ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ansættelseskontrakten

Af Annoncør

Ligesom der findes en masse forskellige arbejdsstillinger, er der ligeledes forskellige ansættelseskontrakter. Det er altid en god ide at oprette en ansættelseskontrakt, og det er næsten altid et krav, at der oprettes en ansættelseskontrakt. Derudover kan der også være nogle minimumskrav til kontrakten.

Annoncørbetalt indhold leveret af: Advokatgruppen

Der er en række informationer ansættelseskontrakten skal indeholde. De informationer, der er i ansættelsesbevisloven, er lovpligtige. For at være omfattet af disse minimumskrav skal ansættelsesperioden være over en måned og den gennemsnitlige ugentlige arbejdstid skal være over 8 timer. Hvis det er tilfældet, har du som medarbejder også krav på at få en skriftlig ansættelseskontrakt. Kontrakten skal du modtage senest en måned efter ansættelsesforholdet er påbegyndt.

Minimumskravene er blandt andet:

  1. Arbejdsgivers og lønmodtagers adresse og navn
  2. Arbejdsstedets beliggenhed 
  3. Beskrivelse af arbejdet eller en angivelse af lønmodtagerens titel, rang, stilling eller jobkategori
  4. Ansættelsesforholdets begyndelsestidspunkt
  5. Ansættelsesforholdets forventede varighed, hvis ansættelsesforholdet er tidsbegrænset
  6. Lønmodtagerens rettigheder mht. betalt ferie
  7. Arbejdsgiverens og lønmodtagerens opsigelsesvarsler 
  8. Løn, som lønmodtageren har ret til ved ansættelsesforholdets begyndelse samt tillæg og andre løndele
  9. Den normalt ugentlige og daglige arbejdstid
  10. Kollektive overenskomster eller aftaler, der regulerer ansættelsesforholdet

Hvis arbejdsgiver ikke overholder minimumskravene til ansættelseskontrakten, kan medarbejderen få tilkendt godtgørelse. Denne godtgørelse kan udgøre op til 13 ugers løn.

Derudover er det vigtigt at bemærke, at ansættelsesbevisloven kæver, at alle væsentlige vilkår skal fremgå. Det betyder at udover minimumskravene nævnt ovenfor, kan det godt være, at andre væsentlig vilkår skal fremgå af kontrakten, hvis det er væsentligt for den konkrete stilling. 

Eksempler på andre vilkår, der kan indgå i kontrakten, er tavshedspligt, pension, kundeklausuler, prøvetid osv. Du kan læse mere om ansættelseskontrakter her.

Selvom ansættelsesforholdet ikke er omfattet af ansættelsesbevisloven, kan det klart anbefales at man altid indgår en skriftlig ansættelseskontrakt.

Du bør, som læser, ikke lade artiklen stå alene i forhold til konkrete, juridiske problemer, men derimod søge individuel rådgivning i form af at konsultere en advokat. Vær også opmærksom på, at artiklen kan være forældet, også efter ganske kort tid f.eks. på grund af praksisændringer eller på grund af ændret lovgivning.

Del artikel