Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aarhus Update Prisen 2019: Aarhus’ bedste shawarma er kåret

Af Jan L. Pedersen

Vi har smagt en del ruller hos dem som praktiserer i “ruller”. Dog kun i Aarhus og omegn. Mere end 3100 personer har stemt, da vi spurgte læserne på Aarhus Update, hvilken shawarma de synes var bedst. Det er en del, og langt flere end vi havde forventet. Men det var ikke kun antallet af stemmer, som talte. Vores madanmeldere var jury, så det ikke alene var antallet af stemmer, som var afgørende. Men det, læserne stemte, var i det store hele meget lig med det, juryen kom frem til. De fem, som fik flest stemmer, ligger markant i toppen. Men der er flere på vej op. Så ingen kan hvile på laurbærrene i fremtiden.

 

Tendensen er, at flere og flere gør sig umage og laver bedre brød, kød, dressinger, chilli- krydderisaucer og dropper de vandede tomater. Desværre er der en del steder, som bruger stegepander og gryder til at opbevare det kød, de bliver nødt til at skære af spyddet af flere grunden. Det bedste kød kommer direkte fra spyddet, og det bedste brød er friskbagt fladbrød. Dem som kom i top 5 er alle meget tydelige eksempler på, at shawarma på ingen måde er junkfood, når det er lavet med omhyggelighed.

 

Vinderen blev Royal Shawarma Bar

Aarhus’ bedste blev igen Royal Shawarma. Både hos læserne og hos os. Stabiliteten er høj. Det samme med kvaliteten. Kødet var klart det bedste og kålblandingen (rød og hvid spidskål) ligeså. De to hjemmelavede chili/krydderi-saucer talte op. Kødet er mørt, sprødt og kommer altid direkte fra spyddet. Her bruges ikke stegepander, hvor det gøres mere sprødt eller ligger og koger. Tak for det! Både oksekødet og lammet var forrygende godt, men også falaflerne er værd at nævne.

 

Royal Shawarma har om nogen været med til at højne kvaliteten af shawarma i Aarhus. Der er ikke mange shawarma-joints, som har spyd med lam på, men det har de altid hos Royal. En anden ting, som er værd at nævne, er, at den hjemmelavede yoghurtdressing, samt en ny mere berlineragtig dressing står ved bordene, så man selv kan dosere. Ikke helt uvæsentligt.  

 

Royal Shawarma Bar

Ryesgade 28
8000 Aarhus C
Hjemmeside

 

Aarhus Update Prisen 2019: Aarhus' bedste shawarma er kåret

 

2. pladsen gik til Mac’s Shawarma og Pita

I Sønder Allé ligger en af Aarhus’ nye shawarmajoints. Eller rettere. Placeringen er ny, da Ebrahim, som ejer Mac’s, drev en af de første shawamabarer i Aarhus. Den lå i Ryesgade dengang. Ebrahim holdte små 20 års pause og er igen vendt tilbage med sine ruller og ikke mindst den hemmelige, hjemmelavede og eftertragtede chilisauce. Det var også den, sammen med yoghurtdressingen, der sender Mac´s ind på 2. pladsen.

 

En god rulle, som helt klart er et hit. Brødet er til den lidt tykke side, men hjemmelavet og perfekt brændt. Mac’s er der altid selv, og er utrolig hyggelig at snakke med. Han er gavmild og deler gerne smagsprøver ud. Kødet er flanksteak fra fritgående dyr. Kødet er sammen med dressingen omdrejningspunktet hos Ebrahim. På et tidspunkt blev Ebrahim tilbudt 100.000 kroner for opskriften på den hjemmelavede chilisauce. Han afslog.

 

Mac’s Shawarma & Pita

Sønder Allé 2
8000 Aarhus C
Website:

Aarhus Update Prisen 2019: Aarhus' bedste shawarma er kåret

 

3. pladsen tog Shawarma Bar

Hvis du er sulten hen på natten, så kender du sikkert Shawarma Bar. De har ligget i Guldsmedgade i siden 1998. Rullerne her er med okse, kylling og som noget nyt også lam. Især brødet hos Shawarma Bar er værd at nævne, da det trækker topkarakter. Der er en chilisauce, og den er i den stærke afdeling. Der står ikke krydderi-chilisaucer, som man selv kan tage af, som hos Royal og Mac’s. Et populært sted, som nogle af ugens dage har åbent til klokken 5 til 6 om morgenen, hvilket gør, det uden tvivl er et af Aarhus’ mest besøgte fastfood-steder i tidsrummet 23 til 05. Shawarma Bar har i øvrigt udvidet med pita og pomfritter, hvis du mere er til det. Personalet er effektive, og der er ikke den store ventetid, selvom der er godt fyldt med kunder.

 

Shawarma Bar

Guldsmedgade 8
8000 Aarhus
Website

 

 

Top 5 i Aarhus blev:

1. Royal Shawarma

2. Mac’s Shawarma og Pita

3. Shawarma Bar

4. Shawarma King

5. Hos Bilal 

 

 

Del artikel

Andre læser også