Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Madanmeldelse: Suveræn kvalitet og forbilledligt værtskab på Bernth & Co 

Hidtil har morgenmaden været forbeholdt lørdagsgæsterne på Bernth & Co i Borggade, men det har cafeen netop og heldigvis lavet om på, så den også kan bestilles i hverdagene. 

 

For morgenmaden er, ligesom cafeens øvrige sortiment, ikke bare af høj kvalitet og veltillavet, den er også lige i tidens ånd, hvor solidt håndværk, social dining og småt-men-godt er nogle af de toneangivende elementer.

 

Bernth & Co har efterhånden omkring seks år på bagen og gør egentlig ikke meget væsen af sig selv på adressen i Borggade. Den har ikke mange pladser, er lille og intim, men tag ikke fejl, der er pakket til sidste sæde – især lørdag formiddag.

 

Sådan var det også, da vi besøgte cafeen for nylig.

 

Værtinde med stort V

– Kom bare ind, så rydder vi lige et bord til jer, lød det med et stort smil fra indehaver Sara Bernth bag disken.

 

Med blot en enkelt kok i køkkenet og en ung dreng til at gå til hånde, havde hun mere end rigeligt at se til, og sikkert også mere, end hun burde. Og var hun ikke den perfekte værtinde, som hun viste sig at være, var der nok heller ikke lutter tilfredse gæster, for ventetiden på mad og drikke var noget lang. 

 

Men hvad betyder det, når værtinden konstant har overskud til smil, snak og bemærkninger og hele tiden bevarer overblikket og styringen. Som i helt og aldeles. Det er værtskab, når det er allerbedst, og det er i min optik nøjagtig det, der er grundlaget for en god forretning og for en oplevelse ud over det sædvanlige. Bravo!

 

Afslørende æg

Nu er værtskab selvfølgelig ikke nok i sig, for maden skulle gerne afspejle samme niveau, og det kan jeg roligt afsløre, at den gør til fulde.

 

Fra morgenmadskortet vælger man enten tre, fem eller syv elementer til henholdsvis 100, 140 eller 180 kroner. Vi valgte fem hver, som med undtagelse af en vaffel kom samlet på bordet med friskbagt brød og smør til. Alt anrettet hver for sig i små skåle og på små fade, så det virkede indbydende og let.

Blødkogt æg var første test, for selvom det ikke ligefrem er raketvidenskab, er det helt ubegribeligt, hvor mange der faktisk ikke kan koge et æg, så hviden er fast og blommen flydende. Her var det perfekt.

Dernæst brødet, som var luftigt og velsmagende, så var vi allerede langt.

På bordet var også en skive dejlig skinke med en skive provolone-ost, et glas forfriskende rabarber-tykmælk med hjemmelavet, sprød granola samt både af grapefrugt med ingefærsirup og mynte. Enkelt og godt.

 

Flere perfekte æg

Vi fortsatte med tunsalat med mild chili og friske urter. Vi kunne ikke rigtig smage chilien, den kunne fint have fået en tand mere, men ellers var salaten både cremet og frisk.

Så røræg, som hverken var vandet eller tør, med små stykker stegt panchetta godt med smag og uden for meget fedt.

Endelig eggs benedict – et stykke brød med skinke og grønt, samt pocheret æg og hollandaise. Det kan lyde voldsomt, men var så fint anrettet og doseret, at det blev delikat. Igen et perfekt æg, ligesom saucens konsistens og smag sad lige i skabet. Brødet var det samme, som vi fik ved siden af – her kunne man med fordel gå hele vejen og lave den med engelsk muffin i stedet.

 

Den søde finale

Vi drak hjemmelavet ginger beer og appelsinjuice til maden, dejlig friske og kolde – og selvfølgelig serveret med et miljøvenligt sugerør. God stil.

Kaffen i sig selv smagte også glimrende, men caffe latten var for sløset lavet og var langt fra cremet nok.

Det var dog hurtigt glemt med den gode mad, hvis finale var lune, sprøde vafler med flormelis og marmelade. Lækker afslutning, der var timet efter, hvornår vi var færdige med alt det andet.

 

Vores regning

406 kroner for hele herligheden – det er en god pris for to personer, og som ikke mange kan matche med samme kvalitet på tallerknerne.

 

Frokostkvaliteten

Vi købte en sandwich med ceviche med hjem for lige at teste den også. Den levede helt op til resten af madens niveau med det gode, bløde brød og fyld af lækkerier som råmarineret laks, avocado, spidskål, lidt koriander samt ”tigermilk” – den klassiske citrusmarinade til ceviche. Perfekt sammensat sandwich til 85 kroner.

 

Vurdering

Bernth & Co kan dermed samlet set anbefales varmt på alle parametre som en moderne, kvalitetsbevidst og serviceminded café, hvor man får alt, man kan forlange, og mere til for sine penge. En stor anbefaling herfra. 

 

Bernth  & Co

Borggade 12
8000 Aarhus C
Website: