Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bananfluerne er væk: Populært pizzeria åbner igen

Af Søren Holm-Hansen

Efter et besøg fra Fødevarestyrelsen og følgende tvangslukning på stedet forleden åbner Pizza Hytten i Guldsmedgade i Aarhus igen i dag, fredag.

 

Det bekræfter den populære restaurants presseansvarlige, Mike Juhl:

 

“Pizza Hytten i Guldsmedgade er igen åben. Denne gang med en smiley, der smiler lige så meget som os. Vi fik den bedst tænkelige score og ingen anmærkninger, da Fødevarestyrelsen dags dato lagde vejen forbi restauranten,” fortæller han til Aarhus Update.

 

Flere kritisable forhold

Flere kilder bekræfter da også, at der er blevet gjort hovedrent og rettet op på en række kritisable forhold de seneste dage i restauranten, der bestyres af “Familien fra Sicilien” med chefkokken Angelos ansigt som blikfang.

Bananfluerne er væk: Populært pizzeria åbner igen

Pizza Hytten blev lukket af Fødevarestyrelsens kontrollanter under et besøg forleden, da der blev konstateret bananfluer i lokalerne. Dét problem er nu løst, oplyser Mike Juhl.

 

Tomme pantflasker

“Bananfluerne kom fra tomme pantflasker i vores baglokale, hvilket naturligvis er uacceptabelt og derfor også noget, som vi har fået styr på ved hjælp af en ny returpantsordning, hvor de tomme flasker og dåser bliver hentet oftere,” siger han.

 

Et andet kritikpunkt handlede om vildledende markedsføring, herunder at pizzadejen hæver i 72 timer, at man kun anvender italienske råvarer, og at der skulle være tale om pizza tilberedt i en “brændefyret stenovn”.

 

Markedsføringen er nu tilpasset virkeligheden

Markedsføringen er nu tilpasset virkeligheden, oplyser pressechefen:

 

“En del af hemmeligheden bag den gode pizzabund er, at vi lader pizzadejen hvile i op til 72 timer. Vi vil altid bestræbe os på at ramme så tæt på de 72 timer, men travlhed kan nogle gange medføre, at vi må bruge en dej, der ‘kun’ har hvilet i 48 timer.”

 

Stenovnen er faktisk ikke brændefyret som hævdet, men drives af gas med levende ild, hvortil man tilsætter træ af hensyn til smagen. Også denne formulering er nu ændret.

 

Hellere en frisk tomat fra Fyn…

Og endelig er der råvarerne:

 

“Vores opskrifter stammer fra Angelo og hans sicilianske familie, hvorfor mange af de ingredienser og råvarer, som vi bruger, naturligvis er fra Italien. Men som mange andre supplerer vi med råvarer fra andre lande – simpelthen for at kunne opnå den bedste kvalitet. Skal vi vælge mellem en lidt træt italiensk tomat og én, der strutter af saft og kraft fra Fyn, så vælger vi den fynske. Fremover vil vi i alle restauranter skilte med, hvilke råvarer der er fra Italien, og hvilke der ikke er.”

 

Stormvejr på stormvejr

Pizza Hytten i Guldsmedgade røg ud i et stormvejr tidligere på ugen, da den populære restaurant pludselig blev lukket af myndighederne – den hårdeste sanktion, som Fødevarestyrelsen umiddelbart har til rådighed. Lukningen skete, få dage efter at en anden kæde i samme familie, The Burger Shack, kom i modvind efter en decideret razzia, der udløste talrige bøder, indskærpelser og sure smileys for bl.a. kritisabel håndtering af fødevarer. Dén sag udløste en udskiftning på højeste sted i ledelsen af The Burger Shack.

 

“To forskellige virksomheder”

Pizza Hytten understreger dog, at der er tale om to særskilte virksomheder.

 

Fredag eftermiddag kunne man i Guldsmedgade glæde sig over en ny og betydeligt gladere smiley efter et nyt besøg fra Fødevarestyrelsen: Ingen anmærkninger.

 

 

 

Del artikel

Andre læser også