Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bestseller: ‘Dyb krise’ vendt’ til overskud på 776 millioner kroner

Af anders@sommersangdigital.dk

“I løbet af blot et par uger er vi gået fra udsigten til det stærkeste regnskabsår nogensinde til at havne i en dyb krise. Derfor er det også med ondt i hjertet, at vi i dag er tvunget til at afskedige 750 medarbejdere i Danmark.”

 

Sådan lød den alvorlige melding fra Bestseller ejer Anders Holch Povlsen i marts, da coronakrisen ramte verden med et brag. Bestseller forventede ligefrem at komme ud af regnskabsåret med et minus, men så galt er det slet ikke gået. Modekoncernen har netop offentliggjort, at 2019/2020-regnskabet endte med et overskud før skat på 776 millioner kroner.

 

Det er godt nok cirka to milliarder mindre end året før, men altså ikke så slemt som frygtet, da coronakrisen satte ind. Omsætningen er faldet med beskedne 6,5 procent til 24,1 milliarder kroner.

 

Det positive regnskab skyldes især en markant vækst i onlinesalget siden coronakrisens udbrud. “Vores onlineforretning står nu bedre end tidligere, da der er gjort mange tiltag den seneste periode. Der er fortsat masser at arbejde med. Den digitale verden er nu større end den fysiske, og volumen er større end i de to andre ben hos os, engrossalget og egne butikker,” siger Anders Holch Povlsen til finans.dk.

 

Bestseller har hovedsæde på havnen i Aarhus, og Anders Holch Povlsen bor med sin familie på herregården Constantinsborg ved Stavtrup.

 

Del artikel

Andre læser også