Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter vildt drama: Bakken Bears er danske mestre for 20. gang

Af Jonathan Sten Drivsholm

Bakken Bears sikrede sig torsdag aften DM-guld for 20. gang.

Det skete med en sejr på 77-81 i et vildt drama på udebane mod Svendborg Rabbits.

Med sejren vandt Bakken Bears finaleserien, hvor der spilles bedst af 7 kampe, med 4-0.

Den aarhusianske baskeballklub var foran det meste af kampen, men i sidste minut tog kampen en dramatisk drejning.

Udlignede kort før tid

Efter en lang periode uden scoringer af Bakken Bears kom Svendborg Rabbits tilbage fra at have været bagud med 68-76.

Kort før tid fik det fynske hjemmehold endda udlignet til 77-77, men lige lidt hjalp det.

Med 8 sekunder igen havde Bakken Bears bolden. Harris tog ansvaret og kastede bolden i kurven til 77-79, da tiden nær var løbet ud.

Svendborg nåede lige akkurat at tage en timeout og var tæt på at komme tilbage i kampen i de døende sekunder.

Det fynske hold sendte bolden højt op i feltet bag Bakken Bears forsvar, der alle var i løb fremad, men heldigvis sejlede bolden hen over både forsvarere og angribere og endte udenfor banen.

Fejrede for tidligt

Det var så tæt på at sende mesterskabet til Aarhus, at nogle af Bakkens fans fyrede konfettien af – og coach Anders Sommer nåede også at fejre sejren et kort sekund, skriver Bakken Bears på sin hjemmeside.

Bolden var bare slet ikke blevet rørt på banen, og derfor var tiden ikke startet. Det betød, at Bakken Bears fik bolden, og så kunne Darko Jukic dunke bolden i kurven til slutresultatet 77-81.

Mest værdifulde spiller i finalerne blev Marvelle Harris, der torsdag aften scorede 22 point.

Det er 6. gang i træk Bakken Bears vinder det danske mesterskab i basketball.

Med i alt 20 DM-titler gennem tiden er den aarhusianske klub Danmarks mest vindende nogensinde. Se alle DM-vindere siden 1958 her.