Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aarhus’ bedste shawarma får du hos…

Af Line Ingwar Karlsen

Hvis der er noget, som altid er en god diskussion værdig, så er det rullen. Hvordan skal den smage, og hvem laver den bedste?

 

En shawarma kan smage helt aldeles fremragende, men de kan også være så dårlige, at de er uspiselige. Der er alt for mange dårlige ruller i den her by. Faktisk er der langt flere, som smager dårligt end godt. Tankevækkende. Men det er også grunden til, vi har besøgt 25 steder, hvor de laver shawarma, döner kebab eller bare ruller.

 

Aarhus var først

Shawarmaen kom til Danmark i 1973. Ellere rettere til Aarhus. For det var her, det begyndte. Det var aarhusianeren, Jacob Evar, som var den første, der introducerede os for det drejende spyd med lamme og oksekød på. Araberne kalder det for en shawarma, men det er det samme, som tyrkerne kalder for en döner kebab. Men det fuldstændig det samme, vi taler om.

 

Testet 20 forskellige forretninger

Vi har før anmeldt shawarmabarer. Det har givet en del støj, da flere mente, vi ikke var kompetente til det. Det var primært personer, som er født i Mellemøsten, og som havde fået rullen ind med modermælken. Derfor har vi valgt at lade fem personer prøvesmage de forskellige shawarma-steder i Aarhus. Ikke samtidigt, og helt anonymt. Derfor mener vi, at Aarhus Updates test over top 5 er retvisende. Dermed ikke sagt, at der ikke er flere, som laver en anstændig rulle, for det er der. Men de her fem er vi ikke i tvivl om, er de bedste shawarmabarer i Aarhus for tiden.

 

1. Royal Shawarma

Vinderen er klokkeklar. Den vandt med toppoint. Det er Royal Shawarma i Ryesgade. De laver ubetinget den bedste shawarma i byen. Deres passion, og ikke mindst præcision med råvarerne var helt sikkert afgørende. Ingen andre rammer den så præcis, som Royal Shawarma gør. De laver, selvfølgelig, selv deres spyd. Dansk flanksteaks er kødet. Fedtfattigt, saftigt og yderst delikat. Det kan smages, at kvaliteten er i top her. Det mahognibrune kød ser ufattelig indbydende ud, når grillspydet roterer. Deres dressing og chili-olien er også hjemmelavet. Så bruger de indbydende papir omkring deres ruller. Tillykke til Royal Shawarma. I gør det godt. Bliv ved med det. Der er nok en otte til ti siddepladser, plus dem s0m kan sidde udenfor.

Byens bedste Royal Shawarma Bar

Eneste problem med, at Royal vinder, er, at nu bliver køen nok endnu længere, end den er i forvejen. Det var et 100% enigt dommerpanel, som gav tæt på toppoint til Royal Shawarma i Ryesgade.

Website her:

bedste shawarma i Aarhus

Tyk streg

2. Hos Bilal

Nummer to er Hos Bilal i Bazar Vest. Deres kød tog kegler. Hårdt grillet og med en let smag af kul. Bilal er tyrker, og döner kebabben her er nok det tætteste, vi kommer på Tyrkiet i Aarhus. Dommerholdet var enige om, at ny- og hjemmebagt brød er nummer et. Men det bruger man ikke Hos Bilal. Alligevel vinder han over andre, som laver deres brød selv. Grunden er kødet. Det får topkarakter. Grillspydet har en mørk teaktræ farve. Smukt. Det rustikt bygget op. Det vidner kun om, at det er hjemmelavet. Dressingen er ikke hjemmelavet. Det trækker ned. Men da det er helheden, vi vurderer, og kødet er så godt, som tilfældet er, så er andenpladsen velfortjent. Hos Bilal er der altid mange gæster, men betjeningen formår at få noget fra hånden. Hjemmebagt brød og en hjemmelavet dressing burde være en selvfølge med så godt kød, som Bilal formår at lave.

