Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny topliste: ARoS-udstilling blandt Europas bedste

Af Jonathan Sten Drivsholm
Installationsfotos @ARoS 2023
Installationsfotos @ARoS 2023

Her i Aarhus er vi heldige med at have et moderne kunstmuseum i international topklasse, og det er de udmærket godt klar over i udlandet.

For nylig blev ARoS nævnt i et stort amerikansk magasin, da TIME kaldte Aarhus et af verdens 50 bedste steder.

Nu er der igen international anerkendelse til det aarhusianske kunstmuseum.

På en ny topliste over de 5 mest seværdige udstillinger i Europa lige nu, finder man nemlig en aktuel ARoS-udstilling.

Opsigtsvækkende, forvrængede selfies

Det anerkendte britiske kunstmedie Frieze står bag listen, hvorpå man også finder udstillinger fra museer i Berlin, Rom og Madrid.

Ny topliste: ARoS-udstilling blandt Europas bedste
Cindy Sherman Untitled #605 (2019) Foto: Robert Wedemeyer © Cindy Sherman. Courtesy the artist, Sprüth Magers and Hauser & Wirth

ARoS’ bidrag er Cindy Sherman-udstillingen ‘Tapestries’, der har været at finde på kunstmuseets niveau 5 siden starten af februar. Du kan læse Frieze’ ord om udstillingen her

Amerikaneren er en af de mest toneangivende kunstnere indenfor den postmoderne æra, og hun er i løbet af de seneste 40 år blevet kendt for sin serie af fotografier, hvor hun iscenesætter sig selv i forskellige roller.

I 2017 begyndte Cindy Sherman at dele selfies, og det er disse opsigtsvækkende, forvrængede billeder, der nu er forstørret op på en særlige måde i udstillingen, der høster international anerkendelse til ARoS.

Selvportrætterne er skabt med brug af forskellige ansigtsændrende platforme, som har bidraget til både at de- og rekonstruere kunstneren selv. Cindy Sherman bruger billedtæppet som medie til at ophøje de forskellige karakterer.

Ny topliste: ARoS-udstilling blandt Europas bedste
Installationsfotos @ARoS 2023

“Jeg er glad for, at ARoS kan starte året med at præsentere en så enestående kunstner, som har haft en ekstraordinær og definerende rolle indenfor den postmoderne praksis. Cindy Sherman er internationalt kendt for værker, der undersøger identitet og leger med både portrættet og repræsentation som genrer.

Hendes værker kommenterer på den evigt skiftende vej til konstruktionen af ​​selvet – noget, der er enormt relevant i vores æra fyldt med personlighedsforbrug, især på digitale platforme”, lød det fra ARoS-direktør, Rebecca Matthews, i en pressemeddelelse i forbindelse med lanceringen af udstillingen.

Udstillingen er blevet anmeldt af Politiken, Jyllands-Posten og Berlingske, der alle har kvitteret med 4 flotte stjerner.

Du kan opleve ‘Cindy Sherman – Tapestries’ på ARoS helt frem til 5. juni 2023.

Læs mere om udstillingen lige her

Del artikel

Andre læser også