Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny dönerbar er åbnet i Aarhus: Vi har været forbi og smage

Af Freja Dumont

Berlin-döneren har gjort sit indtog i Aarhus, og du kan efterhånden finde flere döner-barer i byen.

Den nyeste skud på stammen er Berlin Gemüse Döner, hvor de serverer en helt speciel döner, som bl.a. er berømt i Berlin.

Vi lagde vejen forbi Frederiks Allé for at smage på den tysk-tyrkiske specialitet.

Ny dönerbar er åbnet i Aarhus: Vi har været forbi og smage

Oplært af de bedste

Stedets ejer Osman har boet i Berlin og været i lære hos den legendariske dönerbar ‘Mustafas Gemüse-Kebap’ i Kreuzberg.

Her oplevede han, hvor populær döneren kan være, hvis man rammer den helt rette formel.

“Der er ofte timelange køer for at få en döner hos Mustafas i Berlin. Og det er i den grad ventetiden værd. Kombinationen af kyllingekødet, de friterede grøntsager, brødet og de hjemmelavede saucer er bare super lækker.

Man mærker virkelig, at det er friskproduceret håndarbejde,” forklarer Osman, som har sat sig for at servere 100% samme produkt, som de gør hos Mustafas Gemüse-Kebap.

Selvom køen ikke var timelang – gudskelov, for vi var sultne – var dönerbaren på Frederiks Allé velbesøgt, da vi var forbi en tirsdag aften.

Ny dönerbar er åbnet i Aarhus: Vi har været forbi og smage

En autentisk oplevelse

Vi gik med stedets ‘Das Originale Berlin Döner’, som smøres med en safransauce og de klassiske scharfe og knoblauch soße – også kendt som chilli- og hvidløgsdressing – som alle er lavet efter stedets egne opskrifter.

Saucerne smøres ud i et virkelig velsmagende og perfekt sprødt tyrkisk brød. Herefter kunne vi fra den anden side af disken følge med i, hvordan vores döner blev fyldt med friterede grøntsager, forskellige friske salater – og selvfølgelig kyllingekebab, som er fra samme leverandør, som den ikoniske berliner-dönerbar benytter.

Det er med god grund, at Berlin Gemüse Döner har valgt netop denne type kyllingekebab. For den er både saftig, krydret og smækfyldt med smag.

Den spiller utroligt godt sammen med de friske ingredienser og de forskellige dressinger, hvor særligt den gule med safran træder i karakter.

Hele herligheden er toppet med fetakrymmel og friskpresset citron – en lille detalje, som binder hele herligheden sammen.

Spørger du os, får du her en velsmagende döner, som sagtens kan konkurrere med den, du får i Berlin. Man kan virkelig smage, at folkene bag har gjort sig umage, og at råvarerne er tip top – og så får du meget mad for pengene.

Hvad: Berlin Gemüse Döner
Hvor: Frederiks Allé 89
Hvornår: Åben hver dag fra kl. 14 til 21

Döneren koster 75 kroner, og udover kyllingekebab kan du også få halloumi eller falafel i din döner.

Del artikel

Andre læser også