Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Asfaltarbejde lukker Skanderborgvej: Lukket for al gennemkørsel i begge retninger

Sjælden kæmpefræser hentes til Aarhus for hurtigt at gennemføre asfaltarbejde på Skanderborgvej mellem Marselis Boulevard og Harald Jensens Plads.

 

Torsdag aften begynder arbejdet med at asfaltere en af de kritiske strækninger i Aarhus, når Skanderborgvej skal have ny asfalt i begge retninger mellem Marselis Boulevard og Harald Jensens Plads.

 

Arbejdet betyder, at strækningen vil være lukket for al gennemkørsel i begge retninger i morgen klokken 19-05, når den gamle asfalt fræses af. Og igen fra søndag-fredag morgen i samme tidsrum, når den nye asfalt skal på.

Asfaltarbejde lukker Skanderborgvej: Lukket for al gennemkørsel i begge retninger

”Vi kunne have spredt arbejdet ud over tre-fire uger og holdt et enkelt spor åbent i begge retninger, men vi har besluttet at trække plastret af i ét hurtigt ryk i stedet. Konsekvensen er, at vi er nødt til at lukke vejen helt i aften- og nattetimerne,” siger Thomas Langeland, trafikkoordinator i Teknik og Miljø.

 

Sjælden kæmpefræser

Det intensive vejarbejde sætter store krav til udstyret. Derfor er 38 tons ren ondskab hentet til byen. En kæmpefræser, som der kun findes tre af i Danmark.

 

Kæmpefræseren skal sammen med en mindre version skrabe 900 tons gammel asfalt af, som lastbiler i pendulfart vil fragte væk fra området. Et arbejde, som er lettere med totalafspærringen. ”Naboerne skal desværre forberede sig på en støjende nat mellem torsdag og fredag. Ingen tvivl om det. Omvendt ville fræsningsarbejdet uden den store maskine have krævet yderligere to-tre nætter med forstyrret nattesøvn,”forklarer Thomas Langeland.

 

Entreprenøren Colas sender SMS-beskeder til naboer, der bliver berørte af arbejdet.