ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ase lønsikring: Kent var på randen til at miste sit hus, men heldigvis havde han tegnet en lønsikring

Af Annoncør

Flere og flere danskere tegner en ekstra lønforsikring, der sikrer dem en højere indtægt, hvis de bliver arbejdsløse. For Kent spillede lønsikringen en afgørende rolle, da han mistede sit job. 

”Dengang jeg skiftede a-kasse og blev medlem i Ase, var jeg faktisk ret meget i tvivl om, hvorvidt jeg også skulle have fagforeningen og lønsikringen oveni. Jeg vidste nok ikke helt, hvad fagforeningen egentlig kunne hjælpe med og om jeg overhovedet ville få brug for en lønsikring – men hold da op, hvor er jeg glad for jeg gjorde det”, fortæller Kent Pedersen.

Kent blev uberettiget fyret fra sit job og stod i en situation, han aldrig havde stået i før. Fyringsgrundlaget lød på ’manglende performance’ og kom blot tre uger efter, at han havde modtaget en skriftlig advarsel.

”Jeg kunne slet ikke forstå den med ”manglende performance”, for jeg havde kun forbedret arbejdet siden advarslen. Derfor tog jeg også hurtigt fat i min fagforening”, siger Kent. 

I Ase Lønmodtager kunne de også hurtigt se, at noget var galt og gik derfor i dialog med arbejdsgiveren for at finde en forståelse. Men så nemt skulle det ikke gå. 

”Jeg var målløs over, at de trak det sådan ud. Min jurist kæmpede i flere timer med dem. Og det var ikke fordi det handlede om penge eller erstatning, men de var slet ikke til at bide skeer med”, fortæller Kent.

I mere end et kvartal rullede sagen, og Ases fagforening kæmpede med virksomheden, som trak det længere og længere ud. Virksomheden endte i sidste ende med at indgå på et forlig. Og det betød alverden for Kent:

”Der var begået en fejl fra virksomheden, og jeg fik renset mit navn, hvilket var det vigtigste for mig. Det var ikke, fordi jeg skulle have en stor erstatning eller noget. Jeg ville bare have mit navn renset og ord på, at det var en uberettiget fyring”, siger Kent.   

Mere end 350.000 danskere har i dag en ekstra lønforsikring, der sikrer dem en højere indtægt, hvis de bliver arbejdsløse. Den seneste lønsikringsundersøgelse af Forsikring og Pension viser, at antallet af forsikrede er steget med godt 287.000 fra 2011 til 2020. Flere forskere siger, at den primære årsag til stigningen skyldes, at forskellen mellem dagpenge og løn er blevet større de seneste par år. Det gør det sværere for de danske lønmodtagere at få økonomien til at hænge sammen, hvis de bliver arbejdsløse. Havde Kent Pedersen ikke tegnet en ekstra lønforsikring, stod han i dag uden sit hus:

”Jeg ved virkelig ikke, hvad jeg selv skulle have gjort, hvis jeg ikke havde haft fagforeningen. Og nu, hvor jeg er blevet ledig, har jeg lønsikringen, der faktisk gør, at mig og min kone kan blive boende i huset. Det er jo fantastisk”, afslutter Kent.

Med en lønsikring hos Ase kan du forsikre din indkomst, så du i tilfælde af ledighed, kan toppe dagpengene med et ekstra beløb. Du kan frit vælge hvilken lønforsikringspakke, der passer bedst til dig og frit vælge mellem 3, 6 eller 12 måneders dækning, ligesom du selv bestemmer dækningsbidrag. Ase er blandt andet nogle af de eneste i landet, der tilbyder ”præmiefri” lønsikring, hvor du ikke skal betale, mens du er ledig og får udbetaling – og så har Ase markedets korteste karensperiode på bare 6 måneder.

Del artikel