Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

BENT J-DAG: Den Gamle By udvider ølfesten

Af Jan L. Pedersen

Begynd årets J-dag tidligt med en hyggelig eftermiddag og aften med julebryg og livejazz, når Den Gamle By inviterer til Bent J-dag fredag den 1. november. Arrangementet er i år udvidet efter succesen sidste år.

 

Udstillingerne på museet holder lukket, men dørene er åbne på det ikoniske værtshus Bent J, i Bryggeriet og i Ølkælderen, hvor du kan smage på årets vinder-julebryg fra Den Gamle By.

BENT J-DAG: Den Gamle By udvider ølfesten

Som noget nyt er der også øl og røgfri jazz i Winekes Kælder under Møntmestergården. Og på Torvet er der boder med mad.

 

Sidste år var Bent J-dag så velbesøgt, at Den Gamle By i år har valgt at udvide kapaciteten betragteligt.

BENT J-DAG: Den Gamle By udvider ølfesten
Bryggerformand Søren Tange Rasmussen

”Sidste år kom der så mange gæster, at der opstod lange køer. Derfor har vi i år udvidet arrangementet, så der også er åbent i Winekes Kælder. Det betyder også at de, der er til røg, kan gå på Bent J, og de, der hellere vil nyde deres øl og jazz i røgfri omgivelser, kan gå i Winekes kælder”, fortæller museumsinspektør og bryggerformand Søren Tange Rasmussen.

 

Årets vinderbryg

Årets juleøl fra Den Gamle By er et resultat af en juleølskonkurrence, der er udviklet af museets frivillige bryggerlaug, hvor museets gæster stemmer om, hvilken øl der skal blive årets julebryg. Konkurrencen foregår i museets historiske bryggeri, hvor der brygges i åbne kar efter 1800-tallets metoder. Den vindende opskrift sendes til Aarhus Bryghus, hvor juleøllen sættes i produktion.

 

”Opskriften til årets julebryg er lavet af vores frivillige brygger Finn Svendsen. Folk kan glæde sig til at smage en undergæret øl med tjekkisk ølgær krydret med appelsinskal, kardemomme og kandis, der giver en dejlig, gylden øl med en afrundet julesmag”, forklarer Søren Tange Rasmussen.

 

Bliv klogere på øl

Jul og øl har hørt sammen siden vikingetiden. Vikingerne fejrede ikke jul, de ”drak” jul. Desuden fastlagde de, at julen varer til juleøllet slipper op. Traditionen med godt og stærkt øl til jul blev også grundlagt i vikingetiden.

 

Det og meget mere kan du høre om, når ølhistoriker og vicedirektør Allan Leth Frandsen til Bent J-dag holder speedforedrag om juleøllets historie. Kom gerne tidligt, da rygtet vil vide, at foredragene bliver mere og mere uforståelige som aftenen skrider frem.

BENT J-DAG: Den Gamle By udvider ølfesten
Ølhistoriker og vicedirektør Allan Leth Frandsen

 

Det er også muligt at se, hvordan man brygger øl. I Bryggeriet inviterer bryggerlauget indenfor og demonstrerer den gamle bryggerkunst.

 

Efter en hyggelig aften kan gæsterne benytte hovedindgangen som udgang, hvor det er muligt at købe Den Gamle Bys julebryg med hjem – hvis man ikke har fået nok.

 

Bent J-dag foregår i Den Gamle By fredag den 1. november. Der er gratis entré for alle kl. 17.00-20.59.

 

Læs programmet her:

 

 

Del artikel

Andre læser også