Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon: Hele Aarhus festede med til årets halvmarathon

Over 11.500 halvmarathondeltagere satte i går gang i Aarhus’ gader til 8. version af BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon.

 

Frederiks Allé var fyldt op med løbere, musikken var skruet op og på sidelinjen var der heppere, flag og opmuntrende tilråb. I dag skulle tusindvis af løbere prøve kræfter med halvmarathondistancen.

BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon: Hele Aarhus festede med til årets halvmarathon

 

21,097 km i oppustelig pandadragt

De fleste synes, at det er udfordring nok at løbe et halvmarathon. Andre er skøre nok til at løbe det i en ikke åndbar pandadragt. Løbsarrangøren, Aarhus Motion, havde udskrevet en Kong-fu- rence, hvor man kunne vinde fire startnumre og fire pandadragter at løbe i. Den konkurrence vandt fire friske gutter fra Esbjergegnen, der heldigvis er nogle erfarne herrer indenfor løb. Vi mødte dem godt svedige ved målstregen, og selvom det havde været hårdt, havde de haft en festlig tur: ”Der var rigtig god opbakning hele vejen rundt. Når man løber i sådan en dragt, er det som om alle kender en. Folk smiler og hepper, og vi har haft travlt med at uddele high fives.”lød det fra Karsten Bjerre Svendsen.

BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon: Hele Aarhus festede med til årets halvmarathon

 

Antallet af løb-med-deltagere næsten fordoblet

Sidste år lancerede løbsarrangøren et nyt løb-med-koncept, Run With Me, hvor halvmarathon- deltageren efter 10 km samler en løbe-buddy op, hvorefter de følges i mål. Sidste år deltog omkring 250 i Run With Me – i år var antallet steget til 450. Marie Maillet havde i sidste øjeblik fået sin kæreste Martin Lund med på Run With Me distancen med, og det var hun glad for: ”Det var virkelig godt med noget opbakning. Jeg tror seriøst ikke, at jeg havde klaret det uden ham. Hvis jeg havde lyst til at begynde at gå, så var han lige lidt hård, og hvis jeg begyndte at få ondt af mig selv, så tyssede han på mig – det hjalp virkelig!”, lød det fra halvmarathon-debutanten.

BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon: Hele Aarhus festede med til årets halvmarathon

327 løbere har deltaget alle årene

Det er 8. gang Aarhus City Halvmarathon løber af stablen, og 327 personer har været med alle årene. En af dem er eliteløber Jesper Fauerschou fra Herning Løbeklub, der ovenikøbet har været på sejrspodiet samtlige 8 gange. I år blev det til flot anden plads: ”Det er en event, jeg glæder mig rigtig meget til at deltage i. Det er et af de løb i Danmark, hvor der er en suveræn stemning og masser af tilskuere. Ruten er lidt hård, men man har alligevel lyst til at deltage”, lød det fra den erfarne løber. Han var tilfreds med andenpladsen og glad for endnu engang at komme på podiet: ”Selvfølgelig ville jeg gerne have vundet, men Omar havde lidt mere energi, og den satte han ind med de sidste 3 km”.

BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon: Hele Aarhus festede med til årets halvmarathon

Løbets hurtigste

På herresiden var det ovennævnte Omar Hassan fra AGF Atletik, der løb med førstepladsen i tiden 1.07.55, skarpt efterfulgt af Jesper Fauerschou på andenpladsen og Rune Bækgaard fra Høgh og Sønberg på tredjepladsen. På kvindernes side løb Karen Ehrenreich fra Aarhus 1900 med sejren i en flot tid på 1.16.56 – kun to sekunder fra kvindernes løbsrekord, der blev slået sidste år af Amalie Haughuus. På anden- og tredjepladsen kom henholdsvis Alberte Kjær Pedersen fra AGF og Nanna Buch Pedersen fra Aarhus Fremad Atletik.

Tjek alle tider her: 

 

BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon: Hele Aarhus festede med til årets halvmarathon

 

Fakta

Dato: 16. juni 2019

Sted: Start og mål på Frederiks Allé

Distancer: 21,097 km og Run With Me: 11 km

Antal tilmeldte: Cirka 11.600 27% løber deres første halvmarathon Mere end 1000 officials i gang på dagen

 

Aarhus Motion skaber begivenheder, der sætter gang i benene. De står bag flere velkendte motionsarrangementer i Aarhus; herunder DHL Stafetten, BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon, Vinterløbene, BESTSELLER Børneløbet, Ree Park Safari Run og Aarhus Mountainbike Challenge. Aarhus Motion sender hvert år 85.000 danskere ud at løbe, gå og cykle.