Nyt på Klostertorvet: Bar Plata Cocktailbar & Dining flytter, og åbner i nye lokaler
Der er gang i den på Klostertorvet. Restaurant PiLK er lukket. Permanent. Det skete for en uges tid siden. Det var ellers en fiskerestaurant i den bedste liga, der var planen med PiLK. Maden fejlede ikke noget, men Aarhus var ikke klar til en restaurant med fisk på det niveau. Sådan er det, og det må vi så tage til efterretning. Men der er råd forude. Lokalerne bliver snart fyldt igen. Bar Plata Cocktailbar & Dining rykker ind i PiLKs gamle lokaler, som har fået en mindre renovering og nyt inventar. Bar Plata Cocktailbar & Dining åbner for første gang senere i dag, nærmere bestemt klokken 17.00.
Flytter væk fra CANblau Tapasbar
Efter to herlige år med Bar Plata på CANblau Tapasbar synes ejerne, at tiden er moden til, at “komme op” fra den hyggelige kælderbar under tapasbaren, og ud på gadeplan. Det sker så nu.
Bar Plata Cocktailbar ledes fortsat sikkert af Vince og hans dygtige og kreative team af cocktailnørder. Cocktails inspireret af sæsonen er i højsædet. Det samme er smags-udfordringer og oplevelser. Bar Plata fortjener at få sit eget liv. Det er grunden til Bar Plata flytter. Den var noget indeklemt, da den var hos CANblau, og kom ikke rigtig til sin ret.
Sent åbent – late night dining
Efter Jacobs BBQ lukkede for nogle år siden, er der ikke kommet en afløser, hvor du kan spise mad sent. Nu er late night dining tilbage i Aarhus. Man kan spise indtil midnat. Ambitionen er at servere et måltid mad af høj kvalitet og godt håndværk, nu også efter en tur i teatret, biografen eller efter koncerten er slut. Der mangler spisesteder som har sent åbent.
Bar Plata Dining
Anders Holm er køkkenchefen, og er styrmanden på madsiden. Holm er klar med en sæsonbestemt menu, hvor der altid er fem forskellige retter at vælge mellem. Udover det, så er der også fire forskellige barsnacks. Med åbningstider i køkkenet helt frem til midnat er det nu muligt at bestille et sent bord (eller kigge forbi og se, om der er plads).
Maden bliver i den moderne køkkengenre, og her er ingen dogmer i mastilen. Bare prisen på cocktail gør, at maden bliver ualmindelig sympatisk. Der bliver rullende udskiftning af retterne. Cirka hver 14. dag bliver en ret udskiftet.
Menukortet ser således ud:
Kål, jalapeño og råmarineret fisk
Saltet kål, jalapeñocreme og urter, syltet hvid fisk
Melissa cocktail eller ét glas Baden Riesling 2016/17
****
Pasta, parmesan og trøffel
Pasta riso i parmesancreme, trøffelsmør, brødcroutoner og parmesanskum
Plata Martini eller ét glas Bandol Bastide rosé 2016
****
Jordskok, hasselnødder og trukket gris
Jordskokkepuré, hasselnødder, svinesky og pulled pork
Nutty Whiskey Sour eller ét glas Fossa Mala Pinot Grigio 2016
****
Græskar, tyttebær og okse
Græskarpuré, syltede græskar, tyttebær og peberglaceret okse
Tree dots and a dash eller ét glas Domaine Antugnac Turitelle 2016
****
Ananas, rom og nougat
Braiseret ananas i rom, karamel og nougatis
Plata Colada eller ét glas Mendoza Moscatel, Alicante 2017
****
1 ret inkl cocktail eller vin, 200 kroner
2 retter inkl cocktail eller vin, 320 kroner
3 retter inkl cocktail eller vin, 440 kroner
4 retter inkl cocktail eller vin, 560 kroner
5 retter inkl cocktail eller vin, 680 kroner
Champagne med saltede snack 140 kroner
(Cocktails ca. 4 cl. spiritus pr. stk. – kan bestilles ’virgin’ (uden alkohol) Vin ca. 8 cl. pr. glas )
Barsnacks
- Friteret wonton med chili/sesam mayo, 40 kroner
- Kåltaco med tatar og japapeño, 40 kroner
- ”Cheese & onion” sandwich, 40 kroner
- Dagens rilette med sprødt brød og pickles, 40 kroner
Alle 4 barsnacks koster 130 kroner
Bar Plata Cocktailbar & Dining
Klostertorvet 5
8000 Aarhus