ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bangkok i Latinerkvarteret: Takeaway fra Restaurant White Elephant

Aftenens takeaway bestilte vi hos Restaurant White Elephant i Klostergade. De har eksisteret siden 1999 og er kendte for at servere ægte thai specialiteter. Ud over det er kokkene fra Bangkok. På restauranten er der stor respekt for det traditionelle thailandske køkken. Vi har spist på White Elephant flere gange, så forventninger til deres takeaway var store.

Regeringen i Thailand har godkendt White Elephant, som en ægte thailandsk restaurant, både hvad angår mad, gæstfrihed og omgivelser. Vores forventninger til aftenens takeaway var derfor høje.

 

Fire gange thai

Vi bestilte 4 retter i alt. En forret og tre hovedretter. Alle retterne havde thailandske navne, men eftersom vi bestilte hos Just Eat, slap vi for at kæmpe med den thailandske udtale.

Som forret valgte vi nummer 5, der var thai forårsruller. Den bestod af 3 stk. thai pandekageruller med grøntsager, glasnudler og hakket svinekød til 48 kroner. Til forårsrullerne var der et plastikbægre med sur-sød sauce. Forårsrullerne var godt sprøde udenpå, men havde meget dej og ikke så meget fyld. Jeg er nok mere til fyld end dej. Smagen var i den meget milde ende. Vi havde forventet mere smag.

To af de tre forårsruller fra Restaurant White Elephant

Den første hovedret, vi bestilte, var nummer 17, Pla Preo Wan. Den bestod af sprødstegt laks i sur-sød sauce med blandede grøntsager til 105 kroner. Et stort og tykt stykke laks med god smag. Grøntsagerne var fine og en blanding af blandt andet broccoli, gulerødder og sukkerærter. Sur-sød saucen passede godt til den fede laks, selvom saucen var i den søde ende af skalaen. Retten blev aftenens vinder.

Laks i sur-sød sauce med blandede grøntsager fra Restaurant White ElephantSprødstegt laks fra Restaurant White Elephant

Næste ret, nummer 36, hed Pad King. Stegt kylling med østerssauce, grøntsager og ingefær til 99 kroner. Der var godt med mørt kyllingekød – et plus. Du skal kunne lide ingefær for at bestille denne ret. Ingefæren var nemlig meget gennemtrængende og tog en del af smagen. Men sammen med østerssaucen fik retten en fin krydret smag, men du skal kunne lide ingefær, hvis du bestiller den her ret.

En omgang Pad King fra Restaurant White Elephant-2En omgang Pad King fra Restaurant White Elephant

Sidste bestilling i denne omgang var nummer 38A, Pad Kra Pro Goong. Stegt oksekød med thai chilisauce, basilikum og grøntsager til 99 kroner. Oksekødet var fint mørt. Der var hele stykker chili i, hvilket gjorde retten til en stærk sag. Dog mener jeg ikke, at chilien overtog hele retten, men jeg er også glad for stærk mad.

En omgang 38A, Pad Kra Pro Goong fra Restaurant White Elephant

Det var flotte farver, der først faldt os i øjnene, da vi åbnede de tre hovedretter. Der var ikke sparet på hverken kød, grøntsager eller ris. Grøntsagerne i retterne var generelt okay og havde en god smag. De kunne efter vores mening godt have været lidt mere sprøde. Der var ikke det bid i dem, som jeg mener, der skal være i grøntsager. Så lidt mindre stegetid næste gang, tak. Der var hvide ris til de tre hovedretter.

 

Madens temperatur ved leveringstidspunktet

Maden var god varm, da den kom. Ikke brandvarm, men klar til at spise. Acceptabelt, på en vinterdag i Aarhus.

Leveret på aftalte tidspunkt

Leveringen blev foretaget af Just Eat, og den kom stort set som aftalt.

Passer bestillingen – er alt med?

Ja, alt var som bestilt.

Råvarekvaliteten

Kvaliteten var okay. Grøntsagerne så friske ud. Desværre havde nogle af dem fået lidt for meget, men det har jo ikke noget med kvalitet at gøre. Kødet var mørt og gennemstegt

Smag og velsmag

Maden var hjemmelavet, og der var fin smag. Speciel tog laksen kegler. De enkelte elementer kunne smages og selv i den stærke ret med oksekød og chili, var der en god balance mellem det stærke og det søde. Vi kan konstatere, at kokkene på White Elephant er på hjemmebane og ved, hvordan thaimad skal smage. Vi er kritiske, og selv om smagen var god, så kunne det smage endnu bedre, det har vi oplevet flere gange, når vi har spist på restauranten i Latinerkvarteret.

Pris/kvalitetsforhold

White Elephant er lidt dyrere end de øvrige asiatiske takeaway spisesteder i Aarhus. Der skulle være kvalitet og tanke bag maden, og det koster. Men vi var ikke helt oppe at ringe, selv om maden klart var i den bedre ende af skalaen. Lidt mere smag og større skarphed med råvarerne vil man med rette kunne forvente.

Leveringspris

49 kroner for levering hos Just Eat. Helt og aldeles rimeligt.

Emballagen og skånsom transport

Maden kom i en papirspose fra Just Eat. Hovedretterne var pakket godt ind i plastikemballage, og forårsrullerne var dækket med staniol for at holde sprødheden. Der var ikke noget, som var beskadiget eller ødelagt.

Indpakningen af vores mad fra Restaurant White Elephant

Vores regning

Vi betalte, inklusiv levering, 400 kroner. Ikke verdens billigste asiatiske takeaway, men okay til prisen, dog kunne vi have forventet lidt mere smag og kvalitet til den pris. Pris uden levering var 351 kroner.

Anmeldelsen er skrevet af Pernille Søborg

 

White Elephant
Klostergade 1

8000 Århus C
Email: mail@white-elephant.dk
Telefon: +45 86 12 94 99


Del artikel