Den store guide: Her finder du alle de bedste fastelavnsboller i Aarhus

Boller op, boller ned, boller i min mave. Men hvilke fastelavnsboller skal du sætte kursen efter i Aarhus?
Vi har igen spist os igennem et hav af Aarhus-bagernes vanvittigt lækre fastelavnsboller – ja selv tak.
Udbuddet i år har både har budt på både nyheder, overraskelser, skuffelser – men mest af alt en masse smukke og velsmagende fastelavnsboller.
Nu kan vi endelig dele den ultimative guide med dig, så du kan gå på jagt efter alle de bedste fastelavnsboller i Aarhus.
Så er det bare op til dig at beslutte, hvilke steder du skal lægge vejen forbi på din fastelavnsbollejagt.
God jagt!

DavidBreadHead
David Milberg, som står bag DavidBreadHead, imponerer gang på gang med sit bagværk, der i den grad har taget aarhusianerne med storm.
Igen i år er brødhovedet klar med en fastelavnsbolle, men den bliver lidt for “brødet” til vores smag.
Fastelavnsbollen er tydeligt inspireret af en god gammeldags, men med et lille twist i form af blåbær, der blander sig med cremen.
Desværre er bærsmagen ikke at spore – på trods af at der er sparsomt med creme i den bolle, vi har købt.
Samtidig er selve bollen ret så robust og en anelse tør, men der er pluspoint for det tykke lag ægte chokolade og de spiselige blomster.
Æstetisk er der med andre ord ikke en finger at sætte på bollen, der dog ikke kan kategoriseres som mere end en habil fortolkning af en gammeldags fastelavnsbolle.
Prisen på 35 kroner er også i den høje ende for en bolle, hvis størrelse og smag ikke hæver sig over det middelmådige.
3 ud af 5 stjerner

Hvor: DavidBreadHead, J.M. Mørks Gade 7


Schweizerbageriet
Schweizerbageriet er byens ældste bageri, så de har haft mange år til at øve sig i kunsten at bage fastelavnsboller – og det kan man godt smage.
De har igen i år et større udvalg af flødeskumsvarianten. Her kan vi især anbefale den med hindbær, som indeholder sød creme, blød flødeskum og frisk hindbær. Sidstnævnte kan man virkelig smage, og det giver point.
Men i år har det gamle bageri altså også en nyhed på hylderne – og den blev vi naturligvis nødt til at prøve.
Vi kan allerede nu afsløre, at det var årets overraskelse. For hvad der måske lidt ligner den grimme ælling, viste sig at være den smukkeste svane, da vi tog en bid.
Som man kan se på billedet, var der ikke sparet på den hvide Sarah Bernadcreme, som var lækker let og fluffy med et hint af ‘Kinder’-smag. Mums!
Dertil gav de saltede og karameliserede peanuts på toppen et godt modspil til den søde chokoladecreme. Vi var mildest talt imponerede, og kvitterer derfor også med fuldt hus på stjerner.
5 ud af 5 stjerner

Hvor: Schweizerbageriet, M.P. Bruuns Gade 56.

Emma Emma
Instagram bugner – igen i år – med Emma Emmas æstetisk smukke fastelavnsbolle, som både er drysset med guldstøv og blomsterblade.
Her stopper vores begejstring desværre også for den hypede fastelavnsbolle. Noget der kommer ligeså meget bag på os, som det gør på jer – for vi plejer at være vilde med Emma Emmas bagværk.
Emma Emma er igen i år klar med sin kendte variant fra tidligere år bestående af marcipan, rosencreme og solbær. For os blev smagen af rosencreme desværre en smule overdøvende, og biden smagte parfumeret.
I år har Emma Emma to varianter på hylderne, og stedets nye fastelavnsbolle indeholder marcipan, estragoncreme og hindbær.
Sjovt eksperiment med estragon i en fastelavnsbolle, men det fungerer ikke helt i praksis.
Smagen i cremen giver, sjovt nok, associationer til bearnaise-sovs, som jo er vanvittig lækkert. Desværre bare ikke i en fastelavnsbolle, hvis du spørger vores smagspanel.
1 ud af 5 stjerner

Hvor: Emma Emma, Gammel Munkegade 5.

