Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

De 5 du SKAL smage: Her er vores bud på Aarhus’ bedste fastelavnsboller

Af Line Ingwar Karlsen

På søndag er det Fastelavn. Det betyder (oh, gru) at fastelavnsbollesæsonen lakker mod enden.

Den tanke gør nok os alle en smule nedtrykte, så lad os i stedet fokusere på det positive: du kan stadig nå at smage byens bedste fastelavnsboller. Hurra!

Vi har samlet vores bud på de 5 absolut bedste af slagsen her, som du SKAL nå at smage i år:

Overdådighed hos Martin IB

Hos Martin IB kan du mæske dig i dette vidunder af en fastelavnsbolle, som ikke blot er en fryd for øjet men i den grad også for smagsløgene.

Du bør vælge den med Sarah Bernhardt-mousse og solbær og så ellers blot læne dig tilbage og nyde. Der er nemlig ikke en finger at sætte på smagen, alt er perfekt afstemt.

Selve bollen består af en smørbagt bløddejsbolle, og det fungerer virkelig, virkelig (!) godt.

Hvor: Martin IB, Skanderborgvej 18-24 (i Meny), Mariane Thomsens gade 1 og Risskov Brynet (i Meny).


Fastelavnsbolle fra Hamanns, Emma 1990.

Den vildeste gammeldags fastelavnsbolle hos Hamanns, Emma 1990

Måske er du allerede er faldet over de smukke, lyserøde fastelavnsboller fra Hamanns, Emma 1990 på Instagram?

De smager intet mindre end himmelsk, og du må ikke gå gennem denne fastelavnsbollesæson uden at sætte tænderne i sådan en basse.

Her får du en gammeldags fastelavnsbolle med en god, forholdsvist tynd bolle og masser af fyld og glasur. Helt som det skal være. Indeni finder du en fabelagtig kombination af marcipan, solbær og rosencreme.

Hvor: Hamanns, Emma 1990, Gammel Munkegade 5.


Fastelavnsboller fra Mor Anna.

Overload af karamel hos Mor Anna

Hos det hyggelige bageri i Mejlgade har de også smukke fastelavnsboller, og særligt den med abrikos og karamel må du simpelthen ikke snyde dig selv for.

Både smagen af abrikos og karamel træder perfekt frem uden at forsvinde helt i flødeskum og vaniljecreme (som også er lækkert, bevares).

Især mængden af karamel overraskede os særdeles positivt, mums!

Hvor: Mor Anna, Mejlgade 5.


Fastelavnsboller fra Salling Bageren.

Rabarberdrøm fra Salling Bageren

Det er også obligatorisk at smutte forbi Salling Bageren og få fingrene i deres fastelavnsbolle med rabarber.

Den er nemlig vanvittigt lækker. Rabarberen skaber den helt perfekte balance mellem sødme og syre, og smagen får englene til at synge.

Afsted med dig!

Hvor: Salling Bageren, Søndergade 27.


Fastelavnsboller fra Schweizerbageriet.

Frisk hindbærklassiker hos Schweizerbageriet

Du slipper heller ikke for en tur forbi Schweizerbageriet efter deres fastelavnsbolle med hindbær.

Her får du sød creme, blød flødeskum og frisk hindbær i en skøn forening, så du ikke kunne ønske dig mere. Hindbærsmagen træder virkelig godt frem, og det giver point.

Hvor: Schweizerbageriet, M.P. Bruuns Gade 56.