Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mørklægges fra midnat: ARoS slukker lyset i Regnbuen

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: ARoS
Foto: ARoS

En af Aarhus’ mest kendte vartegn slukkes.

Olafur Eliassons spektakulære kunstværk Your rainbow panorama – også kendt som Regnbuen – kommer fra midnat ikke længere til at lyse op i nattetimerne.

Det skriver ARoS i en pressemeddelelse.

“På ARoS ønsker vi at bidrage med alt, hvad vi kan i forhold til den aktuelle energikrise og den generelle omstilling.

Vi har således allerede indarbejdet flere tiltag og ser lige nu på yderligere muligheder for optimering på tværs af hele museet,” lyder det fra museumsdirektør Rebecca Matthews.

Your rainbow panorama:

Værket åbnede for publikum 28. maj 2011. Olafur Eliasson har skabt det permanente kunstværk som en cirkelformet 150 meter lang og tre meter bred rundgang udført i glas i alle spektrets farver. Det farverige mesterværk har en diameter på 52 meter og er monteret på slanke søjler 3,5 meter over museets tagflade. Your rainbow panorama er synlig fra lang afstand, og da man ser forskellige farver alt efter, hvor i byen man befinder sig, fungerer værket som et kompas. Om natten er Your rainbow panorama normalt oplyst indefra af spots i gulvet, men de slukkes nu.

Kilde: ARoS

Tiltaget betyder, at Regnbuen på ubestemt tid vil være mørklagt fra midnat til kl. 6, hvor den ellers plejer at lyse op.

Det sker i forlængelse af, at det bl.a. er besluttet skrue temperaturen ned til 19 grader i offentlige bygninger som følge af energikrisen.

Af samme årsag har Salling i år valgt at droppe den traditionelle julebelysning, der normalt pryder centerets facade op til jul.

Del artikel

Andre læser også