Jumbo Bakery
Jumbo Bakery kan nærmest ikke pippe om en nyhed i deres sortiment, uden at der bliver lange køer ude foran butikken på sydhavnen. Og deres fastelavnsboller er ingen undtagelse.
Jumbo disker op med en drøm af en klassisk gammeldags fastelavnsbolle bagt med surdej og kardemomme. Og vi var ærlig talt helt oppe og ringe over denne fastelavnsbolle.
Inden i bollen gemmer der sig en blød og dyb vaniljecreme og remonce – og sidst men ikke mindst er den dyppet i en mørk chokoladeganache.
Her er den smørbløde bolle med noter af kardemomme virkelig værd at nævne. I kombination med vaniljecremen og den rige smag af chokolade er der altså ikke et øje tørt her.
Den bedste gammeldags fastelavnsbolle, vi har smagt i år, og en kæmpe anbefaling og topkarakter her fra.
5 ud af 5 stjerner


Igen i år har Jumbo også svenskernes bud på en fastelavnsbolle på hylderne – nemlig Semla.
Og spørger du os, er den også værd at nævne – eller smage, om man vil.
Her er der tale om en blød og luftig bolle lavet på surdej, som på smukkeste vis er fyldt til bristepunktet med kardemommeflødeskum og marcipancreme.
Netop kardemommesmagen gør, at Semlaen ikke bliver for sød og kvalm. Så er man ikke til det alt for søde, er dette et godt bud.
I Semlaens hjerte støder vi på en knasende overraskelse i form af kandiserede mandler, der tilføjer sødme og bryder med de øvrige bløde konsistenser.
Det er ganske simpelt, men tilsammen går det bare op i en højere enhed.
4 ud af 5 stjerner

Hvor: Jumbo Bakery, Mindet 4 og Ankersgade 10B

Mor Anna
40 kroner er en høj pris for en fastelavnsbolle, men her får du altså en ordentlig moppedreng for pengene.
Der er tale om en flødeskumsversion, hvor hindbær er det gennemgående tema, og det spiller virkelig.
Den friske og syrlige bærsmag har pondus og hjælper wienerbrødsdejen og den generøse mængde creme med at glide ned.
At fastelavnsbollen samtidig tager sig godt ud med sit hindbærstøv på toppen giver også point.
Vi er ikke helt oppe at ringe, men det er dæleme tæt på. En gedigen bolle.
4 ud af 5 stjerner

Hvor: Mor Anna, Mejlgade 5
La Cabra Bakery
En af sidste års absolutte favoritter er tilbage, og det er glædeligt gensyn, kan vi godt afsløre.
La Cabras fastelavnsbolle, der tilsyneladende er inspireret af en berliner, er smuk og indbydende med sit elegante drys af lyserødt sukker.
Det er en sanseligt virkelig lækker oplevelse at bide i bollen, der er blød med et cremet indre, mens sukkeret giver en knasende kontrast.
Netop sukkerets sødme truer med at tage over, men så træder den syrlige hindbærkompot til og giver en frisk fornemmelse.
Med 39 kroner er fastelavnsbollen en af de dyrere, men i vores fem mand høje panel er der bred enighed: Topkarakter til La Cabra cremede hindbærdrøm.
5 ud af 5 stjerner

Hvor: La Cabra Bakery, Borggade 4F

Lagkagehuset
Lagkagehuset lagde ud med at ødelægge alle aarhusianernes nytårsfortsæt om sunde spisevaner, da de som de første præsenterede årets fastelavnsboller.
Lagkagehusets solide fastelavnsbolleudvalg består både af de klassiske wienerbrødsvarianter, en gammeldags og flere flødeskumsboller med hindbær og Sarah Bernhardt, blåbær og nougat samt mokka og saltkaramel.
Helt ny på menuen er i år den veganske fastelavnsbolle, Vegansk hindbærballade, som vi besluttede os for at teste.
Noget af det første, vi bemærkede, var fastelavnsbollens bund, som består af en (virkelig) sprød wienerdej, der gav os associationer til en croissant eller birkes. Kæmpe point til den.
Bollen var dækket af bagte rabarber, hindbærkompot og -fromage omkranset af luftig hindbærskum.
Måske lige til den gode side, hvad angår rabarberen, som godt kunne overdøve hindbærsmagen en smule.
Den veganske fastelavnsbolle var også en fryd for øjet og fint pyntet med tørret kornblomst, og vi synes generelt, man får meget fastelavnsbolle for prisen på 35 kroner.
4 ud af 5 stjerner

Hvor: Lagkagehuset, M.P. Bruunsgade 34, Langenæs Allé 14, Thorvaldsensgade 26A, Nordre Strandvej 45 C, st. (Risskov), Grenaavej 275 (Risskov) og Rosenvangs Allé 187 (Højbjerg).

