmælk, chili, limeblade, bønner og thai små auberginer. Den kostede også 89 kroner. Her var der to chilier på, og det holdte vi fast ved.

Nummer 14, Peneang, fra Tha i Aarhus_

Alle retterne så flotte ud. Mange farverige grøntsager var repræsenteret i retten. Vi kan nævne peberfrugter i forskellige farver, champignon og løg, der tilsammen skabte en farvesymfoni. Der var bid i grøntsagerne, og de havde god smag i sig selv. Kødet var mørt og velsmagende.

En lille fiks anretning fra Tha i Aarhus_

Autentisk er ikke et markedsføringsstunt

THA kalder sig selv den autentiske thai. Ingen tvivl om, at de kender til det thailandske køkkenog ved, hvordan råvarerne skal behandles. Krydderierne har de styr på, selv om alle retterne var med smag i den stærke eller kraftige enden af skalan. Smagen er, heldigvis, ikke tilpasset den danske smag. Derfor er det også fuldt berettiget, at THA kalder sig autentisk. Maden og smagen kommer nok ikke tættere på Thailand end her.

Brændvarm takeaway fra Tha i Aarhus_

Vurdering

Prisvenlige er alle deres retter. At man kan blive så mæt af god mad til 79 kroner er tæt på uforståeligt. I kategorien “Mæt for under en hund”, får du smæk for skillingen her. Du kan også sammensætte en menu bestående af en forret og en hovedret. Prisen er her 98 eller 110 kroner. Vi betalte i alt 257 kroner for tre hovedretter. I forhold til Smag og portionsstørrelser er der ikke noget at komme efter. Eneste kritikpunkt er, at der er meget lidt plads, hvis du vil spise din mad hos THA. Fem pladser er ikke meget, og du sidder tæt. Men hyggeligt er det.

 

Vores bedste anbefaling

Vi tøver ikke med at give vores bedste anbefaling til THA. De fortjener om nogen et skulderklap, da de arbejder hele tiden, er altid glade og smilende og laver helt forrygende god thaimad til næsten ingen penge. Så hvis du ikke har været forbi THA på Frederiks Allé, så se at komme afsted. Du vil med garanti ikke fortryde det.

 

THA

Frederiks alle 120, kld.
8000 Aarhus C
Telefon: 32 21 10 21
Email: thaitakeaway@tha-autentisk.dk
Website 

 

Åbningstider

Mandag: Lukket
Tirsdag – torsdag: 16.00-21.30
Fredag-lørdag: 16.00-22.00
Søndag: 16.00-21.30
 

 

Del artikel