Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bardok: Inviterer polske cidertroldmænd til Aarhus

Af anders@sommersangdigital.dk
Foto: Frederik Bo Juhl Kristensen
Foto: Frederik Bo Juhl Kristensen

Den 13. marts får den nye restaurant Bardok besøg af de polske ciderproducenter, Kwaśne Jabłko, som har deres produkter med til ”Cydr Wednesday”.

 

Bardok er en forholdsvis nystartet restaurant, som slog dørene op den 16. februar og er beliggende på Åboulevarden 51.

 

Bag restauranten står to af de tidligere ejere af Sårt, som lå i Jægergårdsgade. Udover dem, så er Daniele Antonelli den tredje mand i trioen. Det var via deres tidligere restaurant, at de kom i kontakt med folkene bag Kwaśne Jabłko.

 

Kunsten at arbejde med sure æbler

Da Mads og jeg havde Restaurant Sårt, havde vi på et tidspunkt en blogger fra Polen på besøg for at spise. Hun sagde, at hvis vi nogensinde havde tid til at komme til Polen, så skulle vi tage ned forbi ham (Marcin fra Kwaśne Jabłko red.) og smage noget cider.

Efter vi havde solgt Sårt, så tog vi ned og besøgte Kwaśne Jabłko, fortæller Martin Fryd, som er en af drengene bag Bardok.

Bardok: Inviterer polske cidertroldmænd til Aarhus
Foto: Frederik Bo Juhl Kristensen

Kwaśne Jabłko, som betyder sure æbler, er beliggende i det nordøstlige Polen, nærmere bestemt i byen Wlodowo. Det er en forholdsvis lille producent, der har fokus på kvalitet og håndværket i at lave cider.

Da vi besøgte dem, viste det sig, at de var nogle rigtig søde mennesker, og derfor har vi også været dernede flere gange efterfølgende, fortæller Martin Fryd.

 

Arrangementet opstod, da Bardok i længere tid havde været i dialog med dem, om at lave et sådant arrangement. For kort tid siden opstod så denne unikke mulighed, og med kort varsel er eventen blevet stablet på benene.

Bardok: Inviterer polske cidertroldmænd til Aarhus
Foto: Frederik Bo Juhl Kristensen

Dagen begynder allerede kl.16.30, hvor Marcin fra Kwaśne Jabłko står klar med deres spændende cider sammen med en repræsentant fra Olander Vin, som er importøren af cideren i Danmark.

Fra klokken 18.00 åbner restauranten, og menuen er, som den plejer. Mad som varierer mellem alt fra pasta og charcuterie til mere østeuropæisk mad med for eksempel Khinkali fra Georgien og Russisk Shashlik.  

 

Bardok opfordrer til, at man reserverer bord, da der er stor interesse for arrangementet.

 

Se mere om begivenheden her på Facebook:

 

Del artikel

Andre læser også