Social Foodies
Social Foodies i Aarhus har for første gang en fastelavnsbolle med flødeskum i montren. Den skulle vi naturligvis smage.
Social Foodies’ fastelavnsbolle består af to gærboller, som desværre bliver en anelse for tunge, hvis man spørger vores smagspanel. De havde måske gjort sig bedre med et godt lag tandsmør på fremfor flødeskum.
Der skal til gengæld gives point for hindbær- og vaniljeflødeskummen, som var let og luftig med god smag af den ægte vanilje. Derudover er denne fastelavnsbolle en af de billigeste, vi har prøvet, og du skal kun slippe en 20’er for den.
2 ud af 5 stjerner

Hvor: Social Foodies, M.P. Bruuns Gade 60

Briançon
Hos Briançon er de gået all in på den gammeldags fastelavnsbolle med creme og marcipan, som du også kan få med chokolade, hindbær og havtorn og chokolade.
Vi prøvede dem med hindbær samt havtorn og chokolade.
Havtorn og chokolade var den klare favorit! Det fungerede virkelig godt med smagen af frisk havtorn kombineret med en ellers klassisk fastelavnsbolle.
Briançons gammeldags fastelavnsbolle er god – men dog også ganske middelmådig.
3 ud af 5 stjerner

Hvor: Briancon, Åboulevarden 53.

Vi er igen ude i et take på en gammeldags fastelavnsbolle – her er cremen tilsat makronmasse.
Desværre er makronen ualmindeligt svær at spore, mens cremen er lige til den tykke side.
At bollen samtidig er lidt for tyk og deraf tør hjælper ikke på helhedsoplevelsen, ligesom den halvkedelige glasur heller ikke gør det.
35 kroner er en alt for høj pris for denne bolle.
Men er du glad for gammeldags fastelavnsboller med et bastant udtryk, skal du ikke holde dig tilbage.
2 ud af 5 stjerner

Hvor: Moccacity, Gammel Munkegade 19

Martin IB
Hos Martin IB kan du mæske dig i to vidundere af fastelavnsboller, som samtidig er en fryd for øjet.
Her består selve bollen af en smørbagt bløddejsbolle, og det fungerer virkelig godt. Som noget nyt i år er låget lavet af marcipan – og ja, det er ligeså lækkert, som det lyder.
Der er to varianter at vælge mellem: En med Sarah Bernhardt-mousse og solbær og en med hindbær. Der er ikke en finger at sætte på smagen, og vi har virkelig at gøre med en lækkerbisken her.
Nu kårer vi jo ingen vindere i denne guide, men vi siger bare, at hvis vi gjorde, ville den her nok være med i opløbet…
5 ud af 5 stjerner

Hvor: Martin IB, Skanderborgvej 18-24 (i Meny), Mariane Thomsens gade 1 og Risskov Brynet (i Meny).

Berta Bageri
Bageriet Berta har også givet deres bud på årets gammeldags fastelavnsbolle.
Der er tale om en blød smørbolle fyldt godt op med diplomatcreme, som er en klassisk base af vaniljedejscreme blandet med en let flødeskum.
Cremen skilte vandende i vores smagspanel, og mens nogle synes, den var forfriskende og anderledes, var andre mere skeptiske overfor diplomatcremen. Vi blev dog enige om, at den ikke minder om noget andet, vi har smagt i andre fastelavnsboller – og point for det.
Fastelavnsbollen var toppet med blød chokoladeganache og drysset med havsalt, hvilket fungerede rigtig godt smagsmæssigt.
3 ud af 5 stjerner

Hvor: Berta Bageri, Frederiks Allé 105
Har du mistet overblikket over byens fastelavnsboller, så skal du blot klikke her, hvor vi har samlet ALT du skal vide om årets vidundere.