Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Cafe Stiften – God caféburger, en lang kø og trange omgivelser

Af anders@sommersangdigital.dk

I løbet af få år er Cafe Stiften blevet kendt af mange aarhusianere. Den centrale beliggenhed, i underetagen af Århus Stiftstidende, på Banegårdspladsen, tiltrækker en del, der inden en togtur, biograftur eller koncert skal have lidt mad og drikke.

 

Af Pernille Søborg

Vi oplevede travlheden, da vi ankom til caféen et kvarter tidligere end planlagt. Bordet var optaget, og vi måtte vente i baren, til det var ledigt. Fair nok. Det var os, der var for tidligt på den. På slaget 18 blev vi henvist til vores bord. Vi hilste pænt på gæsterne, der sad ved bordene omkring os. Det blev vi faktisk nødt til, da vi nærmest sad ved samme bord. Man sidder godt nok tæt i den ”gamle” afdeling på Café Stiften.

Enkelt koncept

Vi fik hurtigt dannet os et overblik over retterne på menukortet. Der er ikke mange deciderede aftenretter. To forskellige burgere, chili con carne og spaghetti bolognese var, hvad menukortet bød på af varme retter. Stiften er kendt for deres salater, hvor man selv kan kombinere den salat, man har lyst til. Det er populært, specielt blandt de kvindelige gæster, erfarede vi.

Cool indretning på Café Stiften_

Vi valgte dog at prøve de to burgere. Stiftens burger kostede 105 kroner. Den var med 200 gram grillet hakkebøf, frisk salat, syltede agurker, tomater, rødløg og med to forskellige dressinger. En god, solid burger med kraft og smag. Af burgerboller kan der vælges mellem mørkt og lyst stenovnsbrød. Vi valgte det lyse brød til denne burger. Den var sprød uden at være for hård. Hakkebøffen var rørt op med æg og krydret med salt og grillkrydderi. Den var saftig og velsmagende. Der kan tilkøbes bacon, cheddarost, æg, jalapenos og ekstra pommes frites og chili mayo. Vi valgte cheddarost til 10 kroner og bacon også til 10 kroner. Der var ikke sparet på baconen. Til burgeren drak vi en stor Kronenbourg til 53 kroner.

Stiftens burger på Café Stiften_

I Stiftens lammeburger var der 150 gram grillet lammemørbrad, frisk salat, tomat, rødløg og fint hakkede, syltede agurker. I en lille glasskål ved siden af var der cornichons. Retten kostede 120 kroner. Lammemørbraden var mør og havde en god stegt smag. Af burgerbolle valgte vi her den mørke udgave. Den var også sprød og med gods i. Der var mayonnaise i bunden og chilimayonnaise i toppen. Lidt for meget dressing efter min smag. God stil med lam i en burger. Specielt når den er mør og godt stegt.

Lammeburger på Café Stiften_

Til begge burgere kom der håndskårne pommes frites med hjemmelavede chili mayo samt friskrevet gulerod og rødbede. Det var en pænt stor portion pommes frites. De var sprøde uden at være tørre. Chili mayoen var rigtig god. Sød og stærk på samme tid.

Vent her - Café Stiften_

Til Stiftens lammeburger anbefalede tjeneren et glas rødvin. Det var en italiensk Teroldego Rotalloano Riserva 2010 til 45 kroner. En god pris for en fornuftig vin. På Stiften har de ikke det største udvalg af vine, men denne passede nu fint til burgeren.

En tam omgang dessert       

Burgerne mættede godt, men vi blev fristet af lidt sødt til dessert. Vi tog dagens tærte til 37 kroner og dagens kage til 27 kroner.

Tærten var en æbletærte med cremefraiche. Den var lun, med mange grove æblestykker og kanel i. Dagens kage var en sandkage med rabarber. Den havde en fin smag, men var kold, våd og meget sød. Ikke tør som en sandkage burde være efter vores mening.

Dessert på Café Stiften_

Desserterne var desværre ikke den store succes. De var jævnt kedelige. En anden gang ville vi vælge en god juice eller milkshake i stedet.

Bestillingen foregår ved baren

Den store bar og det åbne køkken fanger øjet på Cafe Stiften. Der er højt til loftet og store vinduespartier ud mod den travle Banegårdsplads. Der er stil over Cafe Stiften. Betjeningen på Cafe Stiften er venlig, smilende og rolig. De er ikke opsøgende ved bordene, og bestillingen af mad og drikke samt betalingen sker ved baren. Der kan af og til være ventetid i baren for at få lov til at bestille eller betale, så det kræver lidt tålmodighed.

Man sidder godt nok tæt her - Café Stiften_

Vurdering

Cafe Stiften er nok mest kendt for den sunde del, så som salater, juicer og smoothies, men de er mere end det. Burgerne, vi spiste, var ganske gode caféburgere, hvor der er kræset lidt ekstra om kødet, der har fået noget krydderi og er godt stegt. Chilimayoen og fritterne faldt også i vores smag. To gange dressing i burgeren var i overkanten. Desserten kunne vi have været foruden. Det var ikke den store oplevelse.

 

Besøger du Cafe Stiften skal du være interesseret i at sidde tæt op ad caféens øvrige gæster, og det er muligt at følge med i hinandens samtaler ved bordene, for man sidder meget tæt – for tæt efter vores mening. Der kan være meget støj og en tung luft. Betjeningen er helt i orden. De har styr på tingene og ved, hvilket område de står for. De er dog ikke selv opsøgende. Du skal komme til dem i baren, når der skal bestilles og betales. Ærgerligt at spilde tiden med at stå i kø, når man er på café med venner og familie.

Café Stiften i Aarhus_

Det er en god ide at bestille bord, da der er rift om pladserne på Cafe Stiften. Vi betalte i alt 447 kroner for to burgere med tilbehør, et glas vin og en stor Kronenbourg, en tærte, en kage og en kop kaffe. En helt fair pris for en god caféburger med tilbehør samt kaffe og kage.

 

Cafe Stiften
Banegårdspladsen 11
8000 Århus C
Telefon: 86 13 74 94
Hjemmeside
[mappress mapid=”510″]

Del artikel

Andre læser også