ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Benyt en online låneberegner til sammenligning af forbrukslån

Af Redaktionen

Står du og ikke har de nødvendige penge til noget essentielt i din hverdag? Måske skal bilen til mekaniker, måske er telefonen smadret eller også har du brug for et nyt køleskab. Pengene er der bare ikke, og det er selvfølgelig surt, når man står og mangler noget så nødvendigt, for at få sin hverdag til at fungere.

Så har du nok også overvejet at tage et forbrugslån, så din hverdag kan fortsætte, som den plejer. Men inden du kommer alt for godt i gang, så burde du overveje at gøre brug af en online låneberegner først. Hvorfor du burde gøre dette, og hvad det kan hjælpe dig med, vil vi i denne artikel diskutere.

Find det lån, der passer dig bedst

At optage gæld er noget man skal gøre med lidt forsigtighed. Gæld kan påvirke ens økonomi meget, og derfor skal man sørge for at vælge det helt rigtige lån, som passer perfekt til ens økonomiske forhold.

Det kan man hurtigt gøre med en online låneberegner som Forbrukslån.no/. Inde på deres låneberegner kan du indstille din ønskede størrelse af lånet, tilbagebetalingsperioden, angive om din indtægt er lav, om du vil stille sikkerhed for lånet eller ej. Når du så har udfyldt beregnerens parametre, så vil den begynde at skanne efter lån, der passer til dine ønsker.

Når den har fundet lånene, kan du se, hvem der udbyder dem, hvor gammel du mindst skal være for at søge lånet, hvad den effektive rente muligvis kommer til at blive, og hvad du så også betaler separat som renter.

Så står det dig frit at søge de lån, der passer dig bedst. At søge om et lån er jo uforpligtigende, så det kan være en god idé bare at prøve hos en masse forskellige banker, og se, hvad de siger til det hele. Måske får du en bedre handel, end hjemmesiden viste.

Låneksempel: Eff. Rente 10,06 %. 100 000 kr o/5 år. Kostnad 26 375 kr. Totalt 126 375 kr

Kriterierne for det gode forbrugslån

Hvis du ikke er helt sikker på, hvad der konstituerer et solidt forbrugslån, så vil vi her også give dig nogle pointers, du kan holde øje med, for at se, om lånet er din tid værd eller ej.

For det første et det vigtigt, at renten er retfærdig. Hvis renten er tårnhøj, så kan et lån godt ende med at vokse dig over hovedet. Heldigvis er mange forbrugslån ikke så dyre i renter, som de plejede at være. Det skyldes blandt andet konkurrence på lånemarkedet specielt fra norsk side, når det gælder det danske marked.

Dernæst skal du også holde øje med, om banken kræver, du stiller sikkerhed for lånet. Det betyder egentligt bare, at du har et bevis for, du kan betale det fulde lån tilbage. De fleste forbrugslån kræver ikke sikkerhed, og det gør dem fleksible.

Kig desuden også efter hvor lang tid udbetalingen af penge tager. Hvis du virkelig står og mangler dem lige nu, så nytter det ikke, at lånet tager flere dage for at komme igennem. De bedste forbrugslån skal helst ende på din konto inden for få timer eller før dagen er omme.

Har du for mange lån?

Hvis du allerede i dette øjeblik sidder med op til flere lån, du afdrager på, så er det nok ikke en god idé at søge om et ekstra. Det ville blot presse din økonomi yderligere. Her er der en smartere løsning, du kan tage i brug, for at give dit budget noget ånderum, og forhåbentligt frigive de penge, du har brug for til dit forbrug.

Løsningen hedder refinansiering. Når man refinansierer sine lån, så får man alle sine lån indfriet af en enkel bank, så man får en fast rente og et fast beløb at afdrage på. Ofte ender man typisk med at spare et pænt antal penge om måneden, som man kan bruge på at få hverdagen til at hænge bedre sammen.

Det er smart at sammenligne

Forhåbentligt vil du forlade denne artikel med en masse ny viden og smarte tricks, der lader dig få det bedste forbrugslån som muligt. Hvis du blot giver dig god tid, og bruger en smart online låneberegner, så burde du uden problemer kunne finde et forbrugslån, der passer til din økonomiske situation og dine daglige behov.

Overvej altid kriterierne for det gode forbrugslån, og hvis lånene vokser dig over hovedet, så refinansier dem. Held og lykke!

Del artikel

Andre læser også