Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bichel går imod strømmen – åbner gammeldags vinhandel i Malling

Af Line Ingwar Karlsen

Butikslukninger og flugt fra de mindre byer er hverdagslæsning i medierne. Sådan er det. Desværre. Men den 31. august åbner Bichel Vine en vinhandel i Malling. Kun 14 kilometer syd for Aarhus. Grunden er, at flere og flere handler deres vin hos folk, som ved noget om det, de sælger. Kunderne vil have vejledning, og vine til priser som ikke nødvendigvis behøver at være høje. Men prisen er ikke det afgørende, men mere at få nogle vine som smager godt, og passer til den mad man har tænkt sig at servere.

 

Det handler om tillid og god betjening

Mange synes, det er modigt at satse på de mindre byer, men vinhandler, Lars Bo Guldhammer Henriksen, tør godt satse. Han fortæller, “vi overlever på høj kvalitet og service. Vi har tid til at tale med kunderne og viden til at vejlede dem, således de får mest muligt ud af de penge, som de vil bruge på mad og vin. Vi er ikke bare en vinhandel. Vi er en del af et nysgerrigt univers, der hele tiden leder efter nye oplevelser hos de små vinproducenter og ildsjæle. Vi køber ikke vin i metermål, og vi har kun kvalitetsvine, som vi selv gerne vil drikke”. Bichel Vine har en del vine, som gang på gang vinder i diverse vinanmeldelser.  Det er vel at mærke ikke dyre vine, selvom de også har en del af dem.

 

Her findes ingen “dumme” spørgsmål

Vinverden kan godt være lidt kryptisk og til tider snobbet. Det ved de godt hos Bichel Vine. De gør alt, hvad de kan, for at gøre vin ukompliceret, og forståeligt. Som eksempel fortæller Lars Bo Guldhammer Henriksen, at alle medarbejderne har smagt på de vine, som sælges, men også smagt dem til forskelligt mad. Det gør, at man som kunde altid får kvalificeret svar på sine spørgsmål. Og her er ingen spørgsmål dumme. Så spørg bare løs, lyder det fra Lars Bo Guldhammer Henriksen. Om du skal købe vin til frikadeller eller sort hummer er underordnet. De har vine fra 50 kroner og opefter.

Bichel Malling

Du kan køre lige til døren

Vinforretningen i Malling bliver en butik for alle, som kan lide at drikke god vin. Bichel Vine er kendt for at have et udvalg, som prismæssigt har en god bredde. De importerer deres vine selv, hvilket gør, at de er tæt på vinproducenterne. Derfor er personalet altid opdateret på de vine, de sælger, og kan give en vejledning, som vi kun oplever i de “gamle” specialforretninger, hvor ord, som tillid, stolthed, personlig betjening, høj moral, god service og respekt for det man sælger, stadigvæk hersker. De type butikker er der ikke så mange tilbage af mere, men der er en del, som tyder på, at de vender tilbage. Kunderne efterspørger de værdier, og vi ser da også, at tendensen er ved at vende.

 

Altid tid til en snak

Tidligere var kunderne meget loyale, mener Lars Bo Guldhammer Henriksen. Dengang jeg var i lære i Chas. E., købte kunderne deres vine hos Chas. E. og deres tøj hos Kaufmann. Det var en selvfølge dengang. Men den loyalitet findes ikke længere. Folk handler mest i discountbutikkerne i dag. De søger først os, når vi nærmer os weekenden. Sådan er det, men den tendens, mener jeg godt, kan ændres, fortæller  Lars Bo Guldhammer Henriksen.

 

Bichel Malling er vinhandel nummer 3

Vi lever ved, og af, det veldækkede bord med gode vine til, og sprudler med ideer til, hvordan man får en ekstra god oplevelse, når man har gæster eller bare forkæler sig selv, afslutter chefen for Bichel. Ingen tvivl om, at der er sket noget, efter han er kommet til roret i Bichel Vine. Det er den anden vinforretning Bichel Vine åbner, udover den de har haft i mange år i Hjortshøj.

Bichel Malling

Åbningstiderne

Vinforretningen i Malling vil i starten have åbent torsdag fra 15.00 til 18.00, fredag fra 14.00 til 18.00 og lørdag 11.00 til 14.00. Hvis behovet viser sig at være større, så vil åbningstiderne blive udvidet.

 

Bichel Vine Malling

Stationspladsen 3
8340 Malling
Telefon: 24 60 20 71
Mail: malene@bichel.dk

Website: 

[mappress mapid=”755″]