Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bandekonflikten i Aarhus Vest: Knap 90 års fængsel til 33 bandemedlemmer

Af anders@sommersangdigital.dk

En lang række retssager mod de mænd, der sidste år deltog i bandekonflikten i Aarhus Vest, har foreløbig samlet givet knap 90 års fængsel til 33 bandemedlemmer.

 

Østjyllands Politi satte massivt ind, da to grupperinger sidste sommer havde flere væbnede sammenstød i det vestlige Aarhus. Indsatsen resulterede i en lang række anholdelser af bandemedlemmer fra begge sider, hvilket var med til at lægge en dæmper på konflikten.

 

De mange varetægtsfængslede har gennem det seneste halvandet år løbende fået deres sag prøvet ved Retten i Aarhus, og en stor del af dem afsoner nu domme for bl.a. drabsforsøg, grov vold og våbenbesiddelse.

 

Den længste dom modtog to mænd på 19 og 22 år, der fik henholdsvis 13 år og 13½ års fængsel hver for forsøg på manddrab, efter at have skudt mod en rival midt på gaden i Aarhus Vest. Dommen skyldes blandt andet den skærpede straf, som Folketinget vedtog med bandepakkerne.

 

Opbakning til kontant kurs

Chefpolitiinspektør ved Østjyllands Politi, Klaus Arboe Rasmussen, er overbevist om, at de mange fængslinger har været afgørende for at standse skyderierne og opgørene i området.

 

Det har haft en meget stor positiv indvirkning både på konflikten og på Aarhus Vest, at så mange bandemedlemmer nu sidder bag tremmer. Borgerne i området er rigtig glade for, at vi har slået så hårdt ned på bandekriminaliteten, og vi har mødt stor opbakning til vores kontante kurs, siger Klaus Arboe Rasmussen.

 

Han mener, at de mange domme og lange straffe til bandemedlemmerne kan være med til at få folk i bandemiljøet til at tænke sig om en ekstra gang i forhold til at starte en ny konflikt.

 

Vi har sendt et klart signal til banderne om, at vi står på tæerne af dem, og at det kan få store konsekvenser at deltage i bandekriminalitet, siger chefpolitiinspektøren.

 

Del artikel

Andre læser også