Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Blandt de bedste i verden: AUH rammer toppen af ny liste

Af Jonathan Sten Drivsholm
Arkivfoto
Arkivfoto

Der er kun gået en måned, siden Aarhus Universitetshospital (AUH) blev kåret som landets bedste til kræftbehandling, og nu bliver byens hospital igen hædret.

AUH har nemlig ramt top 20 i en rangering af hospitaler verden over i det amerikanske nyhedsmagasin Newsweek.

Det skriver hospitalet selv i en pressemeddelelse.

Nærmere bestemt indtager AUH en fornem 19. plads på listen over verdens bedste hospitaler, mens det er nummer 9 i Europa.

En stor anerkendelse

“Den præcise placering skal tages med et vist forbehold i forhold til det varierede datagrundlag. Men vi er i flot selskab med de absolut bedste hospitaler i verden, og når jeg ser det, der bliver præsteret på AUH, er jeg ikke i tvivl om, at placeringen er fuldt fortjent.

Efter to år med COVID-19, som vendte op og ned på hverdagen, er vores medarbejdere stadig fyldt med engagement og dedikation til at gøre livet bedre for patienterne.

Det er en stor anerkendelse af alle vores medarbejdere, at der indgår vurderinger fra sundhedsprofessionelle fra hele verden.

Mest af alt glæder det mig, at vores patienter får behandling på niveau med den absolutte top i verden,” lyder det fra hospitalsdirektør Poul Blaabjerg i pressemeddelelsen.

I top blandt tusindvis

Newsweeks rangering af hospitaler er lavet af researchere og eksperter i samarbejde med datafirmaet Statista.

Ud fra tilgængelige oplysninger om kvalitet og patienttilfredshed samt vurderinger fra et stort antal sundhedsprofessionelle i hele verden har de sammenstykket toplisten, hvor AUH altså er på en flot 19. plads.

Arbejdet med listen begyndte i 2019 og er stadig i gang, men i årets udgave indgår hele 2.200 hospitaler fra 27 lande.

Helt i top finder man tre amerikanske hospitaler, nemlig Mayo Clinic, Cleveland Clinic og Massachusetts General Hospital.

Bedste i Danmark?

Charité Universitatsmädizin Berlin i Tyskland er bedste europæiske hospital på listen med en 5. plads.

Under AUH på rangeringen finder man også Rigshospitalet som nummer 26, Odense Universitetshospital på en 95. plads og Aalborg Universitetshospital som nummer 110.

Det stemmer ikke helt overens med vurderingen herhjemme, hvor Rigshospitalet for nylig er blevet kåret til Danmarks bedste hospital.

Tidligere har AUH dog taget den pris hele 13 år i træk.

Du kan se hele listen World’s Best Hospitals 2022 her på Newsweeks’ hjemmeside.

Del artikel

Andre læser også