Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

tv-2 er og bliver tv-2: Det ene ord tog det andet

Af Freja Dumont

Store Sal i Musikhuset skød fredag aften tv-2´s Danmarksturné i gang. Flere numre fra bandets 19. album, “Tæt Trafik i Herning”, blev præsenteret, og gamle kendinge var selvfølgelig også at finde. Steffen Brandts folkelige lune skinnede igennem, og han var i strålende humør. Med to vidt forskellige sæt, og på trods af en aldrende stemme, fik han publikum op at stå til en ellers siddende koncert, der varede to en halv time.

 

tv-2 er og bliver tv-2: Det ene ord tog det andet

 

Den charmerende sanger, i det karakteristiske sorte jakkesæt, fangede publikum fra det øjeblik, han trådte på ind på scenen. “2´erne starter altid til tiden”, var de første ord fra forsangeren. Ord, der kom mange flere af.

 

Trak stikket

Første sæt var halv-akustisk. Den overflødige pynt var pillet af numrene. Teksterne skulle frem, og i ægte laid-back stil sad bandet og sangerne ned. Det var den rene lyd af guitar, bas, trommer, tangenter og lidt blæs. Til tider ret nærværende og med tid til eftertanke.

 

Steffen Brandt er en poet, der kan noget med sproget. Ingen tvivl om det. Han er samfundskritisk og fremhæver komiske situationer. Teksterne favner alle, og det modtagelige publikum kunne identificere sig med indholdet og de skæve portrætter af ret almindelige danskere.

 

Til aftenens koncert i Aarhus blev Herlev fx ændret til Højbjerg i ”Herlev, Det Er Skønt”, og “Randers station” fik nyt liv gennem sangerinden Anne Hjort. Sættet blev afsluttet med “Tintin i Tibet”, der behændigt gled over i “Kærligheden overvinder alt”. Publikum stemte i med sang og taktfast klap.

 

Det ene hit tog det andet

Det var først efter pausen, da det elektriske sæt gik i gang, publikum for alvor kom i stødet. “Don’t Get Me Started” indledte, efterfulgt af “Aarhus V” og “Er vi glade eller hvad?” Sangen, der rejser spørgsmålet, om vi er der, hvor vi forestillede os, vi skulle være? Steffen Brandt stod nu op og gav den alt, hvad han kunne. Også guitaristen, Hans Erik Lerchenfeldt, kom længere frem og spillede et par soloer. Lyset farede hen over scenen, og der blev plads til saxofon- og trompetsoloer, som gav et frisk pust til koncerten. Numre fra bagkataloget som “Be Babalula”, “Nærmest lykkelig”,  “Fald min engel” og “De første kærester på månen” blev taget godt imod.

 

Manden med den karakteristiske stemme

Stemmen er let genkendelig. Det samme gælder for lydbilledet. Tv-2 lyder, som tv-2 altid har gjort. Alderen har sat sit præg på Steffen Brandts stemme. I de dybe toner var det i starten svært at høre teksten. Up-tempo numrene fungerede uden tvivl bedst.

 

Imellem numrene underholdte Steffen Brandt med anekdoter om sangenes tilblivelse og de samfundskritiske tekster. Det fungerede godt og blev heldigvis ikke til en monolog fra scenen, men korte fortællinger. Publikum levede med og sendte kække kommentarer afsted, hvilket den erfarne herre svarede humoristisk på.

 

Erfarne herrer

Det er erfarne kræfter, der er i bandet. Kvartetten, der har spillet sammen fra bandets start, havde fået selskab af en pianist og en blæsertrio. På sang og ukulele gjorde Anne Hjort et positivt indtryk. Hendes klare klang og tydelige tekst passede godt til tv-2. Desuden fungerede de to vokaler godt sammen.

 

“I did it my way”,

Sådan lød ordene i ekstranummeret “Tæt trafik i Herning”. Og det var, hvad Steffen Brandt gjorde.

 

Koncerten blev rundet af med “Kys det nu (det satans liv)” og selvfølgelig “Duggede ruder”. Publikum kunne ikke længere blive siddende og smådansede ved stolene, sang og klappede rytmisk med. Tv-2 er og bliver tv-2. Publikum ved, hvad de får, når de kommer til tv-2 koncert.

 

At sidde ned til koncert er en speciel oplevelse, og det kræver meget af bandet. Det kom tv-2 godt fra. Med glimt i øjet nød Steffen Brandt aftenen på hjemmebanen i Aarhus. Det gjorde publikum også. På trods af Brandts slidte stemme, hvilket, jeg synes, bandet kompenserede godt for, fik vi en god oplevelse i Musikhuset, med både en akustisk og elektrisk afdeling.

 

Karakteren sniger sig lige op på fem stjerner.

 

tv-2 er og bliver tv-2: Det ene ord tog det andet

 

 

 

Del artikel

Andre læser også