ANNONCE
Bande med tilknytning til Trillegården: Politiet har lukket tilholdssted
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bande med tilknytning til Trillegården: Politiet har lukket tilholdssted

Østjyllands Politi har torsdag lukket et tilholdssted for en bande med tilknytning til Trillegården, som p.t. er i konflikt med en anden bande i Aarhus.

 

Tilholdsstedet er nogle klublokaler på Kappelvænget 8, 8210 Aarhus V, hvor Østjyllands Politi har registreret, at bandemedlemmerne ofte mødes, og hvor der løbende er fundet flere våben.

 

Lukningen sker på baggrund af, at politiet vurderer, at der er en risiko for, at tilholdsstedet vil blive angrebet i forbindelse med konflikten. ”Borgerne har krav på at være sikre og trygge i deres nabolag, og derfor har vi valgt at lukke lokalerne, så det ikke længere kan være et forsamlingssted for bandemedlemmer, som kan være et mål for en rivaliserende gruppering, ” siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

 

Lukningen betyder, at det fra torsdag den 11. april kl. 11.00 er forbudt for alle personer at opholde sig på adressen Kappelvænget 8. Foreløbigt gælder forbuddet frem til torsdag den 25. april kl. 11.00.

 

En overtrædelse af forbuddet straffes som udgangspunkt med 60 dages fængsel, men det kan komme til at koste en fængselsstraf på to år.

 

Indsats mod bandemedlemmer fortsætter

Foreløbigt sidder ni mænd med relationer til banderne varetægtsfængslet, og to mænd har allerede fået fængselsstraffe på henholdsvis et og et halvt år. Derudover er et stort antal personer sigtede i forbindelse med konflikten.

 

Og Klaus Arboe Rasmussen oplyser, at indsatsen mod bandemedlemmerne fortsætter. ”Vi fortsætter vores synlige uniformerede operative indsats mod bandemedlemmerne. Vi kontrollerer og visiterer dem, vi møder, og vi foretager målrettede færdselsindsatser. Derudover er vi i fuld gang med efterforskning af de kriminelle hændelser, der er foregået, og samtidigt arbejder vi konstant på at forhindre nye episoder,”  siger chefpolitiinspektøren.

 

Visitationszonen i Aarhus gælder foreløbigt til og med den 16. april. Østjyllands Politi vi i løbet af de kommende dage tage endeligt stilling til, hvorvidt visitationszonen skal forlænges yderligere eller ej.

 

Den mobile politistation vil fortsat dagligt være i området, hvor betjentene er klar til en snak med borgere, der kommer forbi.

 

 

Del artikel