ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon inviterer til mere miljøvenlig løbefest

Hos løbsarrangøren bliver der arbejdet på at byde velkommen til en mere miljøvenlig version af byens halvmarathon samt de mere end 50 heppespots, der kendetegner løbet.

 

Der er kun godt to uger til, at op imod 12.000 halvmarathondeltagere indtager Aarhus’ gader til 8. udgave af Aarhus City Halvmarathon.

 

Fokus på mindre plastik

Ballonerne ved start er skiftet ud med flammer på portalen og konfettien er blevet selvopløselig. Hos løbsarrangøren Aarhus Motion vil de gerne gå forrest, når det gælder mere miljøvenlige motionsløb i Danmark.

BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon inviterer til mere miljøvenlig løbefest

”Vi kan ikke ændre alt på én gang, så i år har vi valgt at kigge på nogle områder, hvor vi kan spare på plastikken. Det gør vi bl.a. ved at fjerne vandposerne fra væskedepoterne og donere de 25.000 kr., vi plejer at give for poserne, til den danske miljøorganisation, Plastic Change. Derudover er plastikkrusene på væskedepoterne skiftet ud med mere miljøvenlige krus med 40% kalk og papkrus.” fortæller Jeanette Boye Sørensen, der er eventchef hos Aarhus Motion.

 

Af andre tiltag kan nævnes, at de 12.000 T-shirts til løbet i år leveres uden poser og at forplejningsposen i mål er skiftet ud med et net, der kan genanvendes. I alt en besparelse på 24.000 plastikposer.

 

Nyt banandepot

Hvert år er der mere end 50 forskellige heppezoner på de 21,097 km rundt i byen, og flere af zonerne passerer deltagerne flere gange. Jeanette Boye Sørensen fortæller: ”Vi kalder Aarhus City Halvmarathon ’årets løbefest’, og det vil vi gerne leve op til. I år er et nyt tiltag et festligt banandepot, hvor der bliver delt bananer ud til tonerne af kendingen ’køb bananer’ – og så er der selvfølgelig bestilt et par banandragter hjem til de frivillige på depotet.” Udover bananerne kan løberne glæde sig til at opleve alt fra julemænd og cheer leaders til sambadansere og maskotter fra hele byen.

 

Ruten: lidt mere skov og hjælp op ad Kongevejen

Der er nogle småændringer på ruten, som bl.a. betyder, at løberne får et ekstra stykke skov ved Tivoli Friheden. Hvor de tidligere har løbet på Skovbrynet, fører ruten dem nu en tur ind igennem Marselisborg skovene. På Kongevejen løber deltagerne i år dobbeltrettet. ”Vi får ofte at vide, at turen op ad Kongevejen trækker tænder ud, men det giver så god energi at løbe mod de andre løbere, at vi regner med, at de i år helt glemmer, at det går op ad”, fortæller Jeanette Boye Sørensen med et smil.

BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon inviterer til mere miljøvenlig løbefest

 

Stadig startnumre tilbage

Med i alt 12.000 startnumre til salg og et deltagerantal, der nærmer sig 11.000, er der stadigvæk startnumre tilbage. Kan man ikke løbe 21,097 km, er det også muligt at opleve løbet på en 11 km Run With Me distance. Du kan tilmelde dig her:

 

Fakta

Dato: 16. juni 2019

Sted: Start og mål på Frederiks Allé

Distancer: 21,097 km og Run With Me: 11 km

Antal deltagere: Cirka 12.000

 

 

 

Del artikel