Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bestil en tilstandsrapport og få professionel boligrådgivning i Aarhus

Af Annoncør

Overvejer du at sælge dit hus eller erhvervsejendom? Så er der flere ting, du skal have styr på. Det er altid sælgers ansvar at få udarbejdet en tilstandsrapport af en byggesagkyndig. Tilstandsrapporten siger noget om, hvilken tilstand dit hus eller bygning er i. Den byggesagkyndige gennemgår bygningen grundigt og udarbejder en rapport for fejl og mangler. Bor du i Aarhus og omegn, kan du med fordel bestille tilstandsrapport og køberrådgivning i Aarhus. En lokal byggesagkyndig har bedre kendskab til bygninger i samme område og kender til lokalplaner med videre.

Hvorfor skal du have en tilstandsrapport?

Der er flere gode grunde til, at sælger skal have lavet en tilstandsrapport. Først og fremmest giver en tilstandsrapport dig mulighed for at tegne en ejerskifteforsikring. Det betyder, at du op til 10 år efter hushandelen er gennemført, er dækket af skjulte fejl og mangler, såfremt køber vælger at gøre krav på at få det dækket. Sælger og køber dækker i så tilfælde halvdelen af skaden. En anden fordel er, at du kan nå at udbedre nogle fejl og mangler, inden du sælger huset, så fejlene ikke påvirker salgsprisen negativt.

Få lavet et energimærke af en byggesagkyndig

Det er et lovkrav at få lavet et energimærke, når man skal sælge sit hus. Energimærket viser, hvilke energimæssige udgifter der er forbundet med huset. Det skal køber oplyses om. Får du lavet energimærket i god tid, kan du eventuelt nå at lave nogle energiforbedrende tiltag ved huset. Jo bedre energimærket og tilstandsrapporten er, jo større chancer er der for at få solgt dit hus inden for en overskuelig tid og til en attraktiv pris.

Kom godt fra start med en professionel rådgivning

Det er en stor ting i livet at skulle sælge sin bolig. Der kan være flere begreber og termer, som du måske ikke er vant til at sætte dig ind. Derfor er det altid en god idé at få professionel køberrådgivning fra starten af salgsprocessen. Det kan være rådgivning fra alt vedrørende tilstandsrapporter, el-eftersyn, energimærke og skimmelsvamp til forsikringstvister og byggeteknisk rådgivning. En professionel rådgiver vil altid kunne hjælpe dig med at svare på dine spørgsmål og sikre, at du ikke overser vigtige detaljer i processen. Med en erfaring køberrådgivning i Aarhus kan du også få hjælp til at afklare omkostninger, og hvilke forbedringer du med fordel kan lave, inden du skal sætte dit hus til salg.

Del artikel

Andre læser også