Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Betjente genkendte røver: Dømt til fængsel i et år og to måneder

Af anders@sommersangdigital.dk

En 21-årig mand fra Aarhus blev i Retten i Aarhus idømt fængsel i et år og to måneder for et røveri på åben gade i november sidste år, hvor han med en kniv truede to unge mænd.

 

De to mænd, der er 17 og 19 år, stod fredag aften den 23. november og hævede penge i en automat på Viby Torv, da en lille gruppe mænd henvendte sig til dem.  En af mændene tog pludseligt en kniv frem og råbte, at de skulle give ham pengene, ellers ville han stikke dem ned. Den 17-årige gav ham sin pung med 1000 kroner i, mens den 19-årige mistede sine personlige kort.

 

Den 21-årige gik efterfølgende helt tæt ind på den 17-årige og udtalte: ”Du skal vide, at vi har din adresse, hvis du overvejer at ringe til politiet”. Herefter gik han fra stedet sammen med de andre mænd.

 

De to forurettede fik hurtigt ringet til politiet, men det lykkedes i første omgang ikke at finde gerningsmanden. Til gengæld var der overvågning på stedet ligesom de unge mænd kunne give et fint signalement af røveren til patruljen på stedet.

 

Betjente opdagede gerningsmand

Dagen efter fik samme patrulje øje på den 21-årige mand, der svarede nøje til signalementet, og som i forvejen var kendt af politiet. De henvendte sig derfor til manden og spurgte, hvad han kendte til et røveri i Viby. Den 21-årige svarede hurtigt, at han slet ikke havde været på Viby Torv dagen før.

 

Da betjentene ikke selv havde nævnt, at gerningsstedet var Viby Torv, forstærkede det betjentenes mistanke, og de anholdt ham derfor og sigtede ham for røveriet.  Under visitationen af den 23-årige fandt patruljen et kørekort fra den 17-årige forurettedes pung.

 

Retten mente, at både vidneudsagnene, overvågningsvideoen, kørekortet og den 23-årige spontane udtalelse om gerningsstedet, samlet set var tilstrækkeligt bevis for, at den 23-årige var skyldig i røveri og vidnetrusler. Forhold som retten vurderede skulle straffes med fængsel i et år og to måneder.

 

”Der er grund til at rose de meget opmærksomme betjente, der hurtigt fik fat i gerningsmanden. Den hurtige anholdelse var med til at sikre, at jeg kunne fremlægge vægtige beviser i retten mod den 23-årige. Det er en alvorlig sag, når man holder en kniv frem for sig og truer sagesløse borgere til både at udlevere penge og holde deres mund om det,”  siger senioranklager Jakob Beyer.

 

Den 21-årige nægtede sig skyldig og ankede dommen på stedet.  Han blev varetægtsfængslet efter dommen, hvor han skal sidde frem til afsoningen begynder.

 

 

 

 

Del artikel

Andre læser også