Bichel Vine på Varna: Hvad får snart 1000 besøgende til smagning i Marselisborgskoven?
Et kæmpe tilløbsstykke. Så let kan det siges. Der var en kø af den slags, der er til at få øje på. Varna dannede i dag rammen for Bichel Vines store efterårssmagning. Scenen, med Marselisborgskovenes smukke farver, bugten og det gamle palæ, var som skabt til vin- og madsmagninger. Tidligere års rammer i Scandinavian Center falmede noget i forhold til den, vi så hos Varna Palæet. Det var et tilløbsstykke ud over det sædvanlige. Der var fuldt hus og mere til. Varna dannede rammen om en af Aarhus´ største gratis vinsmagninger.
Fremtiden tilhører de generøse
Bichel Vine har i mange år fulgt grundlæggeren, Gunnar Steen Jakobsens motto om, at fremtiden tilhører de generøse, hvorfor Gunnar Steen Jakobsen gennem mange år har inviteret til gratis smagninger. Selvom det er over to år siden Gunnar Steen Jakobsen døde, så fortsætter den generøsitet. I dag er det en selvfølge, at man kan smage på det, man køber, inden man køber det. Noget som ellers er sjældent i dagens Danmark.
Efter sidste års efterårssmagning i Scandinavian Center var der noget, der ikke var helt godt, fortæller direktøren for Bichel Vine, Lars Bo Henriksen. Det fik mig til at tænke på, at det ikke bare er selskabet, som betyder noget, men også omgivelserne. Det ved vi jo godt, men vi har nok fortrængt det lidt. At drikke en lækker vin med en smuk udsigt kan løfte enhver vin. Derfor valgte vi i år at flytte vores smagning ud til havet og skoven ved Varna Palæet. Og aldrig har vi fået større ros af vores kunder, fortæller Lars Bo Henriksen. Det er helhedsoplevelsen, der gør forskellen. Vi havde rekord igen i år, afslutter vinhandleren.
En tradition – den største gratis smagning i Aarhus
Bichel Vine har øjensynligt en del stamkunder, og de er tro mod Bichel Vine og deres smagninger. Det var ret tydeligt at spotte. Et mekka af gode vine og råvarer var, hvad der ventede gæsterne i går. Vinene til jul og nytår vælges typisk på efterårssmagningen, og de var samlet på selvstændige borde. Ellers var der en pæn blanding, og der var vine i alle prisklasser. Vine, som er købt til smagningen, leveres i øvrigt fragtfrit i hele landet.
Mere end “bare” vine – et mekka med delikatesser
Vine var der nok af, og selvfølgelig har en vinhandler fokus på vin, men det var som om, at de gode råvarer fyldte mere i år. Der var smagsprøver på et hav af specialiteter. Her var blandt andet italienske salamier, olivenolier, croissanter, foie gras, et væld af oste, sardiner, Malabar peber, økologiske tomater dyrket i Maremma i den sydvestlige del af Toscana, fiskesuppe a la Provence, pasta fra Cipriani, abrikosmarmelade fra Schloss Gobelsburg, muslinger i paprikakrydret Escabeche-sauce, øl fra Ebeltoft Gårdbryggeri, Madagascarpeber og diverse chokolader. Skønt, Aarhus kan præstere et stort flot udvalg af delikatesser.
En lille udvidelse af antal vine
Der var ni borde, hvor man kunne smage vin og en fem borde med diverse delikatesser. Varna var skabt til sådan en smagning, da palæet er stort, og der er en del forskellige stuer og rum. Og ja, der var kø og fuldt hus, men alligevel virkede det ikke crowded, da alle forstod opgaven. Både dem som gav smagsprøver og gæsterne. Opgaven var jo til fælles bedste, og lad os håbe, at det bliver en fast tradition, at Bichels store efterårssmagning bliver på Varna. Rammerne er i hvert fald skabt til formålet.
Se mere, om Bichel Vine her: