Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stor anerkendelse: AUH optaget blandt førende hospitaler

Af Jonathan Sten Drivsholm
Arkivfoto
Arkivfoto

Anerkendelse er alt andet end et fremmedord for Aarhus Universitetshospital, der adskillige gange er blevet rangeret blandt de bedste i verden.

Nu er AUH igen blevet anerkendt internationalt.

Som de første nogensinde er det aarhusianske hospital sammen med Universitätsspital Zürich Schweiz blevet optaget som nye medlemmer The European University Hospital Alliance (EUHA) – et netværk af Europas førende universitetshospitaler inden for behandling, uddannelse og forskning.

“Det er en stor ære for Aarhus Universitetshospital og Region Midtjylland, at AUH som regionens faglige fyrtårn er blevet optaget i den europæiske alliance af universitetshospitaler,” lyder det fra regionsrådsformand Anders Kühnau i en pressemeddelelse.

EUHA blev dannet i 2017 af 9 store universitetshospitaler fra forskellige europæiske lande, der kunne se en fordel i at dele ekspertviden og erfaringer med andre stærke hospitaler.

Fakta om det europæiske netværk:
European University Hospital Alliance (EUHA) blev dannet i 2017 som en organisation af Europas førende universitetshospitaler:

 • Karolinska Universitetssjukhuset (Sverige)
 • Charité (Tyskland)
 • Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus (Spanien)
 • UZ Leuven (Belgien)
 • King’s Health Partners (Storbritannien)
 • Ospedale San Raffaele (Italien)
 • Assistance Publique – Hôpitaux de Paris (Frankrig)
 • Erasmus MC (Holland)
 • The Medical University of Vienna / Vienna General Hospital (Østrig)
 • Aarhus Universitetshospital (Danmark)
 • Universitätsspital Zürich (Schweiz)

Det er bl.a. det nationale og internationale engagement fra Aarhus Universitetshospital, som har ført til invitationen på vegne af Danmark.

“Det er en meget stor anerkendelse af det faglige niveau på AUH og af vores samarbejde med Aarhus Universitet, at vi bliver inviteret med i alliancen, og det giver os nogle fantastiske samarbejdsmuligheder,” siger lægefaglig direktør Claus Thomsen.

Formålet med EUHA er bl.a. at fremme ekspertise og innovation inden for behandling, forskning og uddannelse ved at sammenligne praksis og resultater, give personalet mulighed for at udveksle viden.

Derudover samarbejder hospitalerne om forsknings- og udviklingsprojekter.

“Samarbejdet giver os mulighed for at øge kvaliteten og værdien for vores patienter ved at udvikle, implementere og evaluere nye behandlinger med nogle meget stærke partnere.

Det vil kunne hjælpe os med skabe de forandringer og løsninger, der skal til for at få os gennem den aktuelle krise i sundhedsvæsenet,” lyder det fra sygeplejefaglig direktør Susanne Lauth.

EUHA arbejder bl.a. strategisk indenfor sjældne sygdomme, innovative behandlinger og klinisk forskning.

Del artikel

Andre læser også