Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Få helt unikt indblik: AUH inviterer til åbent hus

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: Tonny Fogmar // AUH
Foto: Tonny Fogmar // AUH

Smagsprøver på bæredygtig mad, eksempler på den nyeste forskning, adgang til det nybyggede hospitalsapotek og forestilling med Teatret Svalegangen.

Alt det og meget mere vil du kunne opleve, når Aarhus Universitetshospital åbner dørene søndag den 3. september.

Alle og enhver er velkomne på dagen, som AUH kalder ‘Åbent Hospital’.

“Aarhus Universitetshospital indeholder rigtig meget mere, end de fleste nok forbinder med et hospital. Det vil vi gerne give alle mulighed for at få et indblik i.

For eksempel kan man opleve den teknik og logistik, der holder hospitalet kørende, eller man kan se og høre om noget af den nyeste forskning og behandling.

Vidste du for eksempel, at vi kan behandle alvorlige tarmsygdomme med afføring, som er doneret af raske borgere? Det og meget mere vil eksperter vise frem,” fortæller Thomas Balle Kristensen, som er konstitueret hospitalsdirektør på AUH.

Oplev vildt laboratorium

I Forum, som er hospitalets højeste bygning, vil der være smagsprøver på bæredygtig mad fra Steno Diabetes Center og Center for Gen- og Stamcelleforskning vil vise, hvordan celler ser ud i mikroskop, og hvordan man bruger afføring til behandling af tarmsygdomme.

Man kan også høre om bloddonation og blodprøver og opleve hospitalets vilde blodprøvelaboratorium, hvor der analyseres cirka ni millioner prøver om året.

Eller man kan gå en tur i parken uden for bygningen, hvor Teatret Svalegangen inviterer til Kokassebanko.

Endelig er der mulighed for et pusterum i Cronhammars tre Rum for Tro og Fordybelse.

I baggrunden for det hele, kan man høre jazzmusik ved Esben Yates og Marc Faaborg, som står på plan 3, hvorfra der er åbent til hele bygningen.

Hvad: Åbent Hospital
Hvor: Aarhus Universitetshospital
Hvornår: Søndag den 3. september

Sådan tilmelder du dig

Er man til teknik, transport og maskiner, kan man besøge Forsyningsbyen og komme med ind i Danmarks største 17 kilometer lange højteknologiske rørpostanlæg og finde ud af, hvad der gemmer sig i tuberne.

Der bliver også mulighed for at besøge hospitalets egen køle- og varmecentral, som reducerer hospitalets energiforbrug med 30 procent.

Eller få indsigt i, hvordan hospitalet arbejder med at producere mindre affald. Også her har Teatret Svalegangen en forestilling.

Der bliver rundvisning i hospitalets køkken, hvor man kan se de store maskiner, som hjælper personalet med at lave mad til 1600 patienter hver dag.

Ud over selve hospitalet, er dørene også åbne til Region Midtjyllands helt nye og højteknologiske apotek. Det er en mulighed, som ikke opstår igen, når der efterfølgende kommer medicin på hylderne.

Det er gratis at deltage i Åbent Hospital, men kræver tilmelding.

Du læse mere og tilmelde dig lige her

Del artikel

Andre læser også