Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

ARoS markerer jubilæumsår: Ikoniske ‘Boy’ får selskab af ‘A girl’

Af Freja Dumont
Foto: ARoS
Foto: ARoS

I 2024 kan ARoS fejre 20-års jubilæum i sit hjem på ARoS Allé.

Denne vigtige milepæl markeres med et ekstraordinært program af særlige begivenheder og aktiviteter ligesom ARoS’ samling af dansk og international kunst vil blive fejret i nye, spektakulære opsætninger.  

I 2024 byder ARoS på solopræsentationer af nogle af tidens førende kunstnere – Jenny Holzer, Barbara Kruger og Sarah Sze – som stiller skarpt og rejser kritiske spørgsmål ved forbrugersamfundet, sociale og politiske normer og frihedsbegrebet i en verden mættet af massemedier og komplekse systemer.

Og så bliver Ron Muecks ikoniske skulptur Boy forenet med A Girl.  

ARoS markerer jubilæumsår: Ikoniske 'Boy' får selskab af 'A girl'
Foto:Marc Domage, ARoS

Boy er synonym med ARoS og en grund til, at besøgende fra nær og fjern besøger museet. For at markere Boy’s 20-års jubilæum på ARoS præsenteres skulpturen i en ekstraordinær opsætning med en anden af Ron Muecks fængslende skulpturer: A Girl (2006), en fem meter lang hyperrealistisk skulptur af en nyfødt pige.  

Særudstillingen giver et unikt indblik i en af vor tids dygtigste skulptørers arbejde, og mødet mellem Boy og A Girl vil give besøgende anledning til at betragte menneskekroppen på ny og sætte fokus på traumet og miraklet ved enhver fødsel. 

Et af museets hidtil stærkeste programmer

Samtidigt dykker museet ned i den spirituelle tidsånd og ser nærmere på, hvordan universet og tidens gang former os. I den ambitiøse gruppeudstilling Sky Gazing rettes blikket mod himlen, mens vi venter på åbningen af den monumentale installation The Dome, a Skyspace by James Turrell i 2025. 

“ARoS vil dirre af sanseoplevelser i et af vores hidtil stærkeste udstillingsprogrammer,” siger museumsdirektør Rebecca Matthews. 

“I 2024 håber vi, at besøgende vil blive rørt af provokationerne fra kunstnere, der har gjort det til deres mission at reflektere over verdens storslåethed og modsætninger.

Udstillingsprogrammet for 2024 pirrer sanserne, stiller dybe spørgsmål og gør op med enhver selvtilfredshed. Et udfordrende, banebrydende og veloplagt udstillingsprogram, der taler til både følelser og intellekt, til alle aldre, og som tager hul på de kommende 20 år.” 

Kunsten skal tænde håb for fælles fremtid

Det danske modernistiske ikon Richard Mortensen hædres i en markant retrospektiv udstilling, og en spændende ny stemme i Danmark – den iranske kunstner Soheila Sokhanvari – inviterer os til at reflektere over kvinders tilværelse i 1970’ernes Iran før revolutionen og drager paralleller til den ekstreme vold og de udfordringer, som kvinder i Iran – og andre steder i verden – står overfor i dag. 

“Med nye perspektiver på etablerede kunstnere som Richard Mortensen, med muligheden for at fordybe sig i det prærevolutionære iranske samfund og med styrken i Barbarba Krugers kritiske ordspil viser vores udstillingsprogram 2024, hvordan kunst fra forskellige tider perspektiverer vores samtid.

Mere end nogensinde før har vi brug for kunstnernes forskellige stemmer og perspektiver til at vise vej gennem usikkerhed og til at tænde håb for en fælles fremtid,” siger kunstnerisk programdirektør Catherine Ince.  

Læs hele udstillingsprogammet for 2024 her.

Del artikel

Andre læser også