Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Klar sejr: AUH kåret til Danmarks bedste hospital

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: Tonny Foghmar, AUH
Foto: Tonny Foghmar, AUH

For 15. gang kan byens hospital kalde sig Danmarks bedste.

Det står klart, efter Dagens Medicin i dag har kåret AUH til landets bedste hospital i avisens kvalitetskonkurrence Danmarks Bedste Hospital 2024.

AUH vinder i kategorien “store hospitaler”, som omfatter de fire største hospitaler i Danmark.

I år har det aarhusianske hospital den bedste samlede patienttilfredshed og bliver kåret som bedst på både hjerte-kar området og kræftområdet.

Desuden er AUH dét hospital i landet med flest behandlingsområder, der vinder førstepladser.

De 11 behandlingsområder 
AUH vinder førstepladsen indenfor følgende 11 behandlingsområder:
•    Livmoderhalskræft, delt med Rigshospitalet og Odense Universitetshospital 
•    Bugspytkirtelkræft
•    Blærekræft
•    Lungekræft
•    Palliativ behandling
•    Kroniske myeloide sygdomme (blodsygdomme), delt med Rigshospitalet og Aalborg Universitetshospital
•    Subaraknoidalblødning (hjernekirurgi)
•    Rygsøjlegigt 
•    Perifer bypass (hjerte-kar)
•    Isoleret bypass (hjerte-kar), delt med Rigshospitalet
•    Carotis trombendarterektomi (hjerte-kar)

Kilde: AUH

Glad på patienternes vegne

Lægefaglig direktør på AUH, Michael Braüner Schmidt, er stolt over dette års kåring og rigtig glad på patienternes vegne.

“At AUH igen i år kåres som Danmarks bedste hospital og også placerer sig meget flot i international sammenhæng, kan vi i høj grad takke de mange dygtige medarbejdere for, som hver dag leverer det ypperste til vores patienter.

De 11 behandlingsområder på AUH, som i år kåres til landets bedste, illustrerer, at vi er et komplet hospital med førstepladser inden for blandt andet hjerte-karkirurgi, kræftbehandling, gigt og sygdomme i hjernen,” udtaler Michael Braüner Schmidt og fortsætter:  

“Kåringen viser, at vores patienter kan være både trygge og sikre på, at den udredning, diagnosticering, behandling og pleje, de får hos os, er fra den allerøverste hylde.

Når vi sammenligner os internationalt er billedet det samme, idet nyhedsmagasinet Newsweek netop har offentliggjort, at AUH ligger nr. 23 på listen over 2.800 hospitaler i 30 lande. Det glæder mig umådeligt meget på patienternes vegne. 

2023 var et turbulent år for AUH på grund af den ulykkelige sag om overskridelse af de maksimale ventetider, som vi har lært meget af. Samtidig er det vigtigt at huske på, at kvaliteten af behandlingerne på AUH er i top.

Det er Dagens Medicins kåring i dag med til at understrege, fordi nyhedsmediet på baggrund af landsdækkende kvalitetsdata kårer AUH som landets bedste store hospital.”

Derfor er AUH landets bedste

AUH scorer 95,8 indekspoint ud af 100 mulige inden for behandlingskvalitet, som tæller 90 pct. af årets samlede kåring, mens hospitalet scorer 100 ud af 100 mulige inden for patienttilfredshed (sammen med Rigshospitalet og Hospitalsenhed Midt), som tæller 10 pct. af årets kåring.

Samlet udløser det en score på 96,2, og dermed er der et pænt forspring ned til Aalborg Universitetshospital på andenpladsen.

Placeringerne blandt de store hospitaler:
1. Aarhus Universitetshospital, samlet score indekspoint 96,2
2. Aalborg Universitetshospital, samlet score indekspoint 93,9
3. Rigshospitalet, samlet score indekspoint 93,7
4. Odense Universitetshospital, samlet score indekspoint 93,5

Kilde: AUH

“Efter at have vundet både delkåringen på hjerte-kar området og kræftområdet i år, er det ikke overraskende, at Aarhus Universitetshospital nu også igen er kåret som Danmarks Bedste Store Hospital på tværs af 48 behandlingsområder.

I år er det relativt overlegent, mens det er tæt mellem nr. 2, 3 og 4. AUH deltager i 44 behandlingsområder i år og vinder 11. Det gør også AUH til det hospital med flest vinder-områder foran Odense Universitetshospital med 10.

Vores årlige kåring af Danmarks Bedste Hospitaler er baseret på klinisk kvalitetsdata fra primært 2022 og 2023, som hospitalerne selv indberetter, og ‘Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser’,” forklarer Asser H. J. Pelle, der er redaktionschef for Dagens Medicin og ansvarlig for konkurrencen Danmarks Bedste Hospitaler 2024.

Det er andet år i træk, AUH lader sig kåre som Danmarks bedste hospital.

Del artikel

Andre læser også