Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vanvittig god mad til prisen – OliNico i Mejlgade

Af anders@sommersangdigital.dk

Ja, vi er i Aarhus og i den hippe og lange Mejlgade, som efterhånden er blevet til en racerbane for cyklister. Lidt øv, for det er en cool og hyggelig gade, som i 30 år har været en af mine yndlingsgader i Aarhus. Hvad med at lave Mejlgade cykelfri og plant den til med grønne bede og udendørsservering. Lige nu er det med at holde på hat og briller i frygt for at blive kørt ned af en gal cykel. Opgaven denne dag var en frokost på OliNico. Der kom vi heldigvis sikkert ind. Her var ikke så mange mennesker, men det var jo også ferietid. Ofte er der fyldt både til frokost og til aften.

Oli Nico i Mejlgade

Efter samme formel: Enkel og uprætentiøs

OliNico er kendt for sin gode og veltilberedte mad til lave priser. Det er nærmest helt vildt, hvad du får for pengene. Europæisk landkøkken er et af de begreber, som OliNico selv bruger på deres hjemmeside. Det er dækkende og et tilpas bredt ord, som kan dække over rigtig meget forskelligt mad. Vi var fire personer med til dagens frokost. Det blev til fire forskellige retter inklusiv drikkevarer. Vores regning lød på 315 kroner for det hele.

Cool indretning på OliNico_

Der er en del klassikere på menukortet. Det er der altid – både til frokost og aften. Vi nappede en omgang Merquez med harissa (tre styk nordafrikanske pølser med chili og hjemmelavede pommes frites) til 55 kroner. Se lige en omgang. Pølserne var stoppet med kød og smag. God stærk chili, som smagte af mere. Som dyppelse fik vi hjemmelavet mayo med estragon.

En omgang Merquez med fritter på OliNico_

Makkeren ved siden af mig gik ombord i en omgang moules frite (Dampede blåmuslinger med hjemmelavede pommes frites). En kæmpe portion. Friske muslinger med perfekt smag. Fritterne blev serveret i et kræmmerhus ved siden af. Prisen her var 60 kroner og byens billigste.

Moules frite på OliNico_

Fish’n chips a la OliNico. En udødelig klassiker, som består af sejfilet med hjemmelavede pommes frites, er nærmest blev kult. Prisen var 55 kroner. Jeg tør ikke gætte på, hvor mange portioner Fish’n chips der ryger over disken hos OliNico om året. Men det er mange. Stykkerne var store, nogle gange måske også lige i overkanten. Men jeg synes, det er et plus, for så er der større rene fiskestykker i. Den hjemmelavede sauce tartare smagte af en ting, og det var af mere!

Fish’n chips på Olinico

Sidste servering til frokosten den dag var uden fritter. Håndskåret, lufttørret skinke med hjemmebagt brød og oliven. Mange og flotte skiver. Næsten ingen fedt. Nærige var de ikke. Der var rigeligt med skinke. Kvaliteten var også i orden. Mør og med god smag. Prisen for sådan en omgang var 60 kroner.

Håndskåret skinke på Oli Nico

Ingen kritik af maden – overhovedet

Alle fire retter var gode. Ingen kritik overhovedet. Det virker helt grotesk, hvor god mad man kan få til så lave priser, som de har hos OliNico. I den prisklasse fås maden ikke bedre. Så enkelt er det.

Sådan ser indretningen ud på OliNico_

Husk, at komme lidt før køkkenet lukker

Maden er som sagt i orden til prisen. De er ikke nærige med den på OliNico. Derimod er de mere sparsomme med smilet. Det får man ikke bare sådan. De er alvorlige i blikket. Måske ved de, at det er maden, man kommer efter og ikke god service. Der kom nogle ind 10 minutter før OliNico lukkede for frokosten. De spurgte pænt om lidt at spise. Hold da op, hvor de fik at vide, at det kunne de ikke få. De kunne komme igen kl. 17.30, for køkkenet var lukket nu, også selvom der var kokke derude, og de kom 12 minutter inden lukketid.. Ikke god stil. Måske kunne man også være lidt mere venlige. Kunderne blev nærmest skæmte over den meget kontante og knap så venlige besked. Generelt er betjeningen mere en slags ekspedition. Fair nok til de priser som OliNico holder sig.

Køledisken på Oli Nico

Hyggeligt, effektivt og god stemning

Det er lykkes for OliNico at finde en niche i Aarhus. De har skabt sig et flow i køkkenet på en særdeles effektiv måde. Ventetiden er der, men det skyldes kun, der er travlt og mange mennesker. Der er som regel altid mange kunder hos OliNico. Stedet er hip. De gør det godt, selvom vi godt kunne bruge et lille smil. Du får noget for pengene. Rigtig, rigtig meget. En ubetinget anbefaling til et af de billigste spisesteder i Aarhus.

Husk lige, at du ikke kan købe alkohol hos OliNico

Anmeldelsen er skrevet af Jan L. Pedersen

 

OliNico Gasto Grill
Mejlgade 35
8000 Aarhus C
Telefon: +45 86 25 05 70
kontakt@olinico.dk
Link til hjemmeside
 

[mappress mapid=”368″]

Del artikel

Andre læser også