Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Beaujolais Nouveau 2019: Jægergårdsgade melder klar med vinen til på torsdag

Af Jan L. Pedersen

Sædvanen tro frigives den nye årgang af årets Beaujolais Nouveau den tredje torsdag i november.

 

Jægergårdsgade og Beaujolais Nouveau hænger, lidt, sammen. Jægergårdsgade har taget førertrøjen, når vi taler om Beaujolais Nouveau. Der er dømt revival. En del, som var unge i 80’erne, husker den dengang hotte læskedrik, Beaujolais Nouveau. 

 

Rent faktisk smagte den ikke så godt dengang. Men nu er det andre tider, og Beaujolais kan smage aldeles fremragende. Dem, som slår sig op på Beaujolais Nouveau i dag, serverer kun de vine, som smager godt. 

 

Beaujolais Nouveau foregår den tredje torsdag i november måned – altså den 21. november i år. Jægergårdsgade melder klar til til en god fest, og modtagelsen, af Beaujolais Nouveau.

 

Din Vinbar har bestilt rigeligt

Din Vinbar har igen i år fået fat i Beaujolais fra Joseph Drouhin, og den skulle efter sigende være lige så fremragende som sidste år. Det håber vi, for der var den god. Prisen for et glas vin er 50 kroner, mens en flaske koster 250 kroner. 

 

Din Vinbar har deres egen tapas, og der er pizzaer fra naboen, Pizza Propria.

 

Juliette og Beaujolais Nouveau

Det er en festdag, hvor Juliette får Beaujolais Nouveau fra France Gonzalvez, som Juliette personligt har mødt, og hun er utrolig glad for hendes vine.

 

Da det på mange måder er en særlig aften, så holder Juliette fællesspisning i den franske stue på 1.sal, hvor der serveres en lækker omgang Boeuf Bourguignon. Prisen er 110 kroner.

 

Beaujolais Nouveau-vinen koster 65 kroner for et glas og 295 kroner for en flaske.

 

Klassisk 65 Bistro

Le Beaujolais Nouveau est arrivé!  “Den nye Beaujolais er ankommet!” – eller rettere: Det gør den, traditionen tro. 

 

Kokkene på Klassisk 65 serverer en lækker Beaujolais-tilpasset menu til de unge gamay-dråber. Fire lystige retter (det kalder de dem selv) med Beaujolais vin koster 485 kroner. Beaujolais Nouveau har i mange år været en fast tradition på Klassisk 65. 

 

Ses vi i Jægergårdsgade på torsdag? 

 

 

 

Del artikel

Andre læser også