Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

AUH får flot kåring: Danmarks Bedste Hospital til kræftbehandling

Af Freja Dumont
Arkivfoto
Arkivfoto

Af de 10 kræftbehandlingsområder, som kåres i dag, vinder AUH tre førstepladser for henholdsvis prostatakræft, lungekræft og hjernekræft.

“Stort tillykke til alle medarbejdere på AUH. Kåringen er et kæmpe skulderklap og en stor anerkendelse til de mange afdelinger og medarbejdere på hospitalet, som hver dag er med til at gøre en afgørende forskel for vores kræftpatienter.

Vi vinder for vores enormt høje faglighed kombineret med vores suveræne evne til at skabe resultater gennem samarbejde,” siger lægefaglig direktør, Claus Thomsen.

En kræftpatient fortæller

Den pensionererede folkeskolelærer Anton Fischer fra Nørre Snede er i behandling på AUH for prostatakræft, som er et af de tre behandlingsområder, som AUH i dag vinder en førsteplads for.

Han mærker, at fagligheden er i top på AUH samt at medarbejderne er dygtige til netop deres fagområde. Og var det ikke for de eksperimentelle behandlinger, som han får nu, var der ikke andre behandlingsmuligheder for ham.

“Det er lægevidenskabens fortjeneste, at jeg er her i dag. Det er næsten 10 år siden, at jeg fik min kræftdiagnose. Dengang forestillede jeg mig ikke, at jeg skulle være så heldig snart at kunne fejre min 80 års fødselsdag.

De behandlinger, som jeg har fået på AUH har givet mig mange gode ekstra år at leve i,” fortæller Anton Fischer.

Det højeste gennemsnit i år på de 10 behandlingsområder

Efter i en årrække at have opnået flere podieplaceringer vinder Aarhus Universitetshospital i år kåringen af Danmarks Bedste Hospitaler indenfor for behandling af kræft.

“Kåringen er baseret på kvalitetsdata indberettet af hospitalerne inden for de ni hyppigst forekommende kræftformer i Danmark samt inden for palliativ behandling af kræftpatienter.

Med hjælp fra speciallæger, der vurderer, hvad der skal vægtes højest i forhold til behandlingskvalitet inden for de enkelte områder, bearbejder Dagens Medicin dataene og finder en vinder inden for hver enkelt kræftområde og en samlet vinder på tværs af de ti områder.

Og her scorer Aarhus Universitetshospital det højeste gennemsnit i år og kan derfor kalde sig Danmarks Bedste Hospital til kræftbehandling,” siger Jesper Bernstorf Jensen, chefredaktør på Dagens Medicin.

Fejring i dag på AUH

Fra tidlig morgen inviterede Hospitalsledelsen medarbejdere involveret i de tre førstepladser til en kort fejring, hvor deres kollegaer havde mulighed for at følge med via video.

I eftermiddag inviterer Hospitalsledelsen alle afdelinger, der er involveret i kræftbehandling på AUH, tre repræsentanter pr. afdeling, til uformel reception for at fejre den flotte kåring.

Del artikel

Andre læser også