Website her:

hos-bilal

Tyk streg

3. Shawarmabar i Guldsmedgade

Brødet på Shawarmabar i Guldsmedgade er det bedste, vi har fået. Det er hjemmebagt brød, og smager af grill. Det er lige før, brødet slår kødet. Noget man ellers sjældent ser med en shawarma. Brødet smager bedst lige efter bagningen. Kødet mangler lidt krydderi og smag. Salaten er frisk og sprød. Dressingen er perfekt fordelt og skaber god harmoni i shawarmaen. Brødet er så stabilt, at vi med lethed kan spise shawarmaen uden at stå med en håndfuld dressing og rester til sidst.

 

Tredjepladsen indtager Shawarmabar, mest af alt for deres harmoni i shawarmaen. Brødet er lettere brændt. Tynde, meget tynde, løgskiver. Shawarmaen rulles ind i staniol. Det burde forbydes om en rulle, da det hænger ved brødet, og fugter rullen. Smagen af krydderierne i kødet var typisk arabiske. Dressingen var hjemmelavet, fik vi at vide. Den smagte godt. Deres chili var i den stærke afdeling. Perfekt sammen med kødet. Betjeningen er sjove her. Dog ikke altid så serviceminded, men nu er det jo maden, det handler om.

Website her:

guide til bedste shawarma aarhus

Tyk streg

4. KOC Kebab i Åbyhøj

Nummer fire var der ikke helt enighed om. Jo placeringen var der. Men der var en del diskussion om, hvad der var godt, og hvad der var skidt. Kødet er uden tvivl det bedste hos KOC Kebab. På sprødheds-skalaen er vi på medium. Det smager godt, og kødet er saftigt. Dressingen var svag. Der var godt med frisk salat, løg og tomater i. Deres chilidressing var perfekt, og de er gode til at dosere den. KOC Kebab i Åbyhøj er en takeaway. Der er ingen siddepladser. Men der er en bænk udenfor, du kan sidde på.

Shawarmaen kommer i staniol. Det burde forbydes, da rullen let bliver blød og våd. Hvis nu, KOC Kebab valgte papir, ville det uden tvivl løfte oplevelsen. En sikker fjerdeplads blev det til, alligevel. Husk på, at de er KOC Kebab i Åbyhøj der er nummer fire. De andre to som bruger KOC Kebab kom slet ikke i top fem.

Website her:

guide til bedste shawarma i Aarhus

Tyk streg

5. Saray Kebab i Hasle

Den tyrkiske restaurant er kendt for deres trækulsgrill og deres hudløse, ærlige tyrkiske mad. Det er en restaurant og ikke en typisk shawarmabar. Men det er ikke afgørende, for deres rulle smager godt. Igen er det kødet, som trækker op. Igen sprødt. Meget sprødt, som man ofte ser på tyrkiske döner kebab-steder. Det tyrkiske brød er hjemmebagt, men bliver varmet op, og ikke bagt med det samme. Det trækker lidt ned. Men ikke mere, end en 5. plads er i hus. Rullen blev serveret i papir. Den smagte godt. Chilien var general svag i det, flere af gangene kunne vi ikke smage den. Men det var også eneste kritikpunkt.

Website:

Saray Kebap i Hasle

Tyk streg

Meget kan ske

Vi følger udviklingen på Shawarma-scenen. Lad os håbe, at flere og flere tager kampen op, og bliver bedre. De her fem kan finde ud af at lave en anstændig shawarma. Men der er, desværre, alt for mange, der ikke kan. Et bud er, at i Aarhus er der maksimal 10 shawarma-steder, som laver ruller, der er respektable. Resten er tæt på uspiselige. Hold op, hvor vi har smidt mange ruller i skraldespanden i jagten på de bedste i Aarhus. De sidste par nye steder, vi har spist, har været ualmindelig skuffende.

bedste shawarma aarhus

htr_1040x200_1016

Del artikel

Andre læser også