Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Anmeldelse: TV-2 satte endnu en gang ild til Aarhus

Af Pernille Søborg

”Danmarks Kedeligste Orkester”, som TV-2 kalder sig, gæstede fredag aften Tivoli Friheden til Fed Fredag.

Kedeligt blev det slet ikke, da en hitparade af velkendte sange som “De første kærester på månen”, “Kys det nu”, “Be Bab a lula”, “Lanternen” og “Bag duggede ruder”, lød fra Danmarks uofficielle nationalband. 

Traditionen tro lød sangen “Bornholm, Bornholm, Bornholm”, inden bandet indfandt sig på scenen. På slaget 20.15 sad musikerne bag instrumenterne, og “Lanternen” satte i.

Derefter fulgte et par ældre sange som “Natradio” og “Blod, sved og tårer”.

Sidstnævnte skabte første fællesskabsfølelse i Aarhus. 

TV-2 er og bliver TV-2

Selv om aftenen mest mindede om en efterårsdag med rusk i træerne, regn og sorte skyer, var publikum mødt talstærkt op.

Det var et meget lyttende publikum, nok også mest af den ældre generation, der var samlet.

De kunne høre Steffen Brandt på klingende aarhusiansk i en koncert, hvor der intet nyt var under den aarhusianske aftensol. TV-2 er og bliver TV-2 – og tak for det! 

Anmeldelse: TV-2 satte endnu en gang ild til Aarhus

Syng med og dans

TV-2 indrammede 1980´erne i en musikalsk og tekstlig udvikling fra New wave i den tidlige start over til synthpop og til de overdådige produktioner.

Vi fik denne aften fornøjelsen af en galakse af sange, som især Steffen Brandt vred af sig i det årti. Her var noget at synge med på og at danse til. 

“Hele verden fra forstanden”

Sangen trak sjælevarmen helt ud til det yderste mandat, mens regnen trak ind over Friheden.

I “Nutidens unge” kom korsangeren, Anne Hjorts stemme til sin ret. Sangen blev efterfulgt af ”Alt, hvad hun ville, var at danse”.

Guitar, keyboard og bas var det eneste, der akkompagnerede sangen. En stille, men smuk udgave, hvor tempoet blev sat ned, og sangen blev mere bevægende.

Anmeldelse: TV-2 satte endnu en gang ild til Aarhus

Musikken og lydbilledet

Lyden i Friheden var, på midten af tivolipladsen, formidabel fra første beat.

Bandet er af den gamle skole, og det, man hører hjemme i stuerne, er også det, man får live.

Tv-2 lyder, som tv-2 altid har gjort. Blæsertrioen The Aarhus Horns, der efterhånden er fast inventar, gav nerve og liv til sangene. 

Begejstringen vil ingen ende ta´

Forsangeren, med den letgenkendelige stemme, hvis aarhusianske sprog ikke er at fornægte, har en karakteristisk knækket rytmik og nærmest talesyngende stil.

Alderen har dog sat sit præg på stemmen, og falsetten er ikke, hvad den har været. Det er naturens gang. Men her træder korsanger og vokalist Anne Hjort til.

Hendes klare klang og tydelige tekst passer godt til TV-2. De to synger duet det meste af koncerten, og stemmerne supplerer hinanden godt. 

Anmeldelse: TV-2 satte endnu en gang ild til Aarhus

Ikke mere vrøvl og ikke mere overflødig snak

Steffen Brandt er ikke bare sanger. Sangene indledes af en række velforberedte indledninger skræddersyet til sangene.

Af og til i stand-up stilen, andre gange stærkt litterære. Det var dog skåret ind til et minimum denne fredag aften, hvilket faldt i publikums smag. 

Vurdering

TV-2 bæres frem af Steffen Brandts personlighed. Ikke noget nyt i det. Steffen Brandts stemme var mere fremtrædende end de sidste par år. Skønt at opleve.

Det er dog stadig en fordel med Anne Hjort ved Brandts side, der sammen med bandet kompenserede godt for de steder, den slidte stemme havde brug for hjælp. Med glimt i øjet nød Steffen Brandt aftenen på hjemmebanen i Aarhus. 

Det lunefulde band kan deres kram, og de mange års sammenspil kan i den grad mærkes. De hygger sig dog nok mere, end de kommer ud over scenekanten. Der var ikke de store musikalske overraskelser, men vi elsker det sikre ved TV-2. 

Teksterne og de skæve portrætter af ret almindelige danskere favner alle, og det modtagelige publikum kan identificere sig med indholdet. Koncerten rammer bredt. Det skal den også!

En TV-2 koncert er, som den nu er. Man går aldrig skuffet hjem.

Vi kvitterer med 5 stjerner for aftenens koncert. 

Anmeldelse: TV-2 satte endnu en gang ild til Aarhus

Del artikel

Andre læser også