Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Smagen af Palæstina: Spisested byder på kafta og tabouleh

Af Freja Dumont

Leder du efter en lækker palæstinensisk spiseoplevelse midt i Aarhus? Så behøver du ikke lede længere!

Spisestedet Jenin på Ryesgade 35 byder nemlig på autentiske smagsoplevelser fra det varme mellemøsten.

“Vi vil gerne vise, hvad det palæstinensiske køkken har at byde på. Der er bl.a. mange sunde, næringsrige og veganske retter, og vi forsøger at skille os ud med smage, du ikke finder andre steder i Aarhus.

Alt hvad vi serverer – lige fra humus til falafel til pitabrød – er lavet fra bunden af ældre folk, som er opvokset i Palæstina, og som derfor kender alle de oprindelige teknikker og opskrifter fra hjemlandet.

Vi vil ikke servere noget middelmådigt, og vi gør os umage hver gang, hvilket gør, at kunderne vender tilbage,” fortæller Mahmoud, som sammen med sin kone og svigerfar driver Jenin.

Smagen af Palæstina: Spisested byder på kafta og tabouleh

Alt det bedste i én rulle

Vi lagde vejen forbi, for at smage på nogle af stedets lækre retter herunder en nyhed på menukortet – nemlig en Intifada, som er Jenins egen opfindelse med alle de bedste ting fra montren.

Vi satte tænderne i en kæmpestor grillet rulle propfyldt med lækre sager som hakkebøf, kyllingebryst, kikærter, pomfritter, rødløg, blomkål, humus, hvidløgscreme, syltede agurker, tomat og en valgfri dressing.

Det lyder måske en smule overdrevet – men den grillede smag sammen med de syltede og friske grøntsager fungerede virkelig godt, mens de cremede elementer som humus og hvidløgscreme bandt alle ingredienserne sammen.

Og så har pomfritter i en rulle aldrig gjort noget dårligt, hvis du spørger os. Hele herligheden kan fås for kun 99 kr. hos Jenin.

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Jenin – A taste of Palestine (@jeninaarhus)

Genialt alternativ til fastfood

Har du nogensinde smagt en ægte falafel, som den bliver lavet i Beirut og Jerusalem? Det har du mulighed for hos Jenin.

“Vi har flere gæster, som har sagt, at det føles som at få en halv times ferie til hjemlandet, når de smager vores originale falafel.

Helt simpel som man får den på ethvert gadehjørne i de mellemøstlige lande,” siger Mahmoud.

Det er ikke kun maden, som der er gjort noget ekstra ud af hos det lille spisested på Strøget.

På hele den ene væg er der malet et detaljeret vægmaleri, som forestiller en typisk landsby i Palæstina før i tiden.

Smagen af Palæstina: Spisested byder på kafta og tabouleh

Som at være gæst i et andet land

Netop ‘umagen’ kommer også tydeligt til udtryk, da vi prøver stedets hjemmebagte pita, som er blød på indersiden med et sprødt ydre lag.

Det er fyldt til randen med grønne lækkerier fra disken og helt frisklavede falafler, som damper, da vi tager en bid.

Vi lyver ikke, når vi siger, at denne falafel godt kunne konkurrere som en af byens bedste med sin perfekte sprødhed på ydersiden kombineret med et blødt indre fyldt med en rig smag af krydderier.

Smagen af Palæstina: Spisested byder på kafta og tabouleh

Da vi besøger stedet, kommer Mahmouds svigerfar på et tidspunkt op fra køkkenet med en helt frisklavet Baba Ganoush, som vi får lov at prøvesmage på en ske.

Den maste auberginemasse har en røget eftersmag, og det var tydeligt at smage, at der var lagt både tid og kærlighed i den lækre spise som i samspil med stedets stegte kartofler Batata Hara smagte intet mindre end fantastisk.

Som noget nyt har Jenin også fået Kubbi på menuen, som er den ultimative mellemøstlige snack. Helt sprøde udenpå og med et krydret indre – mums!

Smagen af Palæstina: Spisested byder på kafta og tabouleh

Sidst – men bestemt ikke mindst – bliver vi også lige nødt til at nævne stedets bowl, som er fyldt til randen med lækkerier.

Vores var bl.a. med kafta, som er en krydret hakkebøf, grillede auberginer, fløjlsblød humus og granatæble.

Spørger du os, får man virkelig et godt og ikke mindst mættende måltid for kun 89 kroner, og det er helt oplagt til et frokost-besøg.

Intet er gjort halvhjertet hos Jenin, og vi kan kun anbefale alle, der er på udkig efter et sundt, hjemmelavet og mellemøstligt måltid, at lægge vejen forbi.

Del artikel

Andre læser også