Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan skal en toast laves: TOASTiT…. Ja TAK!

Af anders@sommersangdigital.dk

Aarhus Update besøgte og anmeldte TOASTiT sidste forår, et par måneder efter åbningen af deres café/takeaway i Klostergade. De fik vores bedste anbefalinger med på vejen dengang, men spørgsmålet er, om de har kunne holde kvaliteten i top og videreudvikle på deres koncept?

 

Svaret er et rungende JA!

 

Heldigvis stadig én tilbage

Desværre for de toast-glade aarhusianere, meddelte Rodfast, at de lukkede og slukkede efter mindre end et år i lokalerne i M.P. Bruunsgade. Heldigvis, har vi stadig den udsøgte fornøjelse, at nyde gourmet toast i Aarhus, hos TOASTiT i Klostergade.

TOASTiT - Aarhus Update

Vi tog børnene med ud at spise denne lørdag aften på TOASTiT.

 

På vejen derned tænkte jeg på, at jeg ikke kunne mindes, jeg havde fået toast, siden dengang den bestod af lyst toastbrød fra Kohberg, tulip skinke og en vilkårlig skiveost – en tur i toastmaskinen og vupti; ét stk kedelig, intetsigende og smagsneutral toast, uden meget næring.

 

Sådan skal en toast laves: TOASTiT…. Ja TAK!

Jeg var spændt på, om nutidens ‘gourmet’ trend for takeaway også kunne mønstre lækre og smagfulde toast.

 

Toast for enhver smag

TOASTiT ligger i Klostergade, ved siden af Café Gemmestedet. Caféen ser ikke ud af meget udefra, men indenfor er stilen rå og hyggelig. Der er plads til omkring 25 spisende gæster indenfor, og så kan man spise under åben himmel langs facaden, eller på den anden side af gaden.

Sådan skal en toast laves: TOASTiT…. Ja TAK!

Vi fandt plads, og jeg hentede menukortet i disken, hvor jeg blev mødt af en smilende pige, som også var meget behjælpelig med at lokalisere de rigtige drikkevare i køleskabet for mig, samt uddele præferencer i forhold til hvilke milk shakes jeg skulle vælge. Første indtryk var rigtig positivt – stor variation af toasts på menukortet. Der var alt lige fra de klassiske pariser- og cowboytoast (dog heldigvis i nye klæ’er), til 2 forskellige vegetartoast, én med chorizo osv. Alt i alt 8 toasts at vælge mellem + desserttoasten som bestod af mascarpone, bananer og nutella.

 

Hold nu op, hvor smagte det godt

Vi fik afgivet bestillingen og modtog diverse toasts og drikkevarer kort tid efter bestillingen, hvilket var rart med en flok sultne unger ved bordet.

 

Og jeg kan ligeså godt afsløre, de smagte forrygende hver og én. Der var tilpas stor variation i de forskellige toasts, og jeg vil klart anbefale, at man bestiller varieret, og deler ved bordet.

 

Sådan skal en toast laves: TOASTiT…. Ja TAK!

Brødet er en stor del af (toast)oplevelsen. Langtidshævet surdejsbrød som er 48 timer undervejs, smurt i smør og ‘grillet’ helt perfekt. Brødet får en perfekt sprødhed og krumme, som i dén grad komplimenterer de velvalgte råvarer på absolut bedste vis.   

 

Parisertoast anno 2017

Den gode gamle parisertoast, som vi alle kender, er i høj grad blevet opgraderet på TOASTiT… Og heldigvis for det da!

Parisertoast anno 2017 hos TOASTiT i Aarhus

Den består af; fransk landskinke, sennepsmayo, ovnbagte tomater og lagret Havarti. Der var ikke sparret på landskinken, som var dejligt dominerende i hver bid, sennepsmayo’en var mild (i god tråd med børnenes smagsløg), de ovnbagte tomater var lækre, og mængden af ost var fint balanceret, således at det ikke blev en omgang ost med brød – og så smagte osten i øvrigt rigtig godt.

I første omgang børnenes favorit!

 

Cowboytoast anno 2017 alias “Beef’n 2xcheese”

Jeg må indrømme, at jeg er større tilhænger af navnet anno 2017, end i de gode gamle dage, og så absolut også større tilhænger af toasten i sig selv. Den består af; krydret oksekød, løg- og chilikompot, cheddar og lagret Havarti. En skøn smagsoplevelse med masser af krydret kød, som giver en lille smule bid i toasten, afbalanceret med den lidt søde kompot. Mums.

Beef’n 2xcheese hos TOASTiT i Aarhus

Her er tale om en meatlover med masser af kød, ikke den mindste smule grønt, og så er den halvtung – på den gode måde, synes jeg. Faktisk var denne toast én af aftenens bedste smagsoplevelser for mig.

 

Chorizo

Aftenens eneste toast med et ‘touch’ af grønt, hvilket i sig selv var dejligt. Den bestod af; grillet chorizo, grillet peberfrugt, persille mayo, semicurado, lagret Havarti og lidt grønt.

Toast med chorizo hos TOASTiT i Aarhus

Smagen af chorizo forsvandt desværre lidt i kombinationen af grillet peberfrugter, persille mayo og det grønne, hvilket var lidt ærgerligt. Dog fungerede de grillede peberfrugter sammen med det grønne og mayo’en rigtig godt, hvilket heldigvis ikke gjorde dette til et dårligt valg, man må blot ikke forvente den helt store kødoplevelse.

 

Sådan skal en toast laves: TOASTiT…. Ja TAK!

Wake Up (Aftenens helt store vinder)

Også blandt ungerne. Dejligt nytænkende, og en fantastisk sammensætning af råvarer er, hvad der gør denne toast ‘outstanding’.

Wake Up toast hos TOASTiT i Aarhus

Den består af; fransk landskinke, lagret Havarti, champignon, bacon, spejlæg, bbq-mayo og chilikompot. Især den franske landskinke og bacon sammen med spejlæg og bbq-mayo fungerede himmelsk, og dertil tilsat champignon, lagret Havarti og chilikompot gjorde smagsoplevelsen fuldendt. Jeg er generelt vild med, når der tænkes lidt ud af boksen, og det synes jeg, man fik gjort her. Derudover gjorde de forskellige ingredienser denne toast til et fint måltid i sig selv.

 

Sideorders og “let”øl

Ud over øko saftevand og almindelig sodavand bestilte vi også deres chokolaty (består af chokolade is, espresso og lakridspulver) og passions milkshake. Alle deres milkshakes er lavet på sødmælk, hvilket gør dem lidt tunge at komme igennem. De smager dog rigtig dejligt og fungerer rigtig godt, som en slags dessert.

Lidt at drikke hos TOASTiT i Aarhus - Aarhus Update

Derudover bestilte jeg en øl, en Lager Cut, fra Teedawn på 2,7%. Teedawn er et bryggeri, som udelukkende fokuserer på at producere øl med lav alkohol. TOASTiT har i alt 5 forskellige ølvarianter, alle på omkring 2,7%. Jeg må sige, at det fungerede rigtig godt til toast. Det kan klart anbefales at bestille én af de varianter.

 

Sådan skal en toast laves: TOASTiT…. Ja TAK!

Sådan skal en toast laves: TOASTiT…. Ja TAK!

Dommen

Det må siges, at TOASTiT i den grad har formået at opretholde kvaliteten og videreudvikle konceptet. De laver stadig fremragende toast og endda til enhver smag. Ros og respekt for det. De har udvidet menukortet, siden sidst vi var der, og er ikke bange for at kaste sig ud i nye spændende toastvarianter. Prisen kommer vi heller ikke udenom. Niveauet ligger på mellem 50 og 58 kroner for en toast, og med den oplevelse og kvalitet der følger med, sammenlignet med andet takeaway i byen, så giver vi endnu engang dette sted vores varmeste anbefalinger. Hvis du ikke har besøgt TOASTiT endnu, så må det være en fejl. Det fortjener helt sikkert et besøg – og de laver noget mad, alle kan lide.

 

TOASTiT

Klostergade 68
8000 Aarhus C
Email: Toast-it@mail.com
Telefon: +45 23 30 60 79
Åbningstider:
Mandag til fredag fra 8.00 til 20.00
Lørdag og søndag fra 10.00 til 20.00

       

 

   

 

 

Del artikel

Andre